Το Masterclass «Ταξίδι στις γεύσεις της Ελλάδας», διοργανώθηκε για τους επαγγελματίες του ξενοδοχειακού τομέα και τα οργανωμένα ταξιδιωτικά πρακτορεία, με στόχο να παρουσιαστεί η Αγορά Μοδιάνο ως πυλώνας τουριστικού ενδιαφέροντος, όσον αφορά στην γαστρονομία της πόλης, μέσα από μία περιήγηση στα μοναδικά και πολύ αντιπροσωπευτικά προϊόντα και τους ανθρώπους της.
Στον εξώστη της Αγοράς, σε έναν χώρο ειδικά διαμορφωμένο, παρουσιάστηκαν οι αμέτρητες γαστρονομικές επιλογές που
προσφέρουν οι tenants της Αγοράς Μοδιάνο.
Η Νανά Ζυγούρα, σύμβουλος επιχειρηματικής ανάπτυξης, εκπαιδεύτρια και συνεργάτιδα της εταιρείας Chef Stories και η Σύλβια Κουμεντάκη
Director / Gastronomy Events’ Specialist & Consultant, .πριν ξεκινήσει ο γαστρονομικός περίπατος, πρόσφεραν δίκταμο, ένα παραδοσιακό
κρητικό βότανο από το κατάστημα «Bahar».
Πρώτη στάση στο «Πιροσκί» για παραδοσιακά ποντιακά πιροσκί με πατάτα, ελιά και πιπεριά Φλωρίνης αλλά και για τα… μυστικά της
Ποντιακής κουζίνας.
Στον «Αγροτικό Συνεταιρισμό του Μεσότοπου Λέσβου» όπως και στο «Τυροκομείο Αρβανίτη» η γευστική δοκιμή με ΠΟΠ λαδοτύρι, φέτα ΠΟΠ, κυανό τυρί και μανούρι ΠΟΠ συνοδεύτηκε από γνώση ως προς την παρασκευή τους.
Τέσσερα διαφορετικά μέλια, είχαν σειρά, από το κοινωνικό
παντοπωλείο «Wise Greece» ενώ στο «Chrisopigi Deli» η γευσιγνωσία εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου Σητείας είχε επίγευση ενδιαφέρουσες
για τα Κρητικά προϊόντα.
Γευσιγνωσία ελαιολάδου, αλλά και ελιάς, έγινε και στο σύγχρονο παντοπωλείο «Olicatessen». Το «Αυγοπωλείο του Τσακίρη» παρουσίασε τις διαφορετικές ποικιλίες αυγών αλλά και δημητριακών που διαθέτει στη γκάμα των προϊόντων του, ενώ προσφέρθηκε και μία καταπληκτική συνταγή με πεντανόστιμα, ολόφρεσκα αυγά μαγειρεμένα με χωριάτικο λουκάνικο από το κρεοπωλείο «Μιχάλης», που έχει αφήσει ιστορία
στη Θεσσαλονίκη.
Το masterclass συνεχίστηκε με φρέσκο, ελληνικό γαύρο Χαλκιδικής από το κατάστημα «Mr. Fish». Στην ενημερωμένη κάβα του «My Cava», το δροσερό ροζέ κρασί προηγήθηκε του κεφτέ από βιολογικά φασόλια Καστοριάς στο «Kastor Farm» το οποίο μαγείρεψε για εμάς ο chef Jonathan Harnett και η ομάδα του στο συστεγαζόμενο «Mediterra Deli», και οι αλμυρές απολαύσεις ολοκληρώθηκαν στο «Meating Place Διδασκάλου» με μπιφτέκι του κυρ Γιώργου.
Τα γλυκά στη συνέχεια είχαν την τιμητική τους ξεκινώντας από το «Wild Souls» με μπουκιές χαλβά, καραμελωμένα αμύγδαλα και γεμιστούς βασιλικούς χουρμάδες με βούτυρο από φιστίκι Αιγίνης από το «Ηλιοτρόπιο», κουρκουμπίνια από το «Γαλακτοπωλείο Χατζή» και καριόκα Ξάνθης από του «Θωμά».
Comments are closed.