Μια γιορτή των γεύσεων και της δημιουργίας, όπως αυτές εκπροσωπούνται με τον καλύτερο τρόπο από εστιατόρια σε κάθε γωνιά της Θεσσαλονίκης, αποτελούν τα φετινά FLAG Awards Thessaloniki City of Gastronomy, που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου, στις 19.00, στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη», Μεταμορφώσεως 7-9 & Αργυρουπόλεως.
Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση των FLAG Restaurant Awards Greek Cuisine/ Ελληνική Κουζίνα 2024 και τη βράβευση των καλύτερων εστιατοριών ανά την Ελλάδα, σειρά έχουν τα καλύτερα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης, που θα βραβευτούν όχι μόνο για την προσφορά τους στην ελληνική γαστρονομία, για τις προτάσεις τους -που παντρεύουν την παράδοση και το κλασικό με το περισσότερο δημιουργικό και μοντέρνο- αλλά και για την συνεισφορά τους στην ενίσχυση του εγχώριου τουριστικού προϊόντος και της οικονομίας, όχι μόνο της Θεσσαλονίκης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
Ο δημιουργός του τίτλου «Αθηνόραμα», ιδρυτής του Flag In Life και Πρόεδρος της Επιτροπής απονομής των βραβείων, Διονύσης Κούκης μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τη Θεοδώρα Καρακιουλάχ για την δράση που τείνει να γίνει θεσμός και την γαστρονομία της Θεσσαλονίκης.
Ακούστε το απόσπασμα της εκπομπής στο παρακάτω ηχητικό.
Στην τελετή απονομης των βραβείων, θα παρευρεθούν επίσης, διακεκριμένοι καλεσμένοι από το χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, των επιχειρήσεων που έχουν σχέση με την εστίαση ,και την παραγωγή ποιοτικών τροφίμων.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και του δήμου Καλαμαριάς με την υποστήριξη των χορηγών, την οινοποιεία Κεχρη, την βιομηχανία τροφίμων Elvida, την εταιρεία PRODRINKS και το Ξυνό Νερό, που στέκονται στο πλευρό της Θεσσαλονίκης, της ελληνικής γαστρονομίας και των δημιουργών της, καθώς και τα εστιατόρια MAREA, IBERICO & Γλυκάνισος, ΔΙΑΓΩΝΙΟΣ 1977, που υπογράφουν τη γαστρονομική επιμέλεια του κοκτέιλ μετά την εκδήλωση.
Φωτογραφία από Manuel Cerna Manrique από το Pixabay
Comments are closed.