RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Θέμα συζήτησης :
Βούγιας: Μεταφορά των αστικών από την παραλιακή στη Βασιλίσσης Όλγας

Comments are closed.

Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ / Βούγιας: Μεταφορά των αστικών από την παραλιακή στη Βασιλίσσης Όλγας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

08/03/201918:41

Βούγιας: Μεταφορά των αστικών από την παραλιακή στη Βασιλίσσης Όλγας

Βούγιας: Μεταφορά των αστικών από την παραλιακή στη Βασιλίσσης Όλγας

Γράφει ThessNews-DESK

Πρόταση για τη μεταφορά των λεωφορειακών γραμμών της παραλιακής λεωφόρου στη Βασιλίσσης Όλγας πρότεινε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη, Σπύρος Βούγιας.

Η πρότασή του  είναι προς εξυπηρέτηση των ανθρώπων που κατοικούν πέριξ της Βας. Όλγας και οι οποίοι σήμερα αποβιβάζονται στη Λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου μακριά από τα σπίτια τους «φορτωμένοι με ψώνια και κουρασμένοι».

Μιλώντας στον Αlpha 96.5 Θεσσαλονίκης ο ίδιος ανέφερε «η η πεζοδρόμηση της Λ.Νίκης και συγκεκριμένα τόνισε πως  «ξέρω πού θα πάνε τα 40.000 οχήματα της Λ.Νίκης , θα τα στρέψουμε στην Μητροπόλεως» συμπληρώνοντας πως «θα πάρουμε τα λεωφορεία από την Μητροπόλεως και θα τα μεταθέσουμε στην Τσιμισκή».

Ταυτόχρονα, «πρέπει να συμπληρώσουμε ποδηλατόδρομους σε κρίσιμα σημεία στη Θεσσαλονίκη, να βοηθήσουμε τα λεωφορεία να τρέξουν πιο γρήγορα να κυνηγήσουμε τα μηχανάκια από τα πεζοδρόμια», πρόσθεσε ο επικεφαλής του συνδυασμού ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη.

Για τη στάθμευση, ο Σπύρος Βούγιας δεσμεύθηκε για περισσότερες θέσεις για τους μόνιμους κατοίκους, εκτιμώντας ότι αυτές μειώθηκαν κατά 50% με το Ελεγχόμενο Σύστημα Στάθμευσης τη σύμβαση του οποίου χαρακτήρισε «λεόντεια».

Σε ό,τι αφορά τον ΟΑΣΘ, ο κ. Βούγιας σημείωσε ότι «Χρειάζεται γενναία και τολμηρή πρόταση» για την προμήθεια νέων λεωφορείων στον οργανισμό, ενώ υπογράμμισε ότι στο τέλος του 2019 η κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ θα επανεξεταστεί βάσει ευρωπαϊκής οδηγίας. Μάλιστα πρότεινε την προμήθεια λεωφορείων για τον ΟΑΣΘ από ιδιώτες, οι οποίοι θα τελούν υπό εποπτεία από το δημόσιο κάτι το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο θα έρθει στα τέλη του 2019 όταν πια «θα γίνει μια προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού ώστε να μπορέσουν τα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης να ανταποκριθούν στις ανάγκες των κατοίκων της».

Αναφορικά με την καθαριότητα, ο κ. Βούγιας δήλωσε πως εστιάζει στη διαλογή στην πηγή, στην ανακύκλωση μία πολιτική η οποία θα οδηγήσει σε χαμηλότερα δημοτικά τέλη, όπως είπε. Ακόμη, υπερθεμάτισε τη χρήση της πληροφορικής στην καθαριότητα, εξηγώντας ότι οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται με μήνυμα στο κινητό τους για τον χρόνο άφιξης του απορριμματοφόρου, προκειμένου να αποφεύγεται η υπερχείλιση των κάδων.

Για το ζήτημα της ασφάλειας, ο κ. Βούγιας προανήγγειλε τη «Θεσμοθέτηση του κοινοτικού αστυνομικού, οι οποίοι αναφέρονται σε μία συγκεκριμένη γειτονιά, γνωρίζουν τον κόσμο και παρακολουθούν τα προβλήματα της γειτονιάς, ενημερώνοντας την αστυνομία και τον κεντρικό δήμο».

Γιατί «επέστρεψε» στην τοπική αυτοδιοίκηση;

Ο επικεφαλής της «ΠΟΛΗχρωμης Θεσσαλονίκης» τοποθετήθηκε και αναφορικά με την επιλογή του να ξανά θέσει υποψηφιότητα τρίτη φορά για τον κεντρικό Δήμο λέγοντας πως «είμαι ένας επίμονος συγκοινωνιολόγος . Ακόμα και όταν ήμουν εκτός πολιτικής ασχολιόμουν με την πόλη . Είναι ανάγκη υπαρξιακή.  Θέλω να προσπαθήσω μέσα από το Δήμο να εφαρμόσω κάποια από αυτά που δεν έχουν εφαρμοστεί ακόμη και καταθέτω καινούριες προτάσεις. Αισθάνομαι πιο νέος από ποτέ» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, ο κος Βούγιας με την παράταξη του έχουν προγραμματίσει την παρουσίαση του προγράμματός τους μέσα από εβδομαδιαίες εκδηλώσεις «κάθε Τετάρτη απόγευμα 13,20,27, μέχρι και πριν από το Πάσχα που θα το  παρουσιάσουμε συνολικά σε μια μεγάλη κεντρική εκδήλωση» ενώ «μετά το Πάσχα σε μια μεγάλη εκδήλωση 11 Μαίου θα κάνουμε την μεγάλη μας προεκλογική συγκέντρωση».

 

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

14.12.202421:50

  Αποκαταστάθηκε η λειτουργία του μετρό Θεσσαλονίκης     Όπως είπε ο κ. Βορίδης, υπήρξε μια βλάβη, ακολουθήθηκαν πλήρως τα πρωτόκολλα ασφαλείας, δεν υπάρχει οποιοσδήποτε κίνδυνος ή ζήτημα ασφαλείας. Θα εκδοθεί αναλυτική ενημέρωση από την εταιρία, είπε ακόμα ο κ.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

14.12.202415:19

«Υποστηρίζουν διάφοροι ότι συζητούμε πίσω από κλειστές πόρτες. Αυτή η υπερβολή ερείδεται σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Για πρώτη φορά η συζήτηση στηρίζεται στο αντιπροσωπευτικό σώμα. Κάνω διαρκείς ενημερώσεις των πολιτικών αρχηγών, της αρμόδιας επιτροπής απαντώ σε όλες τις ερωτήσεις. Αισθάνομαι ότι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

13.12.202419:52

  Σε θέματα εξωτερικής αλλά και εσωτερικής πολιτικής τοποθετήθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου «Μεταπολίτευση 1974-2024: 50 Χρόνια Ελληνική Εξωτερική Πολιτική», που πραγματοποιείται από το Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων, το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και την εφημερίδα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

13.12.202416:49

      Τη στρατηγική σκέψη του όσον αφορά στην εξωτερική πολιτική και τις διεθνείς σχέσεις της Ελλάδας, αλλά και τους στόχους του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ανέλυσε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, κ. Νίκος Ανδρουλάκης,

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

13.12.202415:36

  Ο πρώην Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε μία τετ-α-τετ συζήτηση με τον διευθυντή της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ». Περικλή Δημητρολόπουλο, στο πλαίσιο του συνεδρίου «Μεταπολίτευση 1974-2024: 50 Χρόνια Ελληνική Εξωτερική Πολιτική», αναφέρθηκε στις σημαντικές στιγμές της χώρας στη Μεταπολίτευση, στις εξελίξεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

13.12.202415:00

  Την εκτίμηση πως μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες θα έχει επιλυθεί το ζήτημα με την έκδοση προσωποποιημένων καρτών για το Μετρό Θεσσαλονίκης και θα εκλείψουν οι ουρές που παρατηρούνται σήμερα στα εκδοτήρια, εξέφρασε στη Βουλή, ο Υπουργός Μεταφορών και

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή