Site icon Rthess

Μακελειό στο Τέξας- 18χρονος σκότωσε 19 παιδιά και 2 εκπαιδευτικούς

Ένοπλος άνοιξε πυρ σκοτώνοντας 19 παιδιά και δύο εκπαιδευτικούς. 18χρονος ο δράστης σύμφωνα με τις αρχές. Εισέβαλε στο σχολείο, με περίστροφο και καραμπίνα, σύμφωνα με τον κυβερνήτη. Τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα. Ο δράστης είναι νεκρός, δήλωσε ο κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, προσθέτοντας ότι ο 18χρονος δράστης.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ μια γυναίκα 66 ετών βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της περιοχής, όπου έχουν μεταφερθεί και οι άλλοι τραυματίες, των οποίων οι ηλικίες δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές.

Ο κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ανέφερε ότι ο δράστης εισέβαλε στο σχολείο, κρατώντας ένα περίστροφο και μία καραμπίνα.

«Πιστεύεται ότι εγκατέλειψε το όχημά του και μετά μπήκε στο Δημοτικό Σχολείο Ρομπ στο Ουβάλντε με ένα πιστόλι και μπορεί να είχε και τουφέκι. Πυροβόλησε και σκότωσε, φρικιαστικά και ακατανόητα, 14 μαθητές και σκότωσε έναν δάσκαλο. Δύο αστυνομικοί χτυπήθηκαν όταν προφανώς αντάλλαξαν πυρά με τον δράστη», είπε ο Άμποτ. «Υπέστησαν τραύματα που δεν ήταν απειλητικά για τη ζωή τους», συμπλήρωσε ο κυβερνήτης.

Ο Άμποτ αναγνώρισε τον ύποπτο ως τον Σαλβαδόρ Ράμος, κάτοικο του Ουβάλντε.