Αναφερόμενος στο ηλιέλαιο και το πλαφόν σε κάποιες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, είπε ότι αυτό έγινε γιατί κάποιοι επαγγελματίες φοβούμενοι τις αυξήσεις έσπευσαν να αγοράσουν μεγάλες ποσότητες.
Εστιάζοντας στο θέμα της αισχροκέρδειας, διαβεβαίεωσε πως θα υπάρξουν συνεχείς έλεγχοι και επιβολή προστίμων ενώ από την απογραφή που θα γίνει θα φανεί αν υπήρξαν ανατιμήσεις.
Σε ότι αφορά τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά, ενδεχόμενο που άφησε ανοικτό ο Πρωθυπουργός, είπε ότι αν χρειαστεί θα γίνει, αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε τώρα γιατί δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει η κρίση και δεν μπορούμε να δώσουμε όλα τώρα.
Πρόβλεψε πως οι τιμές εν όψει του Πάσχα θα είναι αυξημένες αλλά σε λογικά πλαίσια και πρόσθεσε πως οι κτηνοτρόφοι θα επιδοτηθούν με ένα ποσό γύρω στα 45 εκ. ευρώ με βάση τον τζίρο τους το 2021 για να καλύψουν ένα μέρος από τις αυξημένες δαπάνες τους.
Comments are closed.