RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Μαζί… για όλα | Πέτρα Καρυώτη
Θέμα συζήτησης :
Τα πιο νόστιμα ψάρια αλιεύονται αυτή την περίοδο από τις ελληνικές θάλασσες (Podcast)
https://www.rthess.gr/koinonia-protovoulies/ta-pio-nostima-psaria-alievontai-afti-tin-periodo-apo-tis-ellinikes-thalasses-podcast/
https://www.rthess.gr/koinonia-protovoulies/ta-pio-nostima-psaria-alievontai-afti-tin-periodo-apo-tis-ellinikes-thalasses-podcast/
https://www.rthess.gr/koinonia-protovoulies/ta-pio-nostima-psaria-alievontai-afti-tin-periodo-apo-tis-ellinikes-thalasses-podcast/
https://www.rthess.gr/koinonia-protovoulies/ta-pio-nostima-psaria-alievontai-afti-tin-periodo-apo-tis-ellinikes-thalasses-podcast/
https://www.rthess.gr/koinonia-protovoulies/ta-pio-nostima-psaria-alievontai-afti-tin-periodo-apo-tis-ellinikes-thalasses-podcast/
https://www.rthess.gr/koinonia-protovoulies/ta-pio-nostima-psaria-alievontai-afti-tin-periodo-apo-tis-ellinikes-thalasses-podcast/
viber
NOW ON AIR 16:00 - 18:00 - Μαζί… για όλα
Πέτρα Καρυώτη
NOW ON AIR
Home > Κοινωνία/Πρωτοβουλίες > Τα πιο νόστιμα ψάρια αλιεύονται αυτή την περίοδο από τις ελληνικές θάλασσες (Podcast)
Τα πιο νόστιμα ψάρια αλιεύονται αυτή την περίοδο από τις ελληνικές θάλασσες (Podcast)
17.06.2022

Τα πιο νόστιμα ψάρια αλιεύονται αυτή την περίοδο από τις ελληνικές θάλασσες (Podcast)

Για τα νοστιμότερα ψάρια που μπορούμε να καταναλώσουμε αυτή την εποχή μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο Πέτρος Σάμκος, ιδιοκτήτης της ΠΣΑΡΑΣ ΑΕ.

Eπιμέλεια: Χριστιάνα Μανιάτη

Όπως ανέφερε διανύουμε την πιο “νόστιμη” περίοδο για επιλογή ψαρικών, καθώς τώρα είναι η εποχή όπου αλιεύονται τα αφρόψαρα, τα ψάρια δηλαδή που βρίσκονται πιο κοντά στο γυαλό. Λούτσοι, σχάροι, γαρίδες, σαφρίδια, γοφάρια, πελαγίσιες τσιπούρες, τσαούσια και μαγιάτικα είναι τα νόστιμα ψάρια της περιόδου, σύμφωνα με τον κ. Σάμκο.

Επιπλέον, ο ίδιος επεσήμανε ότι τα παραπάνω ψάρια είναι κατεξοχήν μεσογειακά και διαφέρουν στη γεύση συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλο ψάρια. “Τα ποτάμια παίζουν σημαντικό ρόλο στη γεύση των ψαριών. Οι τροφές που υπάρχουν στους κόλπους μας δεν υπάρχουν αλλού”, τόνισε ο κ. Σάμκος εξηγώντας που οφείλεται η ακαταμάχητη γεύση των ελληνικών ψαριών. Tέλος, αναφέρθηκε στις υψηλές τιμές που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά την τελευταία πενταετία, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι αγόρασε σήμερα το μαγιάτικο σε τιμή κιλού 20 ευρώ.

Ιχθυοκαλλιέργειες

Ο Γιάννης Χορόζογλου διατηρεί ιχθυοτροφείο στη Χαλκιδική. Στο Στέφανο Διαμαντόπουλο μίλησε για τα ψάρια που εκτρέφει: τσιπούρες, λαβράκια, φαγκριά και κρανιούς η μηλοκόπια. Όπως είπε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη τα ψάρια εκτρέφονται με βιομηχανοποιημένες τροφές, ενώ σημείωσε ότι ένα φαγκρί των 1,200 kg αναπτύσσεται μέσα σε 3,5 χρόνια!

 

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει τώρα στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε πρώτοι τις έκτακτες ειδήσεις & τα τελευταία νέα της Θεσσαλονίκης και όλης της Ελλάδας.

Ροή Ειδήσεων

Sound Wave -

Ροή Ειδήσεων

Sound Wave -
Download the app