Το κυκλοφοριακό, η στρατηγική αποκομιδής των σκουπιδιών, η αξιοποίηση και αξιολόγηση των δημοτικών υπαλλήλων και η εξωστρέφεια της πόλης με φόντο τον τουρισμό, ήταν τα ζητήματα που έθεσαν με τις ερωτήσεις, τους οι φοιτητές δημοσιογραφίας του ΑΠΘ στους υποψήφιους δημάρχους για τον Δήμο Θεσσαλονίκης.
Σε ένα ντιμπέιτ που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, με την απουσία του Κ. Ζέρβα, οι υποψήφιοι δήμαρχοι για ακόμα μια φορά έθεσαν τις προτάσεις τους για την πόλη που οραματίζονται μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής.
«Το κυκλοφοριακό είναι ένα από τα βασικά προβλήματα της πόλης που χρειάζεται καίριες λύσεις» ανέφερε ο Στέλιος Αγγελούδης.
«Η παράταξη μας θα πιέσει για την επίσπευση της αγοράς 120 ηλεκτρονικών λεωφορείων που θα βοηθήσουν στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας, αλλά και στην επιβολή ελέγχου της ώρας φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων στο κέντρο».
«Θα προσπαθήσουμε να πωλήσουμε τα παλιά και ακατάλληλα για την πόλη λεωφορεία, που ο κύριος Ζέρβας φόρτωσε στην πόλη αγοράζοντας τα από τα ανταποδοτικά των πολιτών» δήλωσε ο Σπύρος Πέγκας.
«Προτεραιότητα να επαναφέρουμε να πασαλάκια και να ορίσουμε ωράριο φορτοεκφόρτωσης στους κεντρικούς δρόμους».
«Να τηρηθεί η νομιμότητα στο θέμα της στάθμευσης» ήταν η τοποθέτηση του κ. Τσαβλή.
«Να μην αρχίσει η κατασκευή του flyover μέχρι την λειτουργία του μέτρο στην πόλη. Θα είναι καταστροφικό για το κέντρο αν δεν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο. Εμείς σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε ένα «παρατηρητήριο κυκλοφορίας» με την συμμετοχή του δήμου, τροχαίας και εμπορικού συλλόγου που θα συνεδριάζει και θα γνωμοδοτεί στις αρμόδιες αρχές».
Την ενίσχυση του δημοσίου χαρακτήρα των ΜΜΜ αλλά την αγορά νέων αστικών στον ΟΑΣΘ ζήτησαν οι κ. Κέκη και Τομπουλίδης.
Την ανάγκη Αστυνόμευσης και τροχαία για να ανασάνει η πόλη στο κυκλοφοριακό τόνισε ο κ. Κουριανίδης. Ενδιαφέρον είχαν όμως και οι προτάσεις των υποψηφίων για το καυτό θέμα της καθαριότητας.
«Στην ανανέωση του προσωπικού με προσλήψεις επιδοτούμενες από προγράμματα του ΟΑΕΔ που η σημερινή Διοίκηση έχει αφήσει αναξιοποίητα» πρότεινε ο Στ. Αγγελούδης.
«Η πόλη έχει να προσλάβει προσωπικό 15 χρόνια ανέφερε ο Σπ. Πέγκας . Πρέπει να αξιοποιήσουμε και να αξιολογήσουμε το υπάρχων προσωπικό με σεβασμό προς τον κάθε εργαζόμενο» «Στοπ στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας που θα ματώσει την τσέπη του δημότη τόνισε ο κ. Τομπουλίδης ενώ την ανάγκη συνολικής αλλαγής μοντέλου αποκομιδής των απορριμμάτων ζήτησε η επικεφαλής της Πόλης Ανάποδα Κ. Κέκη.