Ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε μια ιστορική πρόκριση στα play offs του Champions League, καθώς με αποτέλεσμα 5-3 στα πέναλτι, μετά το 2-1 στην κανονική διάρκεια και την παράταση, κατάφερε να αποκλείσει τη Μαρσέιγ στον δεύτερο αγώνα του γ’ προκριματικού γύρου του Champions League, που διεξήχθη στο γήπεδο «Βελοντρόμ» στη Μασσαλία την 15η Αυγούστου.
Ο Γκαμπονέζος επιθετικός, Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, πέτυχε τα πρώτα δύο γκολ για τη Μαρσέιγ στο 2ο λεπτό και στο 45΄ + 1΄ αντίστοιχα.
Στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας, ο Φώτης Ιωαννίδης εκμεταλλεύτηκε ένα πέναλτι που κέρδισε ο Παναθηναϊκός και έστειλε τον αγώνα με τη Μαρσέιγ στην παράταση κατά τη διάρκεια της οποίας η Μαρσέιγ πέτυχε ένα ακόμη γκολ με τον Βιτίνια, αλλά αυτό ακυρώθηκε μετά από παρέμβαση του VAR, καθώς προηγήθηκε φάουλ στη φάση που προηγήθηκε το γκολ.
Στα πέναλτι, ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού απέκρουσε το πέναλτι του Γκουεντουζί, ενώ οι υπόλοιποι παίκτες της ομάδας μετέτρεψαν τις ευκαιρίες τους, καταλήγοντας σε νίκη με 5-3 στα πέναλτι.
Στο επόμενο στάδιο, ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τη Μπράγκα, με στόχο να κατακτήσει μια θέση στους ομίλους του Champions League. Το πρώτο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες θα διεξαχθεί στην Πορτογαλία. Στον προηγούμενο γ’ προκριματικό γύρο, ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει της Μαρσέιγ με σκορ 1-0 στην “Λεωφόρο”.
Δείτε το video με τα highlights του αγώνα
Comments are closed.