Παρουσία της ΠτΔ οι εκδηλώσεις της επετείου της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και του εορτασμού του Πολιούχου της πόλης Αγίου Δημητρίου.
Πλήθος κόσμου στον Ι.Ν του Αγίου Δημητρίου όπου τελείται αυτή την ώρα η θεία λειτουργία.
Την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας. Το παρόν δίνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης και ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης Κ. Βελόπουλος καθώς επίσης εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Μετά τη Δοξολογία ο κ. Δένδιας θα παραυρεθεί σε επίσημο γεύμα προς τιμήν της ΠτΔ στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς.
Νωρίς σήμερα το πρωί και υπό τους ήχους της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού πραγματοποιήθηκε η έπαρση της σημαίας στον Λευκό Πύργο.
Πολύ έντονη η παρουσία της αστυνομίας. Η οδός Αγιου Δημητρίου είναι κλειστή. Γερανοί της τροχαία απομακρύνουν οχήματα.
… Στοχευμένη χερσαία επιδρομή στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας πραγματοποίησαν τη νύχτα οι ισραηλινές δυνάμεις.
Εδωσαν βίντεο στη δημοσιότητα από τη νυκτερινή επιχείρηση όπου φαίνονται τεθωρακισμένα οχήματα να προχωρούν σε μια αμμώδη περιοχή στη μεθόριο.
Ανακοίνωσαν ότι χτυπήθηκαν πυρήνες τρομοκρατών και σημεία εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων, μαζί με άλλες υποδομές.
Στη συνέχεια οι δυνάμεις επέστρεψαν σε ισραηλινό έδαφος.
H συγκεκριμένη επιχείρηση ήταν η μεγαλύτερη επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων στη Γάζα από το ξεκίνημα του πολέμου.
Ο στρατός του Ισραήλ προχώρησε σε πλήγμα και στον Λίβανο ανταποδίδοντας εκτόξευση πυραύλου
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου σε διάγγελμά του ανακοίνωσε ότι είναι θέμα χρόνου η χερσαία επιχείρηση στη Γάζα.
Ανακοίνωσε ότι ο χρόνος της επιχείρησης θα αποφασιστεί από το πολεμικό συμβούλιο.
Νέες εξελίξεις στη διαμάχη Ισραήλ – Αντόνιο Γκουτέρες.
Το Ισραήλ δεν δέχεται τις διευκρινίσεις του και ζήτησε εκ νέου να παραιτηθεί.
“Είμαι σοκαρισμένος από τις παραποιήσεις των δηλώσεών μου” τόνισε μεταξύ άλλων νωρίτερα ο Αντόνιο Γκουτέρες.
Αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση Ερντογάν ότι η Χαμάς “δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση αλλά απελευθερωτές που προστατεύουν τα εδάφη τους”.
“Η Χαμάς είναι μία κατάπτυστη οργάνωση, χειρότερη από το ISIS” η απάντηση του Ισραήλ.
Αμερικανοί βουλευτές ζήτησαν από τον Άντονι Μπλίνκεν να απαιτήσει από την Τουρκία τη διακοπή των σχέσεων με τη Χαμάς.
… Στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός για τη Συνόδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών.
Στο επίκεντρο, μεταξύ άλλων, η κρίση στη Μέση Ανατολή, θέματα ασφαλείας για την Ευρωπαϊκή Ένωση και το μεταναστευτικό.
… Σήμερα η συνεδρίαση της ΕΚΤ στην Αθήνα για τη νομισματική πολιτική. Πληροφορίες ανέφεραν ότι δεν θα ανακοινωθεί άλλη αύξηση επιτοκίων.
Καλά λόγια για την Ελλάδα από την επικεφαλής Κ. Λαγκάρντ.
Απέδωσε τα εύσημα για τη «σκληρή δουλειά» που οδήγησε στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επενδυτών και των οίκων αξιολόγησης.
Έκανε λόγο επίσης για «μεταμόρφωση του ελληνικού τραπεζικού τομέα».
“Είναι ένα παράδειγμα ανθεκτικότητας απέναντι σε μεγάλες προκλήσεις” απάντησε ο Γιάννης Στουρνάρας.
… Μακελειό στο Μέιν των ΗΠΑ. Άνδρας βγήκε με ημιαυτόματο όπλο και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως. Τουλάχιστον οι 22 νεκροί και 50 με 60 οι τραυματίες.
Είναι μέλος των Εφέδρων του Στρατού των ΗΠΑ. Είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική αφού απειλούσε να ανατινάξει στρατιωτική βάση αλλά πήρε εξιτήριο. Παραμένει ασύλληπτος.
… Εισαγγελική παρέμβαση για τα δύο μωρά αδερφάκια που πέθαναν μέσα σε ένα χρόνο. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθεί να καταθέσει η μάνα και άλλοι συγγενείς.
Comments are closed.