Ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και βουλευτής της ΝΔ μίλησε για την επίθεση κοντά στην αυτοκινητοπομπή του Πρωθυπουργού στην Οδησσό εγείροντας ερωτηματικά για το αν και με ποιον τρόπο οι Ρώσοι γνώριζαν το δρομολόγιο του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του Πρωθυπουργού το οποίο σημείο κρύβει όλο το ενδιαφέρον.
Ο κ Συρίγος αναφέρει ότι μέχρι τώρα οι Ρώσοι απέφευγαν να χτυπήσουν τον Ζελένσκι ενώ η Ελλάδα έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της δηλώνοντας αντίθετη στην ενεργότερη παρουσία του ΝΑΤΟ στην περιοχή.
«Τι εξυπηρετούσε αυτό το χτύπημα δίπλα στον Έλληνα πρωθυπουργό ; Δεν άλλαξε τελευταία η στάση της Ελλάδας» αναρωτήθηκε ο καθηγητής περιγράφοντας τις σχέσεις της Ελλάδας με την Ουκρανία και την σημασία της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην περιοχή.
” Οι Ουκρανοί έκαναν αντεπίθεση και δεν πήγε καλά σε αντίθεση με τους Ρώσους που κατέλαβε εδάφη” τονισε εκτιμώντας ότι τα μάτια όλα ειναι στραμμένα προς τις Αμερικανικές εκλογές και το αποτελέσμα τους.
“Με Τράμπ οι Ρώσοι πιστεύουν ότι θα βρουν λύση στο Ουκρανικό” επισήμανε ενω αναφέρθηκε ότι και στην υπόθεση της Γάζας όλοι κοιτάζουν προς τις Αμερικανικές εκλογές.
Ο βουλευτής της ΝΔ, μίλησε για την υπόθεση Μπελέρη και την καταδίκη του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας τονίζοντας οτι οι σχέσεις μας με την Αλβανία πρέπει να επανεξεταστούν. Ο Συρίγος ο οποίος είχε επισκεφτεί τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας στις φυλακές Τιράνων τον Αύγουστο του 2023 και του μετέφερε μήνυμα συμπαράστασης του Κυριάκου Μητσοτάκη, χαρακτήρισε τις σχέσεις μας με την Αλβανία “όχι καλές”.
Comments are closed.