RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Μαζί… για όλα | Πέτρα Καρυώτη
Θέμα συζήτησης :
Υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Ορφανός
https://www.rthess.gr/politiki/ypopsifios-dimarchos-thessalonikis-o-orfanos/
https://www.rthess.gr/politiki/ypopsifios-dimarchos-thessalonikis-o-orfanos/
https://www.rthess.gr/politiki/ypopsifios-dimarchos-thessalonikis-o-orfanos/
https://www.rthess.gr/politiki/ypopsifios-dimarchos-thessalonikis-o-orfanos/
https://www.rthess.gr/politiki/ypopsifios-dimarchos-thessalonikis-o-orfanos/
https://www.rthess.gr/politiki/ypopsifios-dimarchos-thessalonikis-o-orfanos/
viber
NOW ON AIR 16:00 - 18:00 - Μαζί… για όλα
Πέτρα Καρυώτη
NOW ON AIR
Home > Πολιτική > Υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Ορφανός
Υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Ορφανός
29.06.2023

Υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Ορφανός

Ο πρώην υπουργός τόνισε ότι οδηγήθηκε σε αυτήν του την απόφαση, καθώς εκτιμά ότι δεν πάνε καθόλου καλά τα πράγματα για την πόλη με τη διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα

«Έχοντας γεννηθεί και συνδέσει την πορεία της ζωής μου με τη Θεσσαλονίκη, προσπαθώ εδώ και πολύ καιρό να διακρίνω τα σημεία αλλαγής και προόδου και συγχρόνως το τι συμβαίνει και η πόλη μας δεν αξιοποιεί τη θέση και τις δυνατότητές της. Δε θα μιλήσω για το παρελθόν, απλώς θα σταθώ στην τελευταία τετραετία 2019-2023, που διετέλεσα δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής παράταξης. Από την αρχή της παραπάνω τετραετίας περιμένω το σχέδιο ανασυγκρότησης της πόλης, τις πιθανές θετικές μεταβολές, που θα επέφερε η νέα διοίκηση του Δήμου στον τρόπο ζωής των πολιτών, τα απλά πράγματα που θα διόρθωνε, τις ρηξικέλευθες προτάσεις που θα υιοθετούσε, το όνειρο που θα έκανε πραγματικότητα.

Δυστυχώς περιμέναμε χωρίς προοπτική και με ελάχιστα αποτελέσματα. Η διοίκηση Ζέρβα απέτυχε στη διακυβέρνηση του Δήμου Θεσσαλονίκης κι είναι φανερό ότι απαιτείται αλλαγή στο τιμόνι της πόλης», ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση.

Η παράταξή μας «Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον» είναι έτοιμη να δώσει απαντήσεις που θα μετατρέπουν το όνειρο σε πραγματικότητα για μια καλύτερη, καθαρότερη, λειτουργικότερη, πιο ανθρώπινη και με περισσότερο πράσινο πόλη, που θα έχει ως βασικό στόχο τη βελτίωση της ζωής των πολιτών , την προώθηση παραγωγικών διαδικασιών, την αξιοποίηση του θαλάσσιου μετώπου της, την συνεργασία με όλους τους δήμους της ευρύτερης περιοχής. Οι στόχοι που τίθενται είναι απλοί και συγχρόνως φιλόδοξοι. Θέλουμε να μετατρέψουμε τη Θεσσαλονίκη σε μία πόλη φιλόξενη για τους κάτοικους της, αλλά και για τους επισκέπτες της, προσαρμοσμένη στη σύγχρονη ηλεκτρονική εποχή και διατηρώντας τις γωνιές που σηματοδοτούν την ιστορία της.

Θέλουμε συμμαχία με τους Θεσσαλονικείς και τείνουμε το χέρι φιλίας και συνεργασίας στους εργαζομένους τους Δήμου, πιστεύοντας ότι είναι κρίσιμο εργαλείο για την επιτυχία των στόχων μας.

Το σύνθημα που μας εκφράζει είναι «ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ, ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ».
Πιστεύουμε στις δυνάμεις μας και θέτουμε την παρουσία μας στην υπηρεσία του λαού και των πολιτών.

Θα διεκδικήσουμε την ψήφο τους στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου απαντώντας αρνητικά στο ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ και τις φιοριτούρες και απολύτως θετικά στο ΠΡΑΤΤΕΙΝ και το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ», είπε ολοκληρώνοντας την ομιλία του.

Ερωτηθείς για το ποια πιστεύει ότι είναι τα σημαντικότερα προβλήματα της πόλης σημείωσε:

«Η καθαριότητα είναι ένα σημείο αρνητικής αναφοράς για την Θεσσαλονίκη, αρνητικής αναφοράς από τους δημότες, τους ξένους. Αυτο θα αλλάξει είτε με συνεργασία με τους ανθρώπους του δήμου είτε με νέες δυνάμεις. Αν θέλουμε η Θεσσαλονίκη να είναι σημείο αναφοράς πρέπει πρώτα να την αισθανόμαστε και να την αγαπάμε.

Επίσης μεγαλο θέμα της πόλης είναι το κυκλοφοριακό. Δίπλα στο μετρό θα πρέπει να υπάρχουν θέσεις στάθμευσης. 4.5 χρόνια η διοίκηση Ζέρβα δεν έκανε ούτε ένα βήμα, ούτε ένα οργανωμένο σχέδιο για την στάθμευσης και την επίλυση του κυκλοφοριακού της πόλης.

«Ανοιχτός» παρουσιάστηκε όσον αφορά το θέμα των συνεργασιών

«Προσδοκούμε ότι θα έχουμε καινούργια πρόσωπα και στόχος αυτής της συνέντευξης είναι να συγκροτηθούμε. Συζητάμε με όλους, έχουμε μια επαφή, δεν είναι ικανή συνθήκη για να φέρουμε συμμαχίες. Η άποψη μου είναι ότι δυνάμεις που έχουν την ίδια λογική πρέπει να κινηθούν μαζί και ενωμένες».

«Δεν θα επιδιώξω να κάνω συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι άσχημο τα κόμματα να μπλέκονται στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει της δικές της δυνάμεις και τα δικά της πιστεύω», ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ο κ. Ορφανός μίλησε και για το πράσινο και την δεντροκτονία, όπως χαρακτηριστηκε απο πολλούς στην πόλη το τελευταίο διάστημα και απάντησε πως είναι πολύ υψηλά στην ατζέντα του η αύξηση του πρασίνου στην πόλη.

«Είναι προτεραιότητα μας με ειδικό σχεδιασμό να αυξήσουμε την παρουσία πρασίνου στην πόλη».

Όσον αφορά την καθυστέρηση της υποψηφιότητας του ο κ. Ορφανός σημείωσε
«Δεν αισθάνομαι σιγουριά στον εκλογικό αγώνα, εκείνος που το κάνει αυτό υποτιμά τους αντιπάλους και εγώ δεν έχω υποτιμήσει ποτέ κανέναν. Αργησα να δηλώσω υποψηφιότητα γιατί κατά τη δική μου οπτική δεν επέτρεπαν οι συνθήκες να κάνει κανείς τέτοιους είδους κινήσεις. Τώρα που τελειωσαν οι εκλογές σιγά σιγά ο κόσμος θα αρχίσει να σκέφτεται για την γειτονιά του».

Το παρών στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας έδωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Χριστίνα Αρχοντή και ο Σταύρος Καλαϊτζίδης, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, η υποψήφια με τη ΝΔ στην Α Θεσσαλονίκης Φεβρωνία Τύρη και ο πρώην πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Βενιαμίν Καρακωστανογλου.

Της Βάσιας Γκανάρα

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει τώρα στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε πρώτοι τις έκτακτες ειδήσεις & τα τελευταία νέα της Θεσσαλονίκης και όλης της Ελλάδας.

Ροή Ειδήσεων

Sound Wave -

Ροή Ειδήσεων

Sound Wave -
Download the app