
Podcast: Τα γεγονότα του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη
Χιλιάδες φοιτητές βρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 16 Νοεμβρίου μέσα στην Πολυτεχνική Σχολή της Θεσσαλονίκης, για να δώσουν τον δικό τους αγώνα ενάντια στη δικτατορία. Τα ξημερώματα του Σαββάτου 17 Νοεμβρίου 1973 εκατοντάδες φοιτητές αναγκάστηκαν με την απειλή των όπλων να εγκαταλείψουν την κατάληψη και βρέθηκαν για μέρες στα κρατητήρια και τα αστυνομικά τμήματα, ενώ άλλοι φυλακίστηκαν.
Η δημοσιογράφος Claudia Eggers το 2007 στην επέτειο του Πολυτεχνείου συνομίλησε με την Σοφία Νικηφόρου η οποία τότε ήταν νέα δικηγόρος και συμμετείχε στις κρυφές συναντήσεις που προετοίμαζαν το κλίμα αντίδρασης στην δικτατορία της χούντας.
Ο δημοσιογράφος Κλέαρχος Τσαουσίδης ήταν μέσα στο Πολυτεχνείο και περιγράφει το πώς ανέλαβε τον ραδιοφωνικό πομπό αλλά και την προσπάθεια συγκέντρωσης φαρμάκων για τους φοιτητές.
Ακούστε το podcast από το αρχείο του Ράδιο Θεσσαλονίκη 17 Νοεμβρίου 2007:
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει τώρα στη Θεσσαλονίκη.
Διαβάστε πρώτοι τις έκτακτες ειδήσεις & τα τελευταία νέα της Θεσσαλονίκης και όλης της Ελλάδας.