Με σύνθημα «Δεν ξεχνάμε και δε συγχωρούμε» χιλιάδες πολίτες έχουν συγκεντρωθεί εδώ και λίγη ώρα στο άγαλμα Βενιζέλου και στην πλατεία Καμάρας, την ημέρα που η 24ωρη απεργία σε όλους τους κλάδους, τιμά τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το πιο θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα.
Εργατικά σωματεία, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, αγρότες, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν βγει στις δρόμους, ανήμερα της αποφράδας επετείου και κρατώντας μαύρα και κόκκινα μπαλόνια ζητούν δικαίωση για τις 57 ψυχές που χάθηκαν άδικα.
Παραλληλα, ζητούν την τιμωρία όλων των υπευθύνων όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, καθώς και αναβάθμιση του σιδηροδρομικου δικτύου.
«Το έγκλημα στα Τέμπη να μην συγκαλυφθεί, η απάθεια δεν είναι επιλογή» αναγράφεται σε γιγαντιαίο πανό που κρέμασαν φοιτητές στην οδό Εγνατία.
Comments are closed.