Μίλησε για καρτέλ στην ενέργεια κατηγορώντας τη ΝΔ και την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι χρηματοδοτεί εταιρίες για να διατηρούν τα υπερκέρδη τους. Όταν λένε για μας ο Τσίπρας δεν έρχεται με φόρα αλλά με φόρους, εμείς λέμε ότι έρχεται με φόρους για όσους αισχροκερδούν, υπογράμμισε.
Έκανε παράλληλα λόγο για φορολεηλασία Μητσοτάκη με φόντο τους έμμεσους φόρους, κατηγορώντας τον ότι επέλεξε τη συνταγή του ΔΝΤ. Εξήγησε ότι η Ε.Ε την περίοδο της κρίσης ακρίβειας πρότεινε τη μείωση των έμμεσων φόρων ενώ η Ελλάδα ήταν η μοναδική χώρα της Ένωσης μαζί με άλλες δύο που δεν ακολούθησαν αυτή τη σύσταση.
Για το άρθρο 16 για τα δημόσια πανεπιστήμια ο κ. Τσίπρας τόνισε πως διατήρηση του εν λόγω άρθρου του συντάγματος δεν είναι ιδιεοληψία της αριστεράς. Είναι βασικός πυλώνας του Συντάγματος. Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι το σχέδιό της είναι να μετατρέψει την εκπαίδευση σε αγοραίο αγαθό. “Ούτε το Χάρβαρντ θα έρθει στην Ελλάδα ούτε το Κέμπριτζ” είπε. Υπογράμμισε ότι αυτό που χρειάζεται το δημόσιο πανεπιστήμιο είναι η αναβάθμισή του και πως η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων δεν θα αναβαθμίσει την ανώτατη εκπαίδευση.
Ρωτήθηκε για τη Ροδόπη και τις κατηγορίες που εκτοξεύει η ΝΔ και ο Κ. Μητσοτάκης για παρέμβαση του τουρκικού προξενείο για υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ από την μειονότητα. Ο Α. Τσίπρας έκανε λόγο για επικίνδυνο παιχνίδι Μητσοτάκη που διχάζει την κοινωνία.
Comments are closed.