
Δολοφονία Άλκη: “Είδα τον 2ο κατηγορούμενο να δίνει μια μαχαίρια σε κάποιον”
Αρχικά ζήτησε συγνώμη απο την οικογένεια του Άλκη για την παρουσία του στο συμβάν.
«Δε μπορώ να φανταστώ τον πόνο που νιώθουν» είπε και στη συνέχεια ανέφερε ότι ο ίδιος κουβάλησε έναν λοστό απο τον σύνδεσμο στο αυτοκίνητο τον οποίο έβγαλε για λίγο όταν έφτασαν στην οδό Πλαστήρα και στην συνέχεια τον ξανά τοποθέτησε στο αυτοκίνητο.
“Φτάσαμε στη διασταύρωση Πλαστήρα με Γαζη. Το μόνο που σχολιάζαμε ήταν η διαδρομή. Κάποια στιγμή σταμάτησε το πρώτο αμάξι στη διασταύρωση και μετά σταμάτησε και το δικό μας. Κατέβηκαν οι πρώτοι τρεις από το πρώτο αμάξι εκτός από τον οδηγό που βγήκε αργότερα”.
“Κάποιος είπε πάμε βγαίνουμε και βγήκαμε. Έκανα τρία βήματα απ το αμαξι και δεν συνέχισα. Είδα άτομα στα σκαλιά όταν σταματήσαμε. Διέκρινα τον 2ο κατηγορούμενο ξεχώριζε . Κάποια στιγμή τον είδα να δίνει μια μαχαίρια κάποιον που προσπαθούσε να διαφύγει από έναν τοίχο στο πόδι με ένα μαχαίρι” ανέφερε και συμπλήρωσε: Διέκρινα τον 7ο κατηγορούμενο στα σκαλιά. Φορούσε μια άσπρη μάσκα και έναν πισω του τον ένατο.
Είπε ότι δεν ήξερε ότι θα είχε τέτοιο αποτέλεσμα η επίθεση. «Όταν φεύγαμε στο αμαξι είπαμε ότι έγινε χοντράδα οι άλλοι λέγανε ότι υπήρχαν πολλά αίματα και κάποιο παιδί χτυπήθηκε. Πανικοβλήθηκα ήμουν ταραγμένος. Για τον Αλκη έμαθα την επόμενη ημέρα το πρωί και έχασα τη γη κάτω απ τα πόδια μου. Δεν το πίστευα» είπε.
Απαντώντας πως βρέθηκε στο σημείο της επίθεση είπε ότι ήταν μαζί με τον 5o κατηγορούμενο σε ένα γυράδικο και δέχτηκε ένα τηλεφώνημα να πάει στο σύνδεσμο. Όπως είπε νόμιζε ότι θα έπιναν μπίρες όπως είχε κάνει άλλες δυο φορές αλλά του προτάθηκε να πάνε στη Χαριλάου «να βρούμε οπαδούς του Αρη. “Πίστευα ότι θα πάμε να τους κυνηγήσουμε, όπως έγινε πριν από λίγες ώρες στο Ωραιόκαστρο που κυνήγησαν εκείνοι οπαδούς του ΠΑΟΚ. Είχα ακούσει για τέτοια περιστατικά αλλά δεν είχα ξανά πάει” ανέφερε.
Ξέσπασμα της μητέρας του Άλκη
Στη συνέχεια της απολογίας του ο κατηγορούμενος είπε ότι συνεχίζει τις σπουδές του στη φυλακή με την μητέρα του Άλκη να ξεσπά: «Το δικό μου το παιδί δεν πρόλαβε να τις τελειώσει, τον σκοτώσατε» είπε φωνάζοντας από το ακροατήριο.
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει τώρα στη Θεσσαλονίκη.
Διαβάστε πρώτοι τις έκτακτες ειδήσεις & τα τελευταία νέα της Θεσσαλονίκης και όλης της Ελλάδας.