
Οι ειδήσεις στις 07:00 από το Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5 (15/03/22)
… Νέοι βομβαρδισμοί τα ξημερώματα στο Κίεβο. Πληροφορίες για δύο μεγάλες εκρήξεις στην περιοχή όπου χθες χτυπήθηκε η 9όροφη πολυκατοικία. Τοπικό κανάλι μετέδωσε ότι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από την λευκορωσική πλευρά. Η είδηση αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί.
Για 20.000 νεκρούς και τραυματίες στη Μαριούπολη, έκανε λόγο σύμβουλος του δημάρχου. Εικόνες καταστροφής αποκαλύπτουν νέες δορυφορικές εικόνες. Για άλλη μία φορά απέτυχε η απομάκρυνση αμάχων ενώ οχηματοπομπή που μεταφέρει νερό και φάρμακα εμποδίζεται να περάσει.
Συνολικά στη χώρα μόνο οι 7 στους 10 ανθρωπιστικούς διαδρόμους που είχε συμφωνηθεί να ανοίξουν λειτούργησαν, σύμφωνα με αξιωματούχους στο Κίεβο. Καταγγελίες ότι ρωσικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον αυτοκινήτων που μετέφεραν αμάχους σε πόλη κοντά στο Κίεβο, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί μια γυναίκα.
Σήμερα θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις Ουκρανίας και Ρωσίας. Ο πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε πως οι χθεσινές συζητήσεις πήγαν «αρκετά καλά. Αλλά θα δούμε».
… Στα σκαριά μία κοινή Σύνοδος Κορυφής ΕΕ – ΝΑΤΟ με τη παρουσία και του Αμερικανού προέδρου. Σύμφωνα με το CNN είναι πιθανό να συναντηθούν στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα. Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι ο Τζο Μπάιντεν ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην Ευρώπη την επόμενη εβδομάδα.
Το Reuters κάνει λόγο για συνάντηση του Τζο Μπάιντεν στις Βρυξέλλες με άλλους ηγέτες του ΝΑΤΟ, στις 23 Μαρτίου. Αύριο ο Ουκρανός πρόεδρος θα μιλήσει στο αμερικανικό Κογκρέσο.
… Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου. Το Brent έπεσε κατά 6% στα 100,54 δολάρια.
Ανησυχία στο Eurogroup όχι μόνο για τις υψηλές τιμές στην ενέργεια αλλά για τα σιτηρά. Η Κομισιόν αναμένεται να παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις εντός του μήνα.
ΧΘες ο Ρώσος πρωθυπουργός υπέγραψε διάταγμα για την απαγόρευση των εξαγωγών ζάχαρης και σιτηρών στις γειτονικές χώρες της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης.
… Στο μεταξύ ανακοινώθηκε και 4ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας από την Ε.Ε. Τρεις διπλωμάτες είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Αμπράμοβιτς, ο δισ. ιδιοκτήτης της Τσέλσι, προστέθηκε στη λίστα. Έλεγαν ότι έχει μακροχρόνιους και στενούς δεσμούς με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.
Στο μεταξύ άλλη μία θαλαμηγός Ρώσου ολιγάρχη κατασχέθηκε στην ΕΥρώπη αυτή τη φορά στη Βαρκελόνη.
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει τώρα στη Θεσσαλονίκη.
Διαβάστε πρώτοι τις έκτακτες ειδήσεις & τα τελευταία νέα της Θεσσαλονίκης και όλης της Ελλάδας.