RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Θέμα συζήτησης :
Έφυγε από τη ζωή ο διάσημος Ιταλός φωτογράφος Ολιβιέρο Τοσκάνι

Comments are closed.

Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Έφυγε από τη ζωή ο διάσημος Ιταλός φωτογράφος Ολιβιέρο Τοσκάνι

ΚΟΣΜΟΣ

13/01/202509:18

Έφυγε από τη ζωή ο διάσημος Ιταλός φωτογράφος Ολιβιέρο Τοσκάνι

Άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο έξω από την Φλωρεντία, όπου είχε εισαχθεί τις τελευταίες ημέρες.

Twitter
Φωτ. Twitter

Γράφει RTHESS NEWSROOM

 

Ήταν 82 ετών και από το 2022 έδινε μάχη κατά της αμυλοείδωσης, μιας σπάνιας ασθένειας η οποία προκαλεί συγκέντρωση πρωτεϊνών σε διάφορα όργανα του σώματος.

Το είχε αποκαλύψει ο ίδιος σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera τον περασμένο Αύγουστο. «Έζησα πολύ και πολύ καλά, χωρίς αφεντικό και μόνιμο μισθό, ήμουν πάντα ελεύθερος», είχε δηλώσει στην εφημερίδα του Μιλάνου. Ο Ολιβιέρο Τοσκάνι συνέδεσε το όνομά του με μεγάλες διαφημιστικές εκστρατείες γνωστού ιταλικού οίκου μόδας οι οποίες είχαν προκαλέσει και σειρά επικρίσεων.

‘Αρχισε να εργάζεται ως φωτογράφος στα δεκατέσσερά του χρόνια και στην συνέχεια σπούδασε φωτογραφία στο Πανεπιστήμιο των Τεχνών της Ζυρίχης. Συνεργάστηκε με σειρά γνωστών οίκων, αλλά το όνομά του από το 1982 και πέρα συνδέθηκε κυρίως με την ιταλική οικογένεια Μπενετόν.

Δεν δίστασε, στις φωτογραφίες και στις εκστρατείες που υπέγραψε, να δώσει κύριο ρόλο σε θέματα όπως είναι η μαφία, η καταπολέμηση του Aids, της ομοφοβίας, της θανατικής ποινής και του ρατσισμού. Παράλληλα συνεργάστηκε με τον Ερυθρό Σταυρό, το Ιταλικό Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Όταν είχε ερωτηθεί ποιο ήταν το πραγματικό μυστικό του, ο Ολιβιέρο Τοσκάνι είχε απαντήσει: «αναζητώ νέα πρόσωπα, ανθρώπους με ενθουσιασμό στα μάτια. Απαιτώ να μην βάφονται, διότι η ομορφιά είναι κάτι άλλο».

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο RTHESS NEWSROOM

Η συντακτική ομάδα του Rthess.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΚΟΣΜΟΣ

17.2.202521:51

  Ο δημιουργός της διάσημης πραλίνας «Nutella» απεβίωσε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σε ηλικία 97 ετών. Ο Francesco Rivella γεννήθηκε στο Barbaresco, στο Πιεμόντε της Βόρειας Ιταλίας και τελείωσε το χημικό στο Τορίνο. Το 1952, σε ηλικία 25 ετών,

ΚΟΣΜΟΣ

17.2.202521:45

    «Σας ευχαριστώ όλους για τα μηνύματα στοργής. Μου δίνουν τόση δύναμη! Σας αγαπώ με όλη μου την καρδιά», έγραψε χθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η 48χρονη Κολομβιανή τραγουδίστρια. Νωρίτερα είχε ανακοινώσει ότι «χθες το βράδυ, χρειάστηκε να μεταβώ

ΚΟΣΜΟΣ

17.2.202521:20

    Η απουσία του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον από τη χθεσινή τελετή απονομής των βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου-BAFTA, που πραγματοποιήθηκε στο Royal Festival Hall του Λονδίνου, ήταν αισθητή. Ωστόσο το πριγκιπικό ζευγάρι επέλεξε να κάνει μια

ΚΟΣΜΟΣ

17.2.202519:47

  Με την έναρξη του καρναβαλιού, βραβεύτηκαν οι 3 ωραιότερα διακοσμημένες γόνδολες. Φέτος το Καρναβάλι θα διαρκέσει έως τις 5 Μαρτίου.  

ΚΟΣΜΟΣ

17.2.202515:45

Στην Άγκυρα μεταβαίνει αύριο, Τρίτη 18 Ιανουαρίου, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έπειτα από πρόσκληση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της Τουρκίας. Η συνάντηση Ερντογάν – Ζελένσκι στην Άγκυρα θα πραγματοποιηθεί την

ΚΟΣΜΟΣ

17.2.202515:24

  Ιστορικής αξίας βυζαντινή κινστέρνα, η ηλικία της οποίας εκτιμάται περίπου 1.500 ετών, δίπλα στην Αγία Σοφία, στην Κωνσταντινούπολη μετατράπηκε από γνωστή αλυσίδα ξενοδοχείων σε σπα και κέντρο μασάζ, σύμφωνα με καταγγελίες που δημοσιεύονται σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Η εν

Rthess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή