RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Θέμα συζήτησης :
5ο Φεστιβάλ Καλοκαιριού Θέατρο Κήπου (ΦΩΤΟ)

Comments are closed.

Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / 5ο Φεστιβάλ Καλοκαιριού Θέατρο Κήπου (ΦΩΤΟ)

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

03/06/202411:42

5ο Φεστιβάλ Καλοκαιριού Θέατρο Κήπου (ΦΩΤΟ)

Πλούσιο και ανανεωμένο είναι και φέτος το 5ο Φεστιβάλ Καλοκαιριού στο δημοτικό Θέατρο Κήπου της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης που παρουσιάστηκε σήμερα από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης και Διαδημοτικής Συνεργασίας Βασίλη Γάκη.

5ο Φεστιβάλ Καλοκαιριού Θέατρο Κήπου (ΦΩΤΟ)

Γράφει ThessNews-DESK

Μουσικές και θεατρικές παραστάσεις υψηλής αισθητικής και ποιότητας με γνωστούς και αγαπημένους καλλιτέχνες και πολλά νεανικά σχήματα, με στόχο να ικανοποιήσουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό θεατή, περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 5 Ιουνίου έως 19 Σεπτεμβρίου.

Συνολικά θα παρουσιαστούν στο κοινό 23 μουσικές παραστάσεις και 15 θεατρικές. Στο φετινό πρόγραμμα για πρώτη φορά συμμετέχουν 7 θεατρικές παραστάσεις για παιδιά, μια εξ αυτών, οι «Μικροί Κύριοι – Μικρές Κυρίες» υπογράφει ο Γιάννης Σερβετάς.

Τα εισιτήρια θα ξεκινούν από τα 8 ευρώ, ενώ αρκετές εκδηλώσεις θα έχουν ελεύθερη είσοδο.

«Η αρμόδια Αντιδημαρχία Πολιτισμού επιμελήθηκε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων με ποικίλες κατευθύνσεις, 38 συνολικά στον αριθμό, που ξεκινούν την Τετάρτη 5 Ιουνίου με τους Ονιράμα και τον Πασχάλη και θα ολοκληρωθούν στις 19 Σεπτεμβρίου, με τη συναυλία της Μελίνας Κανά και του Αλέξανδρου Κτιστάκη, εκδηλώσεων που προσβλέπουν στο να ικανοποιήσουν και τον πλέον απαιτητικό θεατή. Το Φεστιβάλ «Καλοκαίρι στο Θέατρο Κήπου» αντανακλά την πρόθεσή μας να εξελιχθεί η Θεσσαλονίκη σε μια ανοιχτή σκηνή Πολιτισμού με δράσεις 365 ημέρες το χρόνο. Μέσα από τις διαδρομές του Πολιτισμού αναδεικνύουμε την ταυτότητα της πολυπολιτισμικής, πολυσυλλεκτικής και συμπεριληπτικής Θεσσαλονίκης και την αξιοποιούμε ως ένα κορυφαίο αναπτυξιακό εργαλείο.

Στο πλαίσιο αυτό, θα κάνουμε άμεσα τα επόμενα βήματα για τη συγκρότηση του ανοιχτού Συμβουλίου Πολιτισμού,υλοποιώντας μια ακόμη προεκλογική μας δέσμευση, με απώτερο στόχο να ενισχυθεί περαιτέρω η συνεργασία, η συνέργεια των πολιτιστικών φορέων της πόλης και να αναδειχθεί το σύγχρονο πρόσωπο της Θεσσαλονίκης», ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελουδης.

Για «ένα πρόγραμμα που αναδεικνύει την τέχνη και το ταλέντο» έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βασίλης Γάκης στην παρουσίαση του φεστιβάλ.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην αλλαγή του ονόματος, η οποία έγινε μετά από ώριμη σκέψη όπως είπε με σκοπό να «ενισχύσει το τοπόσημο του θεάτρου Κήπου», μια δέσμευση της διοίκησης Αγγελουδη.

«Δέσμευση μας είναι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε κάθε χρόνο ακόμη πιο συναρπαστικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα, τιμώντας το δημοτικό θέατρο κήπου έναν χώρο που αγαπάμε και θελουμε να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο»

Το παρών στη συνέντευξη τύπου έδωσε και ο Γιάννης Τσάμης καλλιτεχνικός διευθυντής και υπεύθυνος της διοργάνωσης Προσφυγομάνα Θεσσαλονίκη από τον σύλλογο Καρκινοπαθών Μακεδονίας Θράκης.

Ρεπορτάζ: Βάσια Γκανάρα

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

21.2.202521:30

. Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2025, η #Παρέα της ΕΡΤ1 φιλοξενεί στις 10 μ.μ. τη «μεγάλη φτωχομάνα που βγάζει τα καλύτερα παιδιά». Μια βραδιά αφιερωμένη στην πολυπολιτισμική Θεσσαλονίκη, μέσα από την ιστορία, τους ήχους και τις μελωδίες της. Ο Γιώργος

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

21.2.202521:29

  Η Χρύσα Σάμου, δημοσιογράφος και παρουσιάστρια της εκπομπής “Διασπορά” στην ΕΡΤ 3, είναι μία από τις πιο αξιόλογες προσωπικότητες στον δημοσιογραφικό κόσμο. Με αφοσίωση και πάθος για τον πολιτισμό και την παράδοση, έχει αναδείξει πολλές σημαντικές πτυχές της ελληνικής

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

21.2.202519:01

Υπάρχουν ταξιδιώτες που σχεδιάζουν από μήνες πριν το επόμενο ταξίδι τους και άλλοι που απλά παίρνουν τη βαλίτσα τους και φεύγουν. Για όσους αγαπούν τα ταξίδια και αναζητούν τρόπους να εξερευνούν τον κόσμο χωρίς υψηλό κόστος, η σελίδα «Με μια

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

21.2.202518:46

  Στις 10 το πρωί της Κυριακής 23 Φεβρουαρίου, στο παραδοσιακό κτίριο του πρώην σησαμοτριβείου «Μάκη», στην περιοχή «Μπατάνια» της Νάουσας, το τελετουργικό του εθίμου «Γενίτσαροι και Μπούλες», που βρίσκεται στο επίκεντρο των ακοκριάτικων εκδηλώσεων της περιοχής, ξεκινά. Ο «Γενίτσαρος»,

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

21.2.202518:04

  Με ενθουσιασμό και καλλιτεχνική διάθεση ξεκίνησαν χθες 20 Φεβρουαρίου, οι 11οι Πανελλήνιοι Μαθητικοί Αγώνες Τέχνης, που διοργανώνουν τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν 50 σχολεία από όλη την

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

21.2.202512:25

  Το ΔΙΚΤΥΟ για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2025 στις 19.30 μμ στη Θεσσαλονίκη στην αίθουσα «Μ. Αναγνωστάκης» του Δημαρχιακού Μεγάρου – Βασ. Γεωργίου Α΄ 1, με

Rthess

Επικαιρότητα

ΕΛΛΑΔΑ

22.2.202507:57

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή