Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ απολάμβανε την επίσκεψή του σε ένα από τα κορυφαία εστιατόρια θαλασσινών στη Βαρκελώνη, όπου εκτός από άλλες λιχουδιές, δοκίμασε και τα “percebes”.
Τα percebes ανήκουν στα πιο ακριβά θαλασσινά στον κόσμο, με μια μερίδα να κοστίζει περίπου 80 λίρες (περίπου 94 ευρώ), σύμφωνα με τη Daily Mail.
Τα percebes είναι καρκεινοειδή που αναπτύσσονται στα βράχια των ακτών. Η σπανιότητά τους και η επικινδυνότητα στη συλλογή τους συντελούν στο υψηλό κόστος τους. Το πιάτο αυτό, επίσης γνωστό ως «χηνόμυδα» ή «βάναλοι», οφείλει το όνομά του στην εξωτερική του εμφάνιση, που μοιάζει με πόδια χήνας.
Οι θαυμαστές του Ντέιβιντ Μπέκαμ στα social media σχολίασαν την ιδιαιτερότητα των θαλασσινών, συγκρινόμενα τα με πόδια δεινοσαύρου ή δράκου…
Comments are closed.