RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Θέμα συζήτησης :
Εξεταστική – Τέμπη: Το σύνολο της δικογραφίας ζητούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Comments are closed.

Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ / Εξεταστική – Τέμπη: Το σύνολο της δικογραφίας ζητούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

04/03/202407:10

Εξεταστική – Τέμπη: Το σύνολο της δικογραφίας ζητούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Το αίτημα υπογράφουν τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής, και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μ. Αποστολάκη, Γ. Νικητιάδης και Απ. Πάνας.

Εξεταστική – Τέμπη: Το σύνολο της δικογραφίας ζητούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Γράφει ThessNews-DESK

Τη χορήγηση και διαβίβαση στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής του συνόλου της μέχρι σήμερα σχηματισθείσας δικογραφίας ζητούν από τον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής για «τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών» οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Στο σχετικό αίτημά τους προς τον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής Δ. Μαρκόπουλο, το οποίο κοινοποιούν στην Ειδική Γραμματεία του Προέδρου της Βουλής, αναφέρουν ότι το διαβιβασθέν από τον Εφέτη Ανακριτή αποδεικτικό υλικό «συνιστά τμήμα μόνο της μέχρι σήμερα διενεργηθείσας ανάκρισης, από το οποίο απουσιάζουν στοιχεία κρίσιμα για το έργο της Εξεταστικής Επιτροπής, δηλαδή την διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών». Οι βουλευτές υπογραμμίζουν ότι «η Εξεταστική Επιτροπή ζήτησε το συνολικό συλλεχθέν μέχρι σήμερα αποδεικτικό υλικό της ανάκρισης, καθότι απαραίτητο προκειμένου να καταστεί δυνατή η διαμόρφωση αξιόπιστου πορίσματος στο οποίο θα έχουν συνεκτιμηθεί και συμπεριληφθεί όλα τα αποδεικτικά στοιχεία».

Τονίζουν δε, ότι «η πάνδημη απαίτηση για την αποκάλυψη της αλήθειας και την τιμωρία των υπευθύνων για το έγκλημα των Τεμπών καθιστά επιβεβλημένη τη διαβίβαση στην Εξεταστική Επιτροπή, η οποία διερευνά παραλλήλως με την Ελληνική Δικαιοσύνη τις συνθήκες του εγκλήματος, κάθε αποδεικτικού στοιχείου προκειμένου η Επιτροπή να ολοκληρώσει το έργο της χωρίς εμπόδια και προσκόμματα, τα οποία θα μπορούσαν να ερμηνευθούν ως προσπάθεια δυσχέρανσης του έργου της».

Καλούν μάλιστα τον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής «να απευθυνθείτε άμεσα προς το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας ζητώντας να αποφασίσει τη χορήγηση και διαβίβαση στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής του συνόλου της μέχρι σήμερα σχηματισθείσας δικογραφίας προκειμένου να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση των εργασιών της Επιτροπής σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

9.12.202420:15

  Πρώτη η «Νέα Δημοκρατία» στη νέα δημοσκόπηση της Alco, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. Το ΠΑΣΟΚ δείχνει να έχει εδραιωθεί οριστικά στη μάχη της αντιπολίτευσης. Στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά: ΝΔ 24% ΠΑΣΟΚ 15,9%

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

9.12.202419:55

  «Το Ιταλικό πλοίο συνέχισε κανονικά την έρευνά του στην Κάσο αφού αποσυμπιέστηκε η ένταση. Δεν υπήρξε απολύτως καμία αίτηση, ούτε αδειοδότησης από τις τουρκικές αρχές» τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του Ανεξάρτητου βουλευτή Μιχάλη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

9.12.202418:56

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί στις 10 π.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα. Στις 6 μ.μ. ο Πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την αποτίμηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

9.12.202416:38

  Όπως περιγράφει σε ανάρτησή του, θεωρεί ότι έκανε τον κύκλο του στη συγκεκριμένη θέση.   Ακολουθεί η ανάρτηση του Αλέξη Πατέλη: «Πριν από πεντέμισι χρόνια, ο πρωθυπουργός μου έκανε την εξαιρετικά τιμητική πρόταση να αναλάβω προϊστάμενος του οικονομικού του

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

9.12.202407:15

  Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος θα επισκεφθεί το Μετρό. Στις 11:00 θα βρεθεί στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας. Ακολούθως στις 12 το μεσημέρι θα επισκεφθεί τον σταθμό Βενιζέλου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

6.12.202408:10

  Σύμφωνα με ενημέρωση από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, το κυβερνητικό αεροσκάφος υπέστη τεχνική βλάβη και δεν καθίσταται εφικτό να πραγματοποιηθεί το προγραμματισμένο ταξίδι του Πρωθυπουργού στον Λίβανο. Το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες ανακοίνωσε το Μαξίμου.

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή