
Μητσοτάκης: Κάλεσμα για επενδύσεις και μήνυμα στην Τουρκία από την Ιαπωνία
Συναντάται με τον Ιάπωνα ομόλογό του, ενώ νωρίτερα στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων έστειλε μήνυμα κατά του αναθεωρητισμού, λέγοντας ότι “η αλλαγή των συνόρων με τη βία δεν μπορεί να γίνει ανεκτή”.
Επανέλαβε την πάγια θέση της χώρας ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας και το Διεθνές Δίκαιο είναι η μόνη βάση επίλυσης των διαφορών.
Αργότερα συναντήθηκε με τον διάδοχο του θρόνου Πρίγκιπα Ακισίνο. Επισκέφθηκε και τα γραφεία του ιαπωνικού συνδέσμου βιομηχανιών ενώ έγινε δεκτός και από τον CEO της Hitachi.
Κάλεσε τους Ιάπωνες επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα, κάνοντας αναφορά στις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και στις ευκαιρίες που υπάρχουν για τις ιαπωνικές επιχειρήσεις.
Με φόντο τις εκλογές είπε ότι «είμαστε σε εξαιρετικά καλή θέση να τις κερδίσουμε» τονίζοντας ότι σε μια τέτοια εξέλιξη η Ελλάδα θα κατακτήσει την επενδυτική βαθμίδα μέσα στο 2023.
Αναφέρθηκε επίσης στο σημαντικό ρόλο της Ελλάδας στη νέα ενεργειακή αρχιτεκτονική της Ευρώπης.
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει τώρα στη Θεσσαλονίκη.
Διαβάστε πρώτοι τις έκτακτες ειδήσεις & τα τελευταία νέα της Θεσσαλονίκης και όλης της Ελλάδας.