RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Μαζί… για όλα | Πέτρα Καρυώτη
Θέμα συζήτησης :
Χάλκινος ο Τανωμένος Σορβάς στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Μαγειρικής στο Λουξεμβούργο – (AUDIO & ΦΩΤΟ)
https://www.rthess.gr/ellada/chalkinos-o-tanomenos-sorvas-ston-pagkosmio-diagonismo-mageirikis-sto-louxemvourgo-audio-foto/
https://www.rthess.gr/ellada/chalkinos-o-tanomenos-sorvas-ston-pagkosmio-diagonismo-mageirikis-sto-louxemvourgo-audio-foto/
https://www.rthess.gr/ellada/chalkinos-o-tanomenos-sorvas-ston-pagkosmio-diagonismo-mageirikis-sto-louxemvourgo-audio-foto/
https://www.rthess.gr/ellada/chalkinos-o-tanomenos-sorvas-ston-pagkosmio-diagonismo-mageirikis-sto-louxemvourgo-audio-foto/
https://www.rthess.gr/ellada/chalkinos-o-tanomenos-sorvas-ston-pagkosmio-diagonismo-mageirikis-sto-louxemvourgo-audio-foto/
https://www.rthess.gr/ellada/chalkinos-o-tanomenos-sorvas-ston-pagkosmio-diagonismo-mageirikis-sto-louxemvourgo-audio-foto/
viber
NOW ON AIR 16:00 - 18:00 - Μαζί… για όλα
Πέτρα Καρυώτη
NOW ON AIR
Home > Ελλάδα > Χάλκινος ο Τανωμένος Σορβάς στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Μαγειρικής στο Λουξεμβούργο – (AUDIO & ΦΩΤΟ)
Χάλκινος ο Τανωμένος Σορβάς στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Μαγειρικής στο Λουξεμβούργο – (AUDIO & ΦΩΤΟ)
02.12.2022

Χάλκινος ο Τανωμένος Σορβάς στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Μαγειρικής στο Λουξεμβούργο – (AUDIO & ΦΩΤΟ)

Η Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας διακρίθηκε και κατέκτησε την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής Villeroyet Boch το οποίο διεξήχθη 26-30 Νοεμβρίου 2022 στο Λουξεμβούργο.
Video

 

 

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής συμμετείχαν πάνω από 8.000 επαγγελματίες μαγειρικής και 150 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο. Το κοινό απόλαυσε τα διαγωνιζόμενα πιάτα, σε ένα χώρο 900 θέσεων με υψηλό επίπεδο μαγειρικής και μεγάλο ανταγωνισμό.

 

Ο Team Manager της ομάδας, Χρήστος Γκότσης λίγο πριν αναχωρήσει από το Λουξεμβούργο μίλησε στο Μεσημεριανό Μαγκαζίνο του Ράδιο Θεσσαλονίκη για τη νίκη της ομάδας αλλά και την προετοιμασία που προηγήθηκε έτσι ώστε έρθει αυτό το αποτέλεσμα.

 

Ακούστε τη συνέντευξη στο παραπάνω βίντεο.

 

 

Η ομάδα της Ένωσης, Culinary Team Greece, σχεδίασε, οργάνωσε και πραγματοποίησε ένα ελληνικό γεύμα βασισμένη στο θέμα του διαγωνισμού “Η Γαστρονομική μας παράδοση και πολιτισμός στο σήμερα”.

 

Λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η διοργάνωση, όλα τα εισιτήρια για το ελληνικό μενού είχαν εξαντληθεί από το κοινό, αναδεικνύοντας το έντονο ενδιαφέρον τους για την ελληνική συμμετοχή. Η Culinary Team Greece πρόσφερε 120 μερίδες από κάθε πιάτο του μενού της, που ήταν εμπνευσμένο από τις παραδόσεις της Μακεδονικής Κουζίνας.

Βασικά συστατικά της επιτυχίας της ομάδας της Ένωσης ήταν το βουβαλίσιο γάλα, ελιές Χαλκιδικής, αγουρέλαιο, λαβράκι, χόρτα, κορκότο, ρύζι, γιαούρτι και φέτα, προϊόντα που πήρε μαζί της από την Ελλάδα. Το μενού της επιτυχημένης ελληνικής αποστολής περιελάβανε σούπα Τανωμένο σορβά, χωριάτικη σαλάτα με μους μελιτζάνας, κοτόπουλο Ολύμπου και κέικ πατάτας με μπάτζο, λαβράκι από την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας με ρύζι Χαλάστρας και άγρια χόρτα με αγουρέλαιο Χαλκιδικής, παραδοσιακή πίτα Μαρσίνα Βέροιας και γλυκό Καζάν ντιπί με βουβαλίσιο γάλα.

 

 

Η ελληνική αποστολή επιδεικνύοντας άριστη συνεργασία, υψηλό επαγγελματικό επίπεδο και αγάπη για τη μαγειρική τέχνη κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο. Τα μέλη της ομάδας, με Team Manager τον Χρήστο Γκότση, είναι οι Παύλος Ντάφης, Δήμητρα Πολατίδου, Παναγιώτης Μαρκούτης, Δημήτρης Χατζημελετίου, Βασίλης Μαλτάς και Κώστας Γεωργατζάς.

 

Με την παρουσία του τίμησε την ελληνική αποστολή ο Έλληνας Πρέσβης στο Λουξεμβούργο, κ. Άγγελος Υψηλάντης, ο οποίος παρευρέθηκε στη διοργάνωση, παρακολουθώντας από κοντά την ελληνική ομάδα να διαγωνίζεται, ενώ ήταν παρόν και στην απονομή των μεταλλίων.
Η Ένωση, με την ομάδα της Culinary Team Greece, συνεχίζοντας την επιτυχημένη της συνταγή έφερε άλλη μία διάκριση για η χώρα μας, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο τις τοπικές γεύσεις και τα προϊόντα μας, προβάλλοντας παράλληλα τη σύγχρονη γαστρονομική κουλτούρα της χώρας μας παγκοσμίως.

 

Η συμμετοχή της Ένωσης πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και υπό την Αιγίδα του Ε.Ο.Τ. (Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού).

 

 

Η ελληνική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε επιτυχώς με τη σημαντική υποστήριξη των εταιριών: GINOX, PANARITIS, ΑΦΟΙ ΓΑΛΗ, PROVIL, ΕΛΕΤΡΟ, PYRAMIS, EUROCATERING, ΜΕΒΓΑΛ, ΕΛΟΠΥ, EGEM, SCANBOX, AYO, ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ, ΔΕΘ-HELEXPO, AMT GASTROGUSS, ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ, BOSKOS FOODS, ALFA PASTRY, ΤΡΟΦΟ94, WUSTHOF, ANTHOULAKIS LTD, ΧΟΥΤΟΣ CATERING, COLORATO, E-PLASTICS.GR, ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ, HEALTH NUTRITION, MILLENNIUM, POTIDEA PALACE, THE MET HOTEL, SHINE+CLEAN, GOLDEN TREE, ΤΑ ΤΡΙΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ.

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει τώρα στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε πρώτοι τις έκτακτες ειδήσεις & τα τελευταία νέα της Θεσσαλονίκης και όλης της Ελλάδας.

Ροή Ειδήσεων

Sound Wave -

Ροή Ειδήσεων

Sound Wave -
Download the app