RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Θέμα συζήτησης :
Τουρκικό ΥΠΕΞ για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό: «Παραβιάζει τη δικαιοδοσία μας στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο»

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Τουρκικό ΥΠΕΞ για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό: «Παραβιάζει τη δικαιοδοσία μας στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο»

ΚΟΣΜΟΣ

16/04/202516:27

Τουρκικό ΥΠΕΞ για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό: «Παραβιάζει τη δικαιοδοσία μας στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο»

«Η Τουρκική Δημοκρατία θα υποβάλει το δικό της Σxέδιο στην UNESCO και στους αρμόδιους φορείς των Ηνωμένων Εθνών»

Τουρκικό ΥΠΕΞ για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό: «Παραβιάζει τη δικαιοδοσία μας στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο»

Γράφει RTHESS NEWSROOM

 

Ανακοίνωση για το θέμα με τον χάρτη του Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού, που παρουσίασε σήμερα η Ελλάδα, εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Χαρακτηρίζει τις ενέργειες της Αθήνας «μονομερείς», οι οποίες «παραβιάζουν τις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας της Τουρκίας τόσο στο Αιγαίο Πέλαγος όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο».

 

Η ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά:

«Ορισμένες από τις περιοχές που καθορίζονται στο «Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχέδιο» (ΘΧΣ) που έχει κηρύξει η Ελλάδα στο πλαίσιο της νομοθεσίας της ΕΕ παραβιάζουν τις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας της Τουρκίας τόσο στο Αιγαίο Πέλαγος όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επαναλαμβάνουμε ότι οι μονομερείς ενέργειες και διεκδικήσεις της Ελλάδας δεν θα έχουν καμία νομική συνέπεια για την Τουρκική Δημοκρατία.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι οι μονομερείς ενέργειες θα πρέπει να αποφεύγονται σε μια κλειστή ή ημίκλειστη θάλασσα όπως το Αιγαίο και η Μεσόγειος, ότι το διεθνές ναυτικό δίκαιο ενθαρρύνει τη συνεργασία μεταξύ των παράκτιων κρατών σε αυτές τις θάλασσες, μεταξύ άλλων και σε περιβαλλοντικά θέματα, και από αυτή την άποψη, η Τουρκική Δημοκρατία είναι πάντα έτοιμη να συνεργαστεί με την Ελλάδα στο Αιγαίο Πέλαγος.

Οι προαναφερθείσες ενέργειες και προσπάθειες τετελεσμένων γεγονότων, όπως και στο παρελθόν, δεν θα έχουν καμία νομική συνέπεια για την Τουρκική Δημοκρατία σήμερα ή στο μέλλον.

Η Τουρκική Δημοκρατία εμμένει στη θέση της ότι θα πρέπει να υιοθετηθεί μια ειλικρινής και ολοκληρωμένη προσέγγιση για την επίλυση των ζητημάτων με βάση το διεθνές δίκαιο, την ισότητα και την καλή γειτονία στο πλαίσιο της Διακήρυξης των Αθηνών για τις Φιλικές Σχέσεις και την Καλή Γειτονία, με ημερομηνία 7 Δεκεμβρίου 2023, η οποία αντικατοπτρίζει το πνεύμα που και τα δύο μέρη θέλουν να διατηρήσουν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Η Τουρκική Δημοκρατία θα υποβάλει το δικό της Σxέδιο στην UNESCO και στους αρμόδιους φορείς των Ηνωμένων Εθνών».

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο RTHESS NEWSROOM

Η συντακτική ομάδα του Rthess.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΚΟΣΜΟΣ

13.5.202508:15

  Ένας χρήστης του TikTok χρησιμοποίησε την τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσει ένα βίντεο, στο οποίο απεικονίζονται μεταξύ άλλων η Πριγκίπισσα Νταϊάνα, ο Φρέντι Μέρκιουρι και ο Ντέιβιντ Μπάουϊ, σε προχωρημένη ηλικία.   Πώς θα έμοιαζαν οι αποθανόντες αστέρες αν

ΚΟΣΜΟΣ

12.5.202521:15

  Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως εμπόδισε μια «πυρηνική σύρραξη» μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν, δύο ημέρες μετά την εκεχειρία, η οποία έβαλε τέλος στη σοβαρότερη στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών εδώ και δύο δεκαετίες.  

ΚΟΣΜΟΣ

12.5.202519:25

  Η είσοδος του σπιτιού του Βρετανού πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ υπέστη ζημιές από πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες.   Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας αναφέρει: «Τη Δευτέρα 12 Μαΐου στις 1:35 π.μ., η αστυνομία ειδοποιήθηκε

ΚΟΣΜΟΣ

12.5.202518:45

  Η Χαμάς απελευθέρωσε σήμερα τον Αμερικανοϊσραηλινό όμηρο Ίνταν Αλεξάντερ, ανακοίνωσε η παλαιστινιακή οργάνωση λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα, ανοίγοντας τον δρόμο για μια πιθανή επιστροφή στις συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός στον κατεστραμμένο από τον πόλεμο θύλακα.

ΚΟΣΜΟΣ

12.5.202517:06

  Εισαγγελέας στη Ρωσία, ζήτησε σήμερα να επιβληθεί ποινή εξαετούς φυλάκισης στον Γκριγκόρι Μελκονιάντς, συμπρόεδρο της ανεξάρτητης ομάδας παρακολούθησης των εκλογών Golos. Έξι χρόνια είναι η μέγιστη ποινή για το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται. Η εισαγγελέας Γιεκατερίνα Φρολόβα ζήτησε επίσης

ΚΟΣΜΟΣ

12.5.202516:17

  Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το «τελεσίγραφο» που εξέδωσε στη Μόσχα το Κίεβο και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί του, να αποδεχτούν μια 30ήμερη εκεχειρία πριν από τις άμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας για την έκβαση της σύγκρουσης.   «Η γλώσσα

Rthess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή