RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Θέμα συζήτησης :
Τα πρώτα ονόματα της κυβέρνησης Τραμπ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Τα πρώτα ονόματα της κυβέρνησης Τραμπ

ΚΟΣΜΟΣ

08/11/202413:32

Τα πρώτα ονόματα της κυβέρνησης Τραμπ

Ο ρόλος του Έλον Μάσκ στη νέα κυβέρνηση – Ποιοι ενδέχεται να πλαισιώνουν τον 78χρονο Ρεμπουμπλικανό πρόεδρο 

NBC
Φωτ. NBC

Γράφει RTHESS NEWSROOM

 

Στη νέα κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να συμμετέχουν γνωστά ονόματα, όπως ο Έλον Μάσκ που επένδυσε πολλά εκατομμύρια ευρώ, ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ γνωστός για τις τοποθετήσεις κατά του εμβολίου της Covid 19, ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και ο Μαρκ Ρούμπιο που υπηρετεί ως Γερουσιαστής των ΗΠΑ για τη Φλόριντα από το 2011.

 

Η ορκωμοσία του Προέδρου των ΗΠΑ είναι προγραμματισμένη για τις 20 Ιανουαρίου και μέχρι τότε θα παρουσιάσει έναν πρώτο κατάλογο υπουργών και συμβούλων, που θα τον πλαισιώσουν.

«Υπάρχουν πρόσωπα που επιστρέφουν, κάποια νέα που εντάσσονται στην ομάδα, όχι αποκλειστικά μεγάλα ονόματα, αλλά και Δημοκρατικοί, ανεξάρτητοι, από τον χώρο των επιχειρήσεων», δήλωσε ο Τζέισον Μίλερ, σύμβουλος του δισεκατομμυριούχου, στο Fox News χωρίς να επιβεβαιώσει τα ονόματα που έχουν κυκλοφορήσει από τα μέσα ενημέρωσης.

Ο Ρεμπουμπλικανός πρόεδρος ανακοίνωσε χθες τον πρώτο σημαντικό διορισμό. Πρόκειται για την 67χρονη Σούζι Γουάιλς, υπεύθυνη της προεκλογικές του εκστρατείας, στη θέση του προσωπάρχη του.

Αυτή θα είναι η πρώτη γυναίκα που καταλαμβάνει της στρατηγικής σημασίας θέση στο Λευκό Οίκο.

«Η Σούζι είναι σκληρή, έξυπνη, καινοτόμα, τη θαυμάζουν και τη σέβονται όλοι», ανέφερε ο Τραμπ σε ανακοίνωσή του. «Δεν έχω αμφιβολίες ότι θα κάνει περήφανη τη χώρα μας».

Η Γουάιλς έχει εργαστεί για την προεκλογική εκστρατεία του Ρόναλντ Ρήγκαν το 1980 και βοήθησε τον γερουσιαστή της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις να εκλεγεί το 2018. Εργάστηκε επίσης και στις δύο προηγούμενες προεκλογικές εκστρατείες του Τραμπ, το 2016 και το 2020.

 

Γκρενέλ, Πομπέο και Κένεντι

Το πρώτο όνομα που φημολογείται πως θα αναλάβει το Υπουργείο Εξωτερικών είναι πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Γερμανία, Ρίτσαρντ Γκρενέλ.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο, ο Γκρενέλ θα μπορούσε να αναλάβει τη θέση του συμβούλου εσωτερικής ασφαλείας στον Λευκό Οίκο, στην οποία περίπτωση υπουργός Εξωτερικών θα γίνει ο Μάρκο Ρούμπιο.

Επικεφαλής του Πενταγώνου εκτιμάται πως θα είναι ο Μάικ Πομπέο, που είχε διατελέσει υπουργός Εξωτερικών στην προηγούμενη κυβέρνηση του Τραμπ.

Ο υπερσυντηρητικός πρώην βουλευτής από το Τέξας, Τζον Ράντκλιφ θα αναλάβει πιθανότατα τη διεύθυνση της CIA.

 

Ο ρόλος του Έλον Μασκ

Ο Νοτιοαφρικανός μεγιστάνας που επένδυσε πάνω από 100.000.000 υπέρ του Τραμπ, ενδέχεται να αναλάβει να αναδιοργανώσει σε βάρος το ομοσπονδιακό κράτος, αναλαμβάνοντας ένα υπουργείο «Κυβερνητικής αποτελεσματικότητας».

Ο ανιψιός του δολοφονημένου Τζον Κένεντι, Ρόμπερτ ενδέχεται να γίνει υπεύθυνος των πολιτικών δημόσιας υγείας.

Γνωστός επικριτής των εμβολίων, δήλωσε στο NBC ότι «δεν θα στερήσει τα εμβόλια από κανέναν», αλλά πρόσθεσε ότι οι Αμερικανοί θα πρέπει να μπορούν «να αποφασίζουν μόνοι τους».

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο RTHESS NEWSROOM

Η συντακτική ομάδα του Rthess.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΚΟΣΜΟΣ

12.5.202521:15

  Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως εμπόδισε μια «πυρηνική σύρραξη» μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν, δύο ημέρες μετά την εκεχειρία, η οποία έβαλε τέλος στη σοβαρότερη στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών εδώ και δύο δεκαετίες.  

ΚΟΣΜΟΣ

12.5.202519:25

  Η είσοδος του σπιτιού του Βρετανού πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ υπέστη ζημιές από πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες.   Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας αναφέρει: «Τη Δευτέρα 12 Μαΐου στις 1:35 π.μ., η αστυνομία ειδοποιήθηκε

ΚΟΣΜΟΣ

12.5.202518:45

  Η Χαμάς απελευθέρωσε σήμερα τον Αμερικανοϊσραηλινό όμηρο Ίνταν Αλεξάντερ, ανακοίνωσε η παλαιστινιακή οργάνωση λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα, ανοίγοντας τον δρόμο για μια πιθανή επιστροφή στις συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός στον κατεστραμμένο από τον πόλεμο θύλακα.

ΚΟΣΜΟΣ

12.5.202517:06

  Εισαγγελέας στη Ρωσία, ζήτησε σήμερα να επιβληθεί ποινή εξαετούς φυλάκισης στον Γκριγκόρι Μελκονιάντς, συμπρόεδρο της ανεξάρτητης ομάδας παρακολούθησης των εκλογών Golos. Έξι χρόνια είναι η μέγιστη ποινή για το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται. Η εισαγγελέας Γιεκατερίνα Φρολόβα ζήτησε επίσης

ΚΟΣΜΟΣ

12.5.202516:17

  Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το «τελεσίγραφο» που εξέδωσε στη Μόσχα το Κίεβο και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί του, να αποδεχτούν μια 30ήμερη εκεχειρία πριν από τις άμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας για την έκβαση της σύγκρουσης.   «Η γλώσσα

ΚΟΣΜΟΣ

12.5.202514:21

  Η Σιούαρντ, συγγραφέας του βιβλίου The Queen and Di, διατηρούσε στενή σχέση με τη πριγκίπισσα Νταϊάνα και αποκάλυψε στο podcast A Right Royal Podcast μια συγκλονιστική φράση της πριγκίπισσας λίγο πριν από τον τραγικό θάνατό της το 1997. «Δεν

Rthess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

12.5.202521:15

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή