Η εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας που εκδόθηκε τη Δευτέρα προβλέπει ότι όταν το θερμόμετρο δείξει 40 βαθμούς και πάνω οι εργασίες θα σταματούν από τις 12.00 ως τις 17.00 σε τεχνικά και οικοδομικά έργα, εργοτάξια, διανομή και μεταφορά προϊόντων και αντικειμένων με δίτροχο όχημα πατίνι, τροχοπέδιλα κ.α (delivery), κ.λπ.
Για τους διανομείς φαγητού αυτό θα συμβεί αν η εφαρμογή που έχουν οι επιχειρηματίες της εστίασης δείξει Μ Ο 40 βαθμούς Κελσίου μετά από τον υπολογισμό της θερμοκρασίας και της υγρασίας
Αν δείξει κάτι λιγότερο από 40 βαθμούς οι εργασίες δεν σταματάνε παρά μόνο για τους ανθρώπους που έχουν πρόβλημα υγείας .
Όπως μας εξηγεί ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών & καφέ μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης Μιχάλης Επιτροπίδης αυτή η επιλογή είναι νόμιμη και μπορεί να εφαρμοστεί από τους επιχειρηματίες της εστίασης.
Για να ελέγχουν την θερμοκρασία οι επιχειρηματίες της εστίασης έχουν λάβει οδηγίες από την επιθεώρηση Εργασίας και εχουν κατεβάσει την εφαρμογή ΘΥΜΒΑΣ (Θερμοκρασίας Υγρού Βολβού και Μαύρου Σφαιρίδιο) από όπου λαμβάνουν τα δεδομένα
Ο δείκτης ΘΥΜΒΑΣ υπολογίζεται από το άθροισμα της θερμοκρασίας με την υγρασία με το αποτέλεσμα να αποτελεί πράσινο ή κόκκινο φως για εργασία
Από την άλλη οι διανομείς μιλούν για μια ΚΥΑ από το υπουργείο Εργασίας που πρέπει να τροποποιηθεί και να εφαρμόζεται σε χαμηλότερες θερμοκρασίες καθώς όπως λένε όταν μιλάμε για 40 βαθμούς στο θερμόμετρο στο δρόμο μιλάμε για 45 και πλέον
Οι αυτοαπασχολούμενοι διανομείς έχουν δυνατότητα να σταματάνε όποτε θελήσουν αναφέρει ο Βαλάντης Παπαδόπουλος αντιπρόεδρος αυτοαπασχολούμενων διανομέων Θεσσαλονίκης στο Ράδιο Θεσσαλονίκης κάτι που δεν ισχύει για τους μισθωτούς
Comments are closed.