RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Θέμα συζήτησης :
Κουτσούμπας: “Το εγκλημα των Τεμπών δεν θα ξεχαστεί” (VIDEO + PHOTO)

Comments are closed.

Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ / Κουτσούμπας: “Το εγκλημα των Τεμπών δεν θα ξεχαστεί” (VIDEO + PHOTO)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

08/06/202316:19

Κουτσούμπας: “Το εγκλημα των Τεμπών δεν θα ξεχαστεί” (VIDEO + PHOTO)

Κουτσούμπας: “Το εγκλημα των Τεμπών δεν θα ξεχαστεί” (VIDEO + PHOTO)

Γράφει ThessNews-DESK

 

Ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημητρης Κουτσούμπας συναντήθηκε με συγγενείς των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών

Σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης συνάντησε την διοίκηση του συλλογου ατόμων πληγέντων δυστυχήματος Τεμπών.

Ο Χρήστος Κωνσταντινιδης του παρέδωσε αντίγραφο της μήνυσης που κατέθεσαν στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας η οποία περιλαμβάνει ονόματα πολιτικών προσώπων για τα οποία ζητάτε η ποινική δίωξη.

Εξοργισμένοι οι συγγενείς των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας ζήτησαν την στήριξη του ΓΓ του ΚΚΕ ώστε να αρθεί η ασυλία των 17 πολιτικών προσώπων τα οποία συμπεριλαμβάνουν στην μήνυση που έχουν καταθέσει.

“Θέλουμε οι υπαίτιοι του εγκλήματος να λογοδοτήσουν”επισήμαναν. “Έχουμε χάσει τους ανθρώπους μας και κάποιοι μας κουνάνε το δάχτυλο” ζητώντας παράλληλα δικαίωση των ψυχών που χάθηκαν” τόνισαν.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξέφρασε τα συλλυπητήρια του όπως και συνολικά του ΚΚΕ ενώ δεσμεύτηκε στους συγγενείς των θυμάτων ότι δεν θα εγκαταλείψει την προσπάθεια έως ότου όλοι οι υπεύθυνοι οδηγηθούν στην δικαιοσύνη: “Από την πρώτη στιγμή χιλιάδες μέλη μας βρέθηκαν στους δρόμους. Είπαμε ότι είναι έγκλημα και ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες αλλά και ποινικές ευθύνες που αφορούν πολιτικά πρόσωπα. Δεν θα αφήσουμε να ξεχαστεί αυτό το έγκλημα, δεν θα αφήσουμε να παραγράφουν οι ευθύνες» τόνισε ο κ Κουτσούμπας και σημείωσε ότι το ΚΚΕ κατέθεσε νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών αλλά και να μην διορίζονται οι δικαστές από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Οι συγγενείς των θυμάτων ανέφεραν ότι για να ησυχάσουν οι ψυχές των δικών τους ανθρώπων που έφυγαν απο τη ζωη πρέπει με τη νέα Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογες να προωθεί η κατασκευή ενός ασφαλούς και σύγχρονου σιδηροδρόμου όπου ο πολίτης θα ταξιδεύει με ασφάλεια και γρήγορα.

Οι συγγενείς συγκινημένοι δώρισαν στον κ. Κουτσούμπα μια μπλούζα η οποία έγραφε “Δεν Ξεχνώ – 57 ψυχές ζητούν δικαίωση – η κρατική αμέλεια δολοφονεί”.

«Όταν μπορείτε να τη φοράτε»του ζήτησαν οι συγγενείς των θυμάτων

 

 

 

 

Ρεπορτάζ: Δέσποινα Κρητικού

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

8.12.202418:06

  Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αύριο, 9 Δεκεμβρίου θα επισκεφθεί το Μετρό Θεσσαλονίκης. Στις 11:00 θα βρεθεί στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας. Ακολούθως στις 12 το μεσημέρι θα επισκεφθεί τον σταθμό Βενιζέλου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

6.12.202408:10

  Σύμφωνα με ενημέρωση από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, το κυβερνητικό αεροσκάφος υπέστη τεχνική βλάβη και δεν καθίσταται εφικτό να πραγματοποιηθεί το προγραμματισμένο ταξίδι του Πρωθυπουργού στον Λίβανο. Το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες ανακοίνωσε το Μαξίμου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

5.12.202419:49

  Tο 2024 καταγράφηκαν 15 γυναικοκτονίες στην Ελλάδα, αριθμός που αποτυπώνει τη δραματική αύξηση του φαινομένου τα τελευταία χρόνια. Η έξαρση μόνο τυχαία δεν είναι. Αποτελεί το αποκορύφωμα μιας κοινωνικής κρίσης, που συνδέεται με την ενδοοικογενειακή βία, την πατριαρχία και

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

5.12.202419:05

  Στην τελετή παρευρέθησαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Βασίλης Σπανάκης, ο Ειδικός Γραμματέας Προστασίας των Ζώων Συντροφιάς, Νικόλαος Χρυσάκης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Παναγιώτης Στάθης, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αντιστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος, Ανώτατοι Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ και στελέχη από το

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

5.12.202419:02

  Η ομιλία Νίκου Ανδρουλάκη, Προέδρου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στην Ολομέλεια της Βουλής:   «Το ΠΑΣΟΚ έχει άλλο όραμα για το παραγωγικό μοντέλο και το κοινωνικό συμβόλαιο που έχει ανάγκη η πατρίδα μας. Το σχέδιο μας βάζει την κοινωνία στο επίκεντρο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

5.12.202418:54

  «Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ θα ασκεί τεκμηριωμένη και δυναμική αντιπολίτευση και θα συμβάλει, ώστε να υπάρχει μία εναλλακτική προγραμματική προοδευτική πρόταση για να αλλάξει η σημερινή κυβέρνηση», ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος Σωκράτης Φάμελλος, ξεκινώντας την ομιλία του στην Βουλή

thess

Επικαιρότητα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

8.12.202418:18

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

8.12.202416:55

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή