Δέσποινα Κρητικού από Εύοσμο
Τρία διαδοχικά επεισόδια σημειώθηκαν τις άγιες μέρες του Πάσχα στον Εύοσμο. “Τα επεισόδια ήταν ένα έργο σε τρεις πράξεις”, είπε ο δήμαρχος Ευόσμου στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.
Την Μεγάλη Παρασκευή στην πλατεία του Ευόσμου μια ομάδα Ρομά παρεξήγησε μια άλλη ομάδα, που δεν ήταν Ρομά, με αφορμή κάποιες γκριμάτσες. Ξεκίνησε τότε μια φασαρία, η οποία συνεχίστηκε τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου. Οι Ρομά απέναντι στους μη Ρομά επιτέθηκαν σαν αντεκδίκηση, ανέφερε ο δήμαρχος.
Επόμενη εκδήλωση βίας έγινε ξανά από την ομάδα Ρομά τη Δευτέρα του Πάσχα στο 2ο Γυμνάσιο στη Μεσολογγίου, “επιτέθηκαν συνεχιζόμενοι την αντιπαράθεση της Μεγάλης Παρασκευής”, υπογράμμισε ο δήμαρχος.
Χθες επίσης σημειώθηκε ένα ακόμη περιστατικό βίας στην πλατεία Ευόσμου, το οποίο όμως είναι ανεξάρτητο από τα προηγούμενα, όπως σημείωσε ο δήμαρχος. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι εφτά ενήλικες άρχισαν να χτυπιούνται για θέματα ομάδων και οπαδικά ζητήματα.
Πλατεία Ευόσμου
“Ζητήσαμε αύξηση προσωπικού της Αστυνομίας”, διευκρίνισε ο δήμαρχος και έκανε έκκληση στους δημότες να πηγαίνουν απευθείας στην Αστυνομία, προκειμένου να γίνεται καταγραφή των περιστατικών. Σήμερα το μεσημέρι θα γίνει σύσκεψη του δημάρχου με την Αστυνομία, όπου θα ζητηθεί η ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής.
Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη φιλοξενήθηκε και ο Χρήστος Μουχτιδιώτης, δικηγόρος του 17χρονου Ρομά, που αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη για τον ξυλοδαρμό συνομιλήκων του στον Εύοσμο.
“Στόχος να κλείσει η υπόθεση”
Ο δικηγόρος ανέφερε ότι ο ανήλικος εντολέας του δέχτηκε χτυπήματα στο πρόσωπο, αφού τελείωσε ο κεντρικός καυγάς. “Δε χτύπησε, ούτε χτυπήθηκε. Προσπαθούσε να χωρίσει”, σημείωσε υπογραμμίζοντας ότι ο 17χρονος του μετέφερε ότι δε γνωρίζει τους λόγους που προκάλεσαν το βίαιο περιστατικό.
Πρόσθεσε ότι με βάση τα λεγόμενα του ανήλικου, μεταφέρθηκε στην περιοχή του Ευόσμου. “Έμεινε τελευταίος. Τον κυνήγησαν και έφαγε αρκετό ξύλο. Κάποιοι από αυτούς ήταν γονείς“. Η υπόθεση θα ακολουθήσει τη νομική οδό.
Σε αναβρασμό όλος ο Εύοσμος μετά τα αλλεπάλληλα επεισόδια με νεαρούς όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα και τη Δευτέρα του Πάσχα.
Η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί σύμφωνα με τους πολίτες που συχνάζουν στην πλατεία του Ευόσμου που κάθε βράδυ βλέπουν νεαρούς να διαπληκτίζονται χωρίς σημαντική αφορμή. Η Άννα Μαξιανίδου, μητέρα ενός 17χρονου μαθητή, έζησε μια τέτοια εμπειρία πριν από τέσσερις μήνες, όταν ο γιος της έπεσε θύμα ξυλοδαρμού σε κεντρικό δρόμο του Ευόσμου.
Η κατάσταση που επικρατεί προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση της δημοτικής αρχής που σήμερα θα συγκαλέσει σύσκεψη παρουσία του γενικού αστυνομικού διευθυντή Θεσσαλονικης. Ο 17χρονος, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος χθες μέχρι τη δίκη, σκοπεύει να καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων καθώς, όπως υποστήριξε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο δικηγόρος του, έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από ενήλικες συγγενείς ανηλίκων που είχαν ξυλοκοπηθεί και διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.
Comments are closed.