Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πατσά που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 24 Οκτωβρίου, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Τουρισμού, σε συνεργασία με το ιστορικό πατσατζίδικο «Τσαρούχας» διοργανώνουν εκδήλωση γευσιγνωσίας με πρωταγωνιστή το αγαπημένο πιάτο.
Οι καταξιωμένες chefs, Μαρία Εκμετσίογλου και Şemsa Denizsel, θα παρουσιάσουν τον πατσά αλλιώς, σε δύο πρωτοποριακές συνταγές με καινοτόμες πινελιές.
Με την πεποίθηση ότι «η γεύση μας ενώνει», η ξεχωριστή γιορτή του πατσά θα γίνει στο πατσατζίδικο «Τσαρούχας» την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024, από τις 7 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ στην οδό Ολύμπου 78.
Ο Δημήτρης Τσαρούχας συνεχίζει την παράδοση 72 χρόνων στο πατσατσίδικο «Τσαρούχας» το οποίο ξεκίνησε ο αείμνηστος πατέρας του Νίκος Τσαρούχας.
Ο Νίκος Τσαρούχας έβαλε τον πατσά στον γαστρονομικό χάρτη της Θεσσαλονίκης και τον έκανε πασίγνωστο σε όλη την Ελλάδα.
Τι είναι αυτό που ξεχωρίζει τον καλό πατσά;
Πώς φτιάχνεται;
Κάποτε αποτελούσε τον μέλανα ζωμό των πολεμιστών.
Συνδυάστηκε με το σβήσιμο του αλκοόλ των ξενύχτηδων.
Για κάποιους είναι το εφαλτήριο γεύμα της ημέρας διότι εμπεριέχει θρεπτικές ουσίες.
Γιατί είναι παρεξηγημένος ο πατσάς;
Γιατί δεν τον προτιμούν οι γυναίκες;
Ο Δημήτρης Τσαρούχας μιλάει στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και στην εκπομπή «Δύο στις 2» για τον πατσά, την γαστρονομική και θρεπτική του αξία, την παράδοση που συνεχίζεται στη δεύτερη γενιά και την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο πατσατζίδικο όπου ο πατσάς θα συνομιλήσει με την Πόλη και τη Θεσσαλονίκη γεφυρώνοντας τις μνήμες και τις γεύσεις.
Ακούστε το απόσπασμα της εκπομπής στο παρακάτω ηχητικό:
Comments are closed.