Μαστίχα Χίου – Ένα φάρμακο στην κουζίνα μας (AUDIO)
Θεοδώρα Καρακιουλάχ || karakioulach@gmail.com
Είναι αντιοξειδωτική με αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Η πλήρης της ανάπτυξη ξεκινά μετά τα 50 της χρόνια.
Ευδοκιμεί σε ολόκληρη την Μεσόγειο.
Οι Ρωμαίοι έφτιαχναν από αυτήν οδοντογλυφίδες για καθαρίζουν τα δόντια τους.
Τα Χριστούγεννα έχει την τιμητική της. Την συναντάμε σχεδόν παντού.
Η μαστίχα Χίου η οποία καλλιεργείται στο νότιο τμήμα του νησιού, έχει 70 ουσίες με φαρμακευτικές ιδιότητες και ταυτόχρονα είναι ένα προϊόν που νοστιμίζει και ευωδιάζει τα γλυκά.
Στο Μεσημεριανό Μαγκαζίνο του Ράδιο Θεσσαλονίκη μίλησε η Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη η οποία τόνισε την διατροφική αξία της μαστίχας Χίου και τις ευεργετικές της ιδιότητες.
Ακούστε το απόσπασμα της εκπομπής στο παραπάνω βίντεο.
φωτο απο https://www.onmed.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει τώρα στη Θεσσαλονίκη.
Διαβάστε πρώτοι τις έκτακτες ειδήσεις & τα τελευταία νέα της Θεσσαλονίκης και όλης της Ελλάδας.