Site icon Rthess

“Κούρσα τρόμου” για οδηγό ταξί στη Θεσσαλονίκη – “Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε κι άλλο συνάδελφο τόνισε ο πρόεδρος Taxiway Θ. Σταυρίδης στο ΡΘ (AUDIO)

Ρεπορτάζ: Βασίλης Μασούρας

Ειδικότερα τόνισε “ότι για άλλη μια φορά κινδύνεψε η ζωή ενός συναδέλφου στις 11 το βράδυ της Τετάρτης (04/05) σε περιοχή της Περαίας” ο οποίος υπό την απειλή μαχαιριού έπεσε θύμα ληστείας από δύο άτομα που επιβιβάστηκαν στο ταξί του.

Όπως τόνισε ο κ. Σταυρίδης “ευτυχώς ενεργοποίησε το σύστημα προστασίας το οποίο δείχνει ότι κάποιος βρίσκεται σε κίνδυνο. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα οι συνάδελφοι του και ακινητοποιήσαν τους δύο δράστες. Η αστυνομία κατάφερε έπειτα και συνέλαβε τον ένα δράστη ενώ αναζητείται ο έτερος. “Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε κι άλλο συνάδελφο”.

Με αφορμή τον εν λόγω περιστατικό ο πρόεδρος της Taxiway αναφέρθηκε εκτενέστερα στην επικινδυνότητα του επαγγέλματος ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές ώρες καθώς και πιθανά μέτρα πρόληψης ανάλογων συμβάντων. “Το ταξί είναι η πιο εύκολη λεία για τον καθένα” τόνισε χαρακτηριστικά ενώ τελευταία “οι απόπειρες ληστείες αυξήθηκαν” για ένα “μεροκάματο του τρόμου”.

Ο κ. Σταυρίδης χαρακτήρισε επιβεβλημένη τη χρήση καμερών ώστε να ελέγχεται το κάθε ύποπτο συμβάν καθώς και τη χρήση πλέξιγκλας που διαχωρίζει τη θέση του οδηγού από τις θέσεις των επιβατών.