Αφορμή για το συγκεκριμένο άρθρο, είναι η επίσημη έναρξη των δρομολογίων του Μετρό Θεσσαλονίκης, στις 30 Νοεμβρίου του 2024.
Η εταιρεία αποθήκευσης αποσκευών Bounce, αποκαλύπτει τα καλύτερα και χειρότερα δίκτυα μετρό στην Ευρώπη, καταγράφοντας τις εμπειρίες των επιβατών.
Στην κορυφή της κατάταξης βρίσκεται το μετρό του Όσλο, με βαθμολογία 8.06 στα 10 λόγω της ευκολίας χρήσης του, της καθαριότητας και του εκτεταμένου δικτύου που καλύπτει 101 σταθμούς σε όλη την πόλη και τα προάστια. Οι κριτικές των χρηστών δείχνουν πόσο οργανωμένο και ευχάριστο θεωρείται το σύστημα, ιδίως στον κεντρικό σταθμό Jernbanetorget.
Η Σόφια της Βουλγαρίας, έρχεται δεύτερη, με οικονομική και φιλική προς τους τουρίστες λειτουργία. Παρόλο που είναι σχετικά νέο, το μετρό της είναι βολικό, καλύπτοντας 47 σταθμούς και περιλαμβάνοντας γραμμή προς το αεροδρόμιο. Αρκετοί σταθμοί εντυπωσιάζουν με τη διακόσμηση και την αρχιτεκτονική τους, όπως ο σταθμός Aleksandar Malinov.
Το Μετρό της Αθήνας προσφέρει φθηνά, γρήγορα και τακτικά μέσα μαζικής μεταφοράς και βρίσκεται στην τρίτη θέση με βαθμολογία 7,29 στα 10. Έχει 62 σταθμούς σε 70 χιλιόμετρα δικτύου, ενώ ο πιο πολυσύχναστος σταθμός, ο σταθμός Συντάγματος, συγκέντρωσε βαθμολογία 3,50 στα 5.
Αντίθετα, το μετρό της Βουδαπέστης κατατάσσεται τελευταίο με χαμηλή βαθμολογία 3.13 στα 10, λόγω της μικρής κάλυψης δικτύου και της έλλειψης καθαριότητας. Παρά τον υψηλό αριθμό επιβατών, οι κριτικές συχνά αναφέρουν την ακαθαρσία σε σταθμούς όπως ο Határ út.
Το μετρό των Βρυξελλών, δεύτερο στη χειρότερη κατάταξη, έχει χαμηλή δημοφιλία εξαιτίας προβλημάτων ασφαλείας, ιδιαίτερα στο σταθμό Gare du Midi, τον οποίο πολλοί περιγράφουν ως μη ασφαλή.
Η κατάταξη συντάχθηκε από την εταιρεία Bounce και βασίστηκε σε παράγοντες όπως οι κριτικές των χρηστών στο Google, η κάλυψη και η οργάνωση του δικτύου.
Comments are closed.