RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Θέμα συζήτησης :
Κυριάκος Μητσοτάκης σε Κατερίνα Σακελλαροπούλου: «Θα διαγράφονται οι φοιτητές που παρανομούν στα ΑΕΙ»

Comments are closed.

Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ / Κυριάκος Μητσοτάκης σε Κατερίνα Σακελλαροπούλου: «Θα διαγράφονται οι φοιτητές που παρανομούν στα ΑΕΙ»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

19/03/202411:43

Κυριάκος Μητσοτάκης σε Κατερίνα Σακελλαροπούλου: «Θα διαγράφονται οι φοιτητές που παρανομούν στα ΑΕΙ»

Οι πρυτανικές αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τα πανεπιστήμια

Intime
Φωτ. Intime

Γράφει RTHESS NEWSROOM

 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων.

 

Η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού

Ξεκινώντας από το γεγονός ότι «ολοκληρώθηκε ένας έντονος μήνας σημαντικών κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων» ο πρωθυπουργός επισήμανε αρχικά ότι «η προσοχή μας στρέφεται σε θέματα καθημερινότητας. Έχουμε συζητήσει πολλές φορές για το πρόβλημα της ακρίβειας. Πιστεύω ότι οι παρεμβάσεις μας δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σταματούμε την προσπάθεια».

Όπως τόνισε «οι παρεμβάσεις μας έχουν προκαλέσει μειώσεις τιμών σε προιόντα, ειδικά στο βρεφικό γάλα ξεπερνούν το 15%» στέλοντας παράλληλα το μήνυμα ότι «δεν πρόκειται να δεχθούμε φαινόμενα κερδοσκοπίας σε ένα ζήτημα που απασχολεί τη μεγάλη πλειοψηφία των νοικοκυριών. Τα πρόστιμα είναι σημαντικά και θα εξακολουθούμε να κάνουμε ελέγχους ώστε όλες οι εταιρείες όσο μεγάλες και αν είναι να εφαρμόζουν τον νόμο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα ζητήματα ασφαλείας και στα ελληνικά πανεπιστήμια λέγοντας «όπως είδατε υπήρχαν επιχειρήσεις και σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι παράνομες πράξεις δεν θα γίνουν αποδεκτές και η κυβέρνηση και η ΕΛΑΣ θα είναι στην πρώτη γραμμή της απόδοσης των πανεπιστημιακών τμημάτων στους φοιτητές ώστε να παραμείνουν εστίες γνώσης και να μην γίνουν χώρος στείρων συγκρούσεων».

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι «χρειαζόμαστε και τη συνεργασία των πρυτανικών αρχών που πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν τις ευθύνες τους» ενώ επισήμανε ότι «δεν γίνεται να μην διαγράφονται φοιτητές που προχωρούν σε έκνομες πράξεις στα πανεπιστήμια. Σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν θα υπήρχε η ανοχή που επιδεικνύεται ορισμένες φορές για τέτοιου είδους φαινόμενα».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε εκ νέου με αγρότες και θεσμικών φορέων του πρωτογενούς τομέα επισημαίνοντας ότι πρέπει να στρέψουμε στρατηγικά το βλέμμα στη Θεσσαλία και τους τρόπους την προστασία της από πλημμυρικά φαινόμενα.

Όπως είπε πρέπει να δούμε το θέμα των υδάτινων πόρων που φθίνουν παρά την καταστροφή που έγινε με την κακοκαιρία Daniel. Στεκόμαστε κοντά στους αγρότες μας, ικανοποιούμε τα αιτήματα που θεωρούμε δίκαια, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι «συζητούμε τον μόνιμο τρόπο επιστροφής του ΕΦΚ ώστε να γίνεται με πιο δίκαια κριτήρια και να ωφελούνται πρωτίστως οι κατ’ επάγγελμα αγρότες».

«Θα εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε για τη στήριξη του ελληνικού πρωτογενούς τομέας στην Ευρώπη αναγνωρίζοντας ότι η Πράσινη Μετάβαση πρέπει να γίνει αλλά από την άλλη εκφράζοντας ξεκάθαρες επιφυλάξεις για το πώς είχε δρομολογηθεί μέχρι σήμερα γιατί δεν είναι δυνατόν να επιβάλουμε δυσβάσταχτες υποχρεώσεις και καθιστούν τον ευρωπαικό πρωτογενή τομέα μη ανταγωνιστικό».

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο RTHESS NEWSROOM

Η συντακτική ομάδα του Rthess.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

16.4.202518:13

  Την αγορά στο Ηράκλειο της Κρήτης (πλατεία Κορνάρου) επισκέπτεται αύριο, Μεγάλη Πέμπτη, 16/4, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, στις 11:30.    

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

16.4.202515:53

  Σκληρή ανακοίνωση του Κυριάκου Βελόπουλου με αφορμή την ανακοίνωση του Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού. «Η κυβέρνηση της ΝΔ επέλεξε τις Άγιες Ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας για να επιβεβαιώσει και «επί χάρτου» την πρόθεση της να εκχωρήσει κυριαρχικά δικαιώματα. Η ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

16.4.202514:05

  Για «τεράστια αδικαιολόγητη καθυστέρηση» κάνει λόγο ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση του Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού, ενώ ζητά από την κυβέρνηση να ενημερώσει τον ελληνικό λαό γιατί έπρεπε να περάσουν τέσσερα χρόνια προκειμένου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

16.4.202513:26

  Ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και βουλευτής της ΝΔ, Άγγελος Συρίγος υπογραμμίζει μέσω βίντεο στο Χ τη σημασία της δημιουργίας του Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού, που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση.   Όπως αναφέρει στο βίντεό του ο κ. Συρίγος: – για

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

16.4.202510:50

  Η πράξη συγκρότησης της Εθνικής Χωρικής Στρατηγικής για τον Θαλάσσιο Χώρο (ΕΧΣΘΧ), με την οποία εξειδικεύεται και αποτυπώνεται σε χάρτη ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός (ΘΧΣ) της χώρας, εκδόθηκε σήμερα με πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

16.4.202508:51

  Με τον πρόεδρο του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου, θα συναντηθεί στις 10 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στις 12 το μεσημέρι θα συνεδριάσει στο Μέγαρο Μαξίμου το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας. Στο επίκεντρο θα βρεθεί η

Rthess

Επικαιρότητα

ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΥΓΕΙΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

16.4.202516:51

ADVERTORIAL

16.4.202516:45

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

16.4.202516:29

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή