RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Θέμα συζήτησης :
Πρώτη μέρα με ανοιχτά πανεπιστήμια – Ποια είναι η εικόνα μέσα στα αμφιθέατρα και τι λένε οι φοιτητές (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Comments are closed.

Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Πρώτη μέρα με ανοιχτά πανεπιστήμια – Ποια είναι η εικόνα μέσα στα αμφιθέατρα και τι λένε οι φοιτητές (ΦΩΤΟ + VIDEO)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

11/10/202117:15

Πρώτη μέρα με ανοιχτά πανεπιστήμια – Ποια είναι η εικόνα μέσα στα αμφιθέατρα και τι λένε οι φοιτητές (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Μπερδεμένα είναι τα πράγματα στους χώρους των πανεπιστημίων της Θεσσαλονίκης την πρώτη μέρα διεξαγωγής των μαθημάτων της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.

Πρώτη μέρα με ανοιχτά πανεπιστήμια – Ποια είναι η εικόνα μέσα στα αμφιθέατρα και τι λένε οι φοιτητές (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Γράφει 3dsmin@

Μπερδεμένα είναι τα πράγματα στους χώρους των πανεπιστημίων της Θεσσαλονίκης την πρώτη μέρα διεξαγωγής των μαθημάτων της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.

Από νωρίς το πρωί που ξεκίνησαν τα μαθήματα οι φοιτητές ήρθαν αντιμέτωποι με έναν απίστευτο συνωστισμό στις εισόδους τόσο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου όσο και του ΠΑΜΑΚ, προκειμένου να ελεγχθούν και να εισέλθουν στα αμφιθέατρα. Μάλιστα οι τεράστιες ουρές συνεχίστηκαν μέχρι αργά το μεσημέρι όταν πλέον ολοκληρώνονταν τα μαθήματα.

Σημειώνεται ότι στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ο πρύτανης συμμετείχε στους πρωινούς ελέγχους τον μαθητών κατευθύνοντας τους στις αίθουσες και δίνοντας τους τις σχετικές υγειονομικές οδηγίες.

Τι συνέβη όμως μέσα στις αίθουσες των Πανεπιστημίων κατά την διάρκεια των μαθημάτων;

Παρά τους ελέγχους στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης οι φοιτητές καταγγέλουν πως τα μέτρα δεν τηρήθηκαν μέσα στα αμφιθέατρα. Σχολιάζουν επίσης το γεγονός πως υπήρξε μεγάλος συνωστισμός από φοιτητές με αποτέλεσμα αρκετοί να παρακολουθούν τα μαθήματα είτε στριμωγμένοι στα έδρανα με άλλους είτε να κάθονται στα σκαλιά του αμφιθεάτρου είτε ακόμη και να μένουν όρθιοι.

«Υπήρχε έλεγχος έξω, μέσα όμως καθόλου, δεν τηρούνταν τα μέτρα φορούσαμε μάσκες και γίνονταν βέβαια συστάσεις γι’ αυτό αλλά ήμασταν ο ένας πάνω στον άλλον σε όλα τα μαθήματα» δήλωσε στο thessnews.gr η Μαρία από το Παιδαγωγικό Τμήμα του ΑΠΘ.

Μεγάλο ήταν το πρόβλημα και με τα συστήματα εξαερισμού, καθώς όπως εξήγησαν οι φοιτητές, οι χώροι δεν αερίζονταν, ενώ στο τμήμα της φιλοσοφικής διαμαρτύρονται πως δεν υπάρχουν καν παράθυρα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες οι έλεγχοι λόγω της μεγάλης συρροής των φοιτητών, δεν ήταν επαρκής καθώς δεν υπήρξε ο χρόνος να ελέγχουν όλοι. Για όσους δε έρχονταν αργοπορημένα τους επετράπη η είσοδος χωρίς κανέναν έλεγχο. Σημειώνεται πως στο ΠΑΜΑΚ ο πρύτανης αναγκάστηκε το πρωί να διώξει άτομα καθώς δεν χωρούσαν στις αίθουσες διδασκαλίας. Όπως είπε σε δηλώσεις του κ. Κατρανίδης, «φέτος η κίνηση έχει αυξηθεί επειδή υπάρχουν και εκείνοι οι φοιτητές που λόγω τηλεκπαίδευσης βλέπουν για πρώτη φορά το Πανεπιστήμιο, παρόλο που φοιτούν ήδη δύο χρόνια».

«Από μια ώρα και μετά μπαίναμε χαλαρά, δεν έγιναν σίγουρα έλεγχοι σε όλους, ενώ αμα τους έλεγες έχουμε ελεγχθεί σου έλεγαν εντάξει πέρνα» τονίζει μαθήτρια της φιλοσοφικής σχολής του ΑΠΘ.

«Πρώτη μέρα σήμερα, το πρωί εγώ δεν ελέγχθηκα καθόλου άργησα λίγο να έρθω, είχε μεγάλη ουρά και μας άφησαν να μπούμε έτσι για να ξεκινήσει το μάθημα. Οι περισσότερες αίθουσες στη σχολή δεν έχουν παράθυρα από μόνες τους τώρα είπαν ότι θα βάλουν νέα συστήματα εξαερισμού, εγώ πάντως δεν είδα κάποιο μηχάνημα ενδεχομένως υπάρχουν σε κάποια τμήματα» σημείωσε ο Κωνσταντάκης Αλέξανδρος φοιτητής στο τμήμα του Μαθηματικού του ΑΠΘ.

Τέλος, η ιδιαιτερότητα μεταξύ των δυο πανεπιστημίων που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι ενώ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο υπήρχαν ελεγκτές σε όλες τις πύλες εντός και εντός του Πανεπιστημίου, στο ΠΑΜΑΚ υπήρχε έλεγχος μόνο στο προαύλιο εκεί όπου βρίσκεται η κεντρική είσοδος.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο 3dsmin@

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

5.3.202520:46

  Η Grand Automotive Hellas αποτελεί μέρος του Grand Automotive Group LLP, ενός εκ των κορυφαίων εισαγωγέων και αντιπροσώπων αυτοκινήτων σε 13 βασικές αγορές της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ο όμιλος διαχειρίζεται ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο 11 κορυφαίων μαρκών, παρέχοντας ποιοτικά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

5.3.202518:30

  Ο πρωτοπόρος του αυτοκινήτου και ιδρυτής της εταιρείας, Gottlieb Daimler, απεβίωσε στο Cannstatt πριν από 125 χρόνια, στις 6 Μαρτίου 1900, σε ηλικία μόλις 65 ετών. Ο Όμιλος Mercedes-Benz Group τιμά τα εξαιρετικά του επιτεύγματα για την εταιρεία και

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

4.3.202519:30

  Σε μια καθολική στροφή σε ότι αφορά τον τρόπο που προσεγγίζει την αγορά των compact SUV, η Citroën επανεφευρίσκει το C3 Aircross. Στην ευρωπαϊκή του παραλλαγή, αυτό το καινούργιο μοντέλο μοιράζεται την πλατφόρμα Smart Car με το πρόσφατο C3,

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

4.3.202518:30

  Η CUPRA κατέκτησε ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο στην εντυπωσιακή της πορεία, καθώς αναδείχθηκε ως η «Πιο Trendy Μάρκα της Χρονιάς» στα αναγνωρισμένα βραβεία Auto Motor und Sport Awards. Είναι η πρώτη φορά που η αντισυμβατική, συναισθηματική και ανατρεπτική μάρκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

3.3.202519:47

  Όταν η θερμοκρασία πέφτει χαμηλά τον χειμώνα και το χιόνι έρχεται να καλύψει τους δρόμους, η αυτονομία όλων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετά tips τα οποία μπορεί να ακολουθήσει κανείς για να έχει στο κρύο την καλύτερη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2.3.202509:41

  Οδηγήσαμε επί Ελληνικού εδάφους το νέο Subaru Forester, στην 6η πλέον γενιά του, το οποίο μετράει μία εμπορική πορεία η οποία σε λίγο θα γίνει 30 χρονών, καταγράφοντας κάτι περισσότερο από 2.2 εκατομμύρια πωλήσεις. Στατιστικά στοιχεία της Subaru motor

Rthess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

5.3.202519:19

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή