RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Θέμα συζήτησης :
Επέμβαση των ΜΑΤ στο ΑΠΘ (ΒΙΝΤΕΟ)
https://www.rthess.gr/thessaloniki/epemvasi-ton-mat-sto-apth/
https://www.rthess.gr/thessaloniki/epemvasi-ton-mat-sto-apth/
https://www.rthess.gr/thessaloniki/epemvasi-ton-mat-sto-apth/
https://www.rthess.gr/thessaloniki/epemvasi-ton-mat-sto-apth/
https://www.rthess.gr/thessaloniki/epemvasi-ton-mat-sto-apth/
https://www.rthess.gr/thessaloniki/epemvasi-ton-mat-sto-apth/
viber
NOW ON AIR
Home > Θεσσαλονίκη > Επέμβαση των ΜΑΤ στο ΑΠΘ (ΒΙΝΤΕΟ)
Επέμβαση των ΜΑΤ στο ΑΠΘ (ΒΙΝΤΕΟ)
19.02.2024

Επέμβαση των ΜΑΤ στο ΑΠΘ (ΒΙΝΤΕΟ)

Στη Νομική Σχολή που τελούσε υπό κατάληψη η σχολή ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Από νωρίς το πρωί είναι έντονη η κινητοποίηση των αρχών, με τους αστυνομικούς να έχουν μπει μέσα στην σχολή. Στόχος η απομάκρυνση των καταληψιών ώστε να προχωρήσει κανονικά η εξεταστική των φοιτητών. Τα πνεύματα αυτήν την ώρα είναι ήρεμα.

Έξω από το κτίριο υπάρχουν διμοιρίες των ΜΑΤ.

Η Νομική Σχολή τελεί υπό κατάληψη εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες.

Το Σάββατο ο κοσμήτορας της Νομικής Παναγιώτης Γκλαβίνης είχε στείλει επιστολή στους φοιτητές που κάνουν κατάληψη
απευθύνοντας έκκληση να αρθεί η κατάληψη ώστε να σωθεί η εξεταστική.

Ολόκληρη η επιστολή:

Αγαπητές φοιτήτριες, Αγαπητοί φοιτητές, Γνωρίζουμε καλά και συμμεριζόμαστε απολύτως την αγωνία σας για την τύχη της εξεταστικής, καθώς και την απόγνωση στην οποία βρίσκεστε πολλοί από εσάς (όπως και οι οικογένειές σας) εξ αιτίας της διαρκούς αβεβαιότητας που βιώνετε καιρό τώρα και της βλάβης που αναμφισβήτητα θα υποστείτε αν χαθεί η εξεταστική. Πρώτιστο μέλημα και καθήκον μας είναι να περιφρουρήσουμε την αξία του πτυχίου σας. Γι’ αυτό και αποφασίσαμε να μη διενεργήσουμε διαδικτυακές εξετάσεις. Διαδικτυακές εξετάσεις αναγκαστήκαμε να κάνουμε τον καιρό της πανδημίας. Δεν πρόκειται να το επαναλάβουμε υπό κανονικές συνθήκες.

Με την τυφλή δε ριζοσπαστικοποίηση που βιώνουμε στα ΑΕΙ τα τελευταία χρόνια και την εγκατάλειψη που υφιστάμεθα από την Πολιτεία, η οποία αδιαφορεί κάθε φορά που μερικές δεκάδες συναδέλφων σας κλειδώνουν έξω από ένα δημόσιο κτήριο ίσαμε 6.000 ενεργούς φοιτητές τριών Τμημάτων, τίποτα δεν εμποδίζει μια επόμενη, το ίδιο δυναμική, κινητοποίηση (με οποιαδήποτε αφορμή) να μας υποχρεώσει εκ νέου σε διαδικτυακή εξέταση τον Ιούνιο. Ή και τον επόμενο Σεπτέμβριο ή τον ερχόμενο Γενάρη. Και πάει λέγοντας… Πιστέψτε μας, δεν θα έχει κανένα νόημα τότε να κουράζεστε να σπουδάσετε στη Σχολή μας, το πτυχίο σας δεν θα έχει ΚΑΜΙΑ απολύτως αξία. Το επιχείρημα ότι άλλες Σχολές το κάνουν δεν είναι πειστικό, ιδίως σε καιρούς τόσο ανταγωνιστικούς στην αγορά εργασίας, που ξέρει να εκτιμά πώς πήρε κανείς το πτυχίο του. Απομένει τώρα να περιορίσουμε τη ζημία που έχετε υποστεί πολλοί από εσάς.

Στο σημείο που βρισκόμαστε, υπάρχει ακόμη χρόνος, σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας, να μην χαθεί η εξεταστική για όλους, αν αξιοποιήσουμε τις επόμενες ημέρες μέχρι και τις 25 Φεβρουαρίου για να διενεργήσουμε τις εξετάσεις που χάσαμε. Έχουμε διερευνήσει τη διαθεσιμότητα των αιθουσών στο κτήριο μας και κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Από ‘κει και πέρα, και τα τρία Τμήματα που συγκατοικούμε στο κτήριο της ΝΟΠΕ (ήτοι της Νομικής, των Οικονομικών και των Πολιτικών Επιστημών), έχουμε ορίσει ως απώτερο σημείο έναρξης του εαρινού εξαμήνου την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, ώστε, μετά από 13 εβδομάδες διδασκαλίας, να συμπληρώσουμε το εξάμηνο στις 7 Ιουνίου και ακολούθως να διενεργήσουμε τις εξετάσεις του εαρινού εξαμήνου τις επόμενες τρεις (3) εβδομάδες, ήτοι από τις 10 Ιουνίου έως τις 30 Ιουνίου 2024.

Συνεπώς, κάνουμε έκκληση να αρθεί η κατάληψη, μέχρι αύριο το αργότερο, ώστε να διασώσουμε την εξεταστική.

Γνωρίζουμε ότι εις μάτην πολλοί από εσάς κινητοποιηθήκατε εκ νέου την περασμένη Τρίτη για να σηκώσετε την κατάληψη, λειτουργώντας μέσα σε δυσάρεστες συνθήκες. Απευθυνόμαστε, συνεπώς, στους καταληψίες φοιτητές και τους ζητούμε να δείξουν υπευθυνότητα και να διακόψουν την κατάληψη για να επιτρέψουν τη διενέργεια της εξεταστικής, διότι η ζημία που προξενούν είναι ανυπολόγιστη και δυσανάλογη. Και το γεγονός ότι δεν μπορούν να αποδοθούν ευθύνες, δεν σημαίνει και ότι δεν υπάρχουν. Εάν μάλιστα υπήρχε ένας λόγος για να μη γίνει κατάληψη, προκειμένου να μην πυροβολήσουμε τα πόδια μας, ήταν ακριβώς η ίδρυση μη κρατικών, ανταγωνιστικών Πανεπιστημίων. Μη ρίχνουμε νερό στον μύλο των ιδιωτικών Πανεπιστημίων, είτε αυτά βρίσκονται στο εξωτερικό, είτε θα ιδρυθούν στην Ελλάδα.

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει τώρα στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε πρώτοι τις έκτακτες ειδήσεις & τα τελευταία νέα της Θεσσαλονίκης και όλης της Ελλάδας.

Ροή Ειδήσεων

Sound Wave -

Ροή Ειδήσεων

Sound Wave -
Download the app