Τις προτάσεις του για την ανάπτυξη του τουρισμού στην Θεσσαλονίκη παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Μάκης Κυριζίδης. Μαζί του ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και έμπειρο στέλεχος του τουρισμού Στέφανος Χατζημανώλης.
«Βασικός γνώμονας του ψηφοδελτίου μας ήταν να κάνουμε ένα ψηφοδέλτιο από ανθρώπους οι οποίοι γνωρίζουν την Θεσσαλονίκη και είναι οι ειδικοί ο καθένας στο τομέα του» σημείωσε ο κ. Κυριζίδης παρουσιάζοντας τον κ. Χατζημανώλη.
«Προσπαθούμε να βγάλουμε μία ατζέντα για να μας πουν όλοι υποψήφιοι τι σκέφτονται για την επόμενη ημέρα της Θεσσαλονίκης» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
«Πιστεύουμε ότι πρέπει να ξεκινήσουμε από σταθερές βάσεις μη γκρεμίζοντας το παρελθόν αλλά χτίζοντας πάνω σε αυτές τις βάσεις το μέλλον. Ο Γ. Μπουτάρης πίστεψε ότι η πόλη μπορεί να έχει τουριστική εξωστρέφεια. Θέλουμε πολύ να αναδείξουμε την ιστορία της πόλης την Βυζαντινή και την Οθωμανική» σημείωσε ο κ. Χατζημανώλης.
«Κυρίως θέλουμε να ανεβάσουμε τον αριθμό των Τούρκων επισκεπτών στην πόλη. Η τουρκική αγορά είναι μια από τις 3 μεγαλύτερες και φέτος είχαμε 45 χιλιάδες λιγότερες διανυκτερεύσεις από πέρσι. Ο δήμος πρέπει να έχει άμεση επαφή και συνεργασία με τους άλλους γειτονικούς δήμους» συμπλήρωσε.
Κάρτα Θεσσαλονίκης και Φεστιβάλ Τιμών και Γεύσεων
Στις προτάσεις της παράταξης «Θεσσαλονίκη Θετικά» περιλαμβάνεται η έκδοση της «Κάρτας Θεσσαλονίκης». «Θέλουμε οι επισκέπτες να βγάζουν μία κάρτα στην οποία θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλα τα μουσεία και αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης και να μη χρειαστεί να πληρώνουν στο καθένα από αυτά ξεχωριστά, η κάρτα αυτή θα λέγεται κάρτα Θεσσαλονίκης» σημείωσαν χαρακτηριστικά.
Παράλληλα προτάθηκε η ταυτόχρονη διεξαγωγή ενός Φεστιβάλ Τιμών και Γεύσεων. Από τη μία μια περίοδος εκπτώσεων στην αγορά και παράλληλα το γνωστό food festival με αλλαγμένο όμως πρόσωπο. «Δεν γίνεται καταστήματα που σέβονται τον εαυτό τους να βγάζουν μενού με 10 ευρώ. Από το food festival απουσιάζουν όλα τα μεγάλα εστιατόρια της πόλης κι εμείς θέλουμε να βάλουμε στο φεστιβάλ γεύσεων όλα τα μεγάλα εστιατόρια της πόλης με μία μέση τιμή 20 με 25 ευρώ στο μενού» ανέφεραν χαρακτηριστικά.
«Όνειρο του συνδυασμού μας είναι να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε ως ενδιάμεσος παρουσιαστής ενός προγράμματος early booking των δημοτών Θεσσαλονίκης με κοντινές ή μακρινές τουριστικές περιοχές αρχικά στην Ελλάδα σε συνεργασία με Ενώσεις Ξενοδόχων. Θέλουμε δηλαδή να δημιουργήσουμε μια δεξαμενή προσφορών για όλους τους Έλληνες επισκέπτες» ανέφεραν οι κ. Κυριζίδης και Χατζημανώλης.
Comments are closed.