Για τις νέες γραμμές του ΟΑΣΘ αλλά και τις επιπτώσεις των εργασιών μίλησε ο κ. Ιωάννης Τόσκας, διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ.
«Κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε από τον Φθινόπωρο κάποια θέματα για την αστική συγκοινωνία και την εξυπηρέτηση των πολιτών. Δημιουργήσαμε 4 επιπλέον γραμμές. Αυτές οι γραμμές αρχίζουν απο τα ΚΤΕΛ και λειτουργούν μέχρι τις 5 το απόγευμα εξυπηρετώντας τις ώρες αιχμής τος πολίτες. Ενώ δουλεύουμε και ήδη τρέχουμε πιλοτικά γραμμές που θα συνδέουν και το μετρό, στα τέλη Νοεμβρίου που θα λειτουργήσει.
Η δουλειά του ΟΣΕΘ δεν σταματάει ποτέ. Είμαστε ανοιχτοί να μιλήσουμε και να συνεργαστούμε με όλους, να βοηθήσουμε για τις ανοικτές λεωφορειολωρίδες και να φέρουμε τον κόσμο στα ΜΜΜ στα υφιστάμενα και σε αυτά που θα έρθουν σε λιγο καιρό στην πόλη».
Απο την πλευρά του ΟΑΣΘ, ο Χρήστος Χατζηγεωργίου, διευθυντής ανάπτυξης του οργανισμού, τόνισε τη σημασία των μέσων μεταφοράς για την πόλη. Στον λόγο του έκανε αναφορά στο μεγαλύτερο πρόβλημα του ΟΑΣΘ, που ειναι η ελειψη οδηγών. Όπως ανέφερε: «θέλουμε να μεγαλώσουμε το επιβατικό κοινό για να μειώσουμε την κίνηση των ΙΧ. Εμείς σαν οργανισμός με την συνεργασία του υπουργείου προχωρήσαμε στην πρόσληψη οδηγών και ήδη 40 οδηγοί έχουν πιάσει τιμόνι.
Το Δεκέμβριο στους δρόμους υπήρχαν 200 αστικά και ήδη η διαφορά στους δρόμους μετα τις προσλήψεις ειναι αισθητή.
Θέλω να ευχαριστήσω και την Τροχαία Θεσσαλονίκης. Πρέπει να βρούμε τρόπους προστασίας των λεοφορειογραμμών χωρίς να απασχολούμε συνεχώς το προσωπικό της Τροχαίας».
Να φτάσουμε τα 350 λεωφορεία στον ΟΑΣΘ και να βρούμε λύση για την πρόσληψη 40 επιπλέον οδηγών. Στο τέλος της άνοιξης θα έχουμε στη διάθεσή μας και τα νέα ηλεκτρικά αστικά. Παράλληλα, ο σταθμός φόρτισης ετοιμάζεται και θα ειναι έτοιμος οταν έρθουν τα αστικά.
Θελουμε να δημιουργήσουμε γραμμή για την σύνδεση του κέντρου με την Σίνδο. Κάποιοι που εξυπηρετούνται μέσω Περιφερειακής να επιλέγουν αυτή τη γραμμή» κατέληξε.
Comments are closed.