Αναβίωσε το αποκριάτικο έθιμο “Γενίτσαροι και Μπούλες” στη Νάουσα και φέτος το πρωί της Κυριακής 10 Μαρτίου.
Το πρωί στο παραδοσιακό κτίριο του Ομίλου «Γενίτσαροι και Μπούλες», στο πρώην σησαμοτριβείο «Μάκη», στην περιοχή «Μπατάνια», γίνεται αναφορά στην ιστορία και λειτουργία του εθίμου «Γενίτσαροι και Μπούλες» και ξενάγηση στο παραδοσιακό κτίριο.Στη συνέχεια στο Δημαρχείο Νάουσας πραγματοποιήθηκε το «προσκύνημα».
Στη συνέχεια στο Δημαρχείο Νάουσας πραγματοποιήθηκε το «προσκύνημα».Τα μπουλούκια πήραν διαδοχικά την άδεια από τον Δήμαρχο και ακολούθησε η καθορισμένη διαδρομή τους στην πόλη.
Το απόγευμα στις 17:00, στην Πλατεία Αλωνίων γίνεται το βγάλσιμο του «πρόσωπου» και χορός με τη συμμετοχή όλου του κόσμου.
Οι εκδηλώσεις συνέχιζονται όλοι την εβδομάδα και κορυφώνονται το ερχόμενο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας όπου αναμένεται οι επισκέπτες να κατακλύσουν την Ηρωική Πόλη της Νάουσας.
Comments are closed.