Ο νέος ΥΠΕΣ Θοδωρής Λιβάνιος αναφέρθηκε στα έργα στους μεθοριακούς σταθμούς στους Κήπους και στο δρόμο που κατασκευάζεται στον Λαιμό των Πρεσπών ,που θα συνδέσει την περιοχή με τα σύνορα της Κρυσταλλοπηγής.
«Οι συνοριακοί σταθμοί σε Λαιμό και Κήπους προχωράνε. Η αναβάθμιση του συνοριακού σταθμού των Κήπων έχει υπογραφεί, προχωράει από το ΤΑΙΠΕΔ. Ένα έργο 6,5 εκατομμυρίων ευρώ που θα αναβαθμίσει, μέχρι να φτιαχτεί οριστικώς ο συνοριακός σταθμός, την είσοδο της πύλης μας από την γειτονική Τουρκία» ανέφερε και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Κώστα Γκιουλέκα εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι θα καταφέρει να αναδείξει τη σημασία της Μακεδονίας στην κυβερνητική πολιτική.
&
Αναφέρθηκε στα έργα της Θεσσαλονικης και στην προσωρινή ταλαιπωρία του flyover. Μίλησε για τις συνεργασίες με τις τρεις περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας και τους δημάρχους αλλά και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔΚΜ.
«Θα κάνω ό,τι μπορώ για να αναβαθμιστεί ο ρόλος της Μακεδονίας και της Θράκης» ανέφερε ενώ δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει το αίτημα για μηνιαία επίσκεψη στο υπουργείο και συναντήσεις με τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης.
«Έχουμε τη βούληση και τη θέληση να τιμήσουμε την εντολή που μας έδωσε ο λαός» τόνισε ο Κώστας Γκιουλέκας υποσχόμενος ότι ως εγγονός Μακεδονομάχου πήρε την εντολή να « σηκώσουμε πιο ψηλά τη Μακεδονία και τη Θράκη».
«Το υφυπουργείο δεν έχει πολλές αρμοδιότητες έχει όμως πολλές δυνατότητες» τόνισε ο Κώστας Γκιουλέκας υπογραμμίζοντας την ανάγκη συνέπειας στα μεγάλα έργα που γίνονται στη Βόρεια Ελλάδα.
Μίλησε για το ΜΕΤΡΟ που, όπως είπε, πρώτος ο πρωθυπουργός θα κόψει το πρώτο εισιτήριο ενώ αναφέρθηκε και στις ξένες εταιρείες που επένδυσαν στην Βόρεια Ελλάδα.
«Να αξιοποιήσουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα» είπε μιλώντας για τη φιλοδοξία του να «αφήσουμε κάτι για να είμαστε χρήσιμοι στον τόπο» τιμώντας την εντολή του πρωθυπουργού και την εντολή του λαού.
Στάθης Κωνσταντινίδης: Να πάρει κι άλλες αρμοδιότητες το ΥΜΑΘ
«Ο απολογισμός έχει βάρος συναισθηματικό. Από την άλλη όμως παραδίδω σε έναν φίλο και συναγωνιστή που γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή» ανέφερε ο απερχόμενος υφυπουργός Στάθης Κωνσταντινίδης ενώ απευθυνόμενος στον υπουργό Εσωτερικών Θωδωρή Λιβάνιο ζήτησε το ΥΜΑΘ να ανακτήσει το σημαντικό ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει ενώ περιέγραψε τον ρόλο του συντονιστή του κυβερνητικού έργου που έχει σήμερα το υπουργείο που αφήνει.
Στην τελετή έδωσαν το παρόν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικωστας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου, ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ Ιγνάτιος Καΐτεζίδης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, δήμαρχοι , φορείς της αυτοδιοίκησης και τα μέλη του γραφείου πρωθυπουργού στη Βόρεια Ελλάδα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΡΗΤΙΚΟΥ
Comments are closed.