Παγκόσμια Ημέρα Βιώσιμης Γαστρονομίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Γραφείο Τουρισμού του δήμου σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Οργάνωση iSea διοργανώνουν το Φεστιβάλ Μπλε Καβουριού στη Νέα Παραλία την Τρίτη 28 Ιουνίου 2024.
Οι καταξιωμένοι chef Jonathan Harnett και Βασίλης Πανταζής θα ετοιμάσουν ευφάνταστες και εύγευστες συνταγές, με σκοπό την προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης θαλασσινών και την αντικατάσταση εμπορικών αυτόχθονων ειδών, των οποίων οι πληθυσμοί μειώνονται, με βρώσιμα, ξενικά είδη, που εξαπλώνονται, απειλώντας το οικοσύστημα και τη βιοποικιλότητα της Μεσογείου.
Ποιο είναι το μπλε καβούρι; Πώς ήρθε στις Ελληνικές Θάλασσες; Ποια είναι τα είδη της Μεσογείου που απειλούνται;
Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και στην εκπομπή «Δύο στις 2» μίλησε η υπεύθυνη επικοινωνίας της Περιβαλλοντικής οργάνωσης iSea, Αναστασία Χαρίτου.
Ακούστε το απόσπασμα της εκπομπή στο παραπάνω ηχητικό.
Δίπλα στις «Ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου θα στηθούν τρία food trucks σε συνεργασία με το Σωματείο Street Foods in Greece και στη μεγαλύτερη κατσαρόλα της Ελλάδας θα παρασκευαστούν τρεις διαφορετικές συνταγές με βάση το μπλε καβούρι σε μορφή finger food, εμπνευσμένες από την Ελλάδα, την Ιταλία και το Μεξικό. Από τις 17:00 έως τις 23:00 θα ετοιμάζονται τα νόστιμα πιάτα και θα διανέμονται στους περαστικούς υπό τους ήχους μουσικής που θα διαλέξει γνωστός DJ.
Η ομάδα της iSea θα διανέμει ενημερωτικό υλικό με χρήσιμες πληροφορίες για τα ξενικά είδη και την υπεύθυνη κατανάλωση ψαριών και θαλασσινών, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών σχετικά με την αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων των ξενικών ειδών και της απώλειας της βιοποικιλότητας μέσα από τις διατροφικές επιλογές.
Comments are closed.