Το πρώτο Φεστιβάλ Ρυζιού σήμερα στη Θεσσαλονίκη (AUDIO)
Βραβευμένα εστιατόρια βγάζουν τις κουζίνες στο λιμάνι και θα μαγειρέψουν ελληνικό ρύζι, στο 1ο Φεστιβάλ Ρυζιού. Μουσική, χοροί με παιχνίδια για τα παιδιά, τα οποία θα μπορέσουν να “κολυμπήσουν” στο ρύζι.
Όπως είπε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη η κ.Γεωργία Κωστινάκη, πρόεδρος του Συνδέσμου Ορυζόμυλων Ελλάδος, παράλληλα θα μιλήσουν επιστήμονες και ακαδημαϊκοί για τα οφέλη του ρυζιού στη διατροφή μας.
Στόχος του Φεστιβάλ, όπως σημείωσε, είναι η προώθηση του ελληνικού ρυζιού και αύξηση της κατανάλωσης του.
Ο πρόεδρος Συνεταιρισμού Β’ Χαλάστρας, Κουκουρίκης Βασίλης, μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη για την καλλιέργεια του ελληνικού ρυζιού λέγοντας ότι τα περισσότερα στρέμματα λευκού ρυζιού που παράγουμε στην Ελλάδα είναι η ποικιλία Ρονάλντο (νυχάκι).
Στη Βόρεια Ελλάδα παράγετε το 70% με 80% της Πανελλήνιας παραγωγής.
Τόνισε ότι την μεγαλύτερη ποσότητα που παράγουμε την εξάγουμε στη Ευρώπη αλλά και σε τρίτες χώρες όπως η Ιορδανία, το Λίβανο και η Τουρκία.
Σημείωσε ότι οι Έλληνες δεν καταναλώνουν πολύ ρύζι με αποτέλεσμα το 60 με 70% του ρυζιού να εξάγεται.
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει τώρα στη Θεσσαλονίκη.
Διαβάστε πρώτοι τις έκτακτες ειδήσεις & τα τελευταία νέα της Θεσσαλονίκης και όλης της Ελλάδας.