Οι πρώτες τοποθετήσεις της σημερινής ημέρας έγιναν από τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, την Ρένα Δούρου, τον Νίκο Παππά και τον Γιώργο Τσίπρα που παρουσίασαν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να έχει γίνει κάποια αναφορά στις ραγδαίες εσωκομματικές εξελίξεις.
Το συνέδριο άρχισε στις 12:25 με τις τοποθετήσεις των συνέδρων 3,5 ώρες αργότερα από την προγραμματισμένη έναρξη.
Λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στην αρένα του γηπέδου. Έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τους συνέδρους.
Η συμμετοχή είναι μικρή σε σχέση με χθες, ενώ αναμένεται η τοποθέτηση της Ολγας Γεροβασίλη για να ανοίξει τα χαρτιά της για το αν θα είναι υποψήφια πρόεδρος απεναντι στον Στέφανο Κασσελάκη.
Ο Σωκρατης Φάμελλος έλεγε νωρίτερα ότι από τον καλοκαίρι κρατά ενωτική στάση και δεν σκοπεύει να δηλώσει ενδιαφέρον για υποψηφιότητα.
Σημαντικό είναι ότι όλα δείχνουν ότι θα είναι ένας υποψήφιος απεναντι στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που χθες σήκωσε το γάντι ζητώντας εκλογές απ’ τη βάση με 4 κάλπες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προγραμματίσει την εκλογή Τοπικών Συντονιστικών και Νομαρχιακών Επιτροπών 15 ημέρες μετά το Συνέδριο, στις 10 Μαρτίου. Πλέον προστίθεται η εκλογή Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής.
Αυτή είναι και η πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη και θα συζητηθεί στο συνέδριο.
Της Δέσποινας Κρητικού
Comments are closed.