Έρευνες
περισσότεραΈρευνες και δημοσκοπήσεις σχετικά με την επικαιρότητα, την πόλη, την οικονομία, την υγεία και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Δες τα αποτελέσματα των ερευνών και έλα να τα συζητήσουμε ζωντανά στο ραδιόφωνο!
Ροή Ειδήσεων
Το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας γνώρισε μεγάλες δόξες στο παρελθόν.
Σήμερα περίπου 30 χρόνια μετά ο χώρος ρημάζει περιμένοντας τις αποφάσεις του Δημοσίου και του ΤΑΙΠΕΔ.
Διαβάστε εδώ.
Το Ράδιο Θεσσαλονίκη βρέθηκε στο σημείο τον Ιούλιο του 2017 για την έντυπη εφημερίδα Thessnews.
Δείτε Video και φωτογραφίες και διαβάστε το ρεπορτάζ όπως το κατέγραψε τότε, η δημοσιογράφος Θεοδώρα Καρακιουλάχ.
“Μεταξύ των Νέων επιβατών και της Αγίας Τριάδας, δίπλα από το Κέντρο Αναψυχής Αξιωματικών Υπαξιωματικών βρίσκεται το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας. Η πάλαι ποτέ ξακουστή παραλία της Αγίας Τριάδας γνώρισε στο παρελθόν μεγάλη αίγλη, καθώς ήταν από τις πιο διάσημες παραλίες της περιοχής. Τις δεκαετίες ‘60 και ’70 φιλοξένησε καλλιτέχνες, μεγάλες συναυλίες, εκεί γυρίστηκαν ακόμα και ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου και εκεί ήταν το σημείο συνάντησης μικρών και μεγάλων τους καλοκαιρινούς μήνες όπου η παραλία έσφυζε από κόσμο.
Σήμερα η παλιά αίγλη έχει θαφτεί μέσα σε μπάζα, σκουπίδια, βρωμιές, σπασμένα γυαλιά, κατεστραμμένα κτήρια, κόπρανα, επικίνδυνες κατασκευές, σίδερα, ξύλα, σπασμένες τουαλέτες, βανδαλισμούς και αποκαΐδια.
Σοκάρει η εικόνα του εγκαταλελειμμένου κάμπινγκ του ΕΟΤ. Η αδιαφορία και η εγκατάλειψη ντροπιάζουν την παραλία της Αγίας Τριάδας και καθιστούν την περιοχή από τις πιο επικίνδυνες για την σωματική υγεία και ασφάλεια παραθεριστών και λουώμενων. Η απόσταση από την παραλία είναι μόλις στα πέντε μέτρα εκεί όπου καθημερινά απολαμβάνουν το μπάνιο τους οικογένειες με μικρά παιδιά.
Κίνδυνος για την δημόσια υγεία
Στο μεγάλο έκτασης οικόπεδο, έχει πρόσβαση όποιος θέλει από το βόρειο τμήμα του που είναι παραθαλάσσιο με μεγάλο παραλιακό μέτωπο. Στο καταπράσινο οικόπεδο με τα πολλά δέντρα και την πυκνή βλάστηση, διακρίνει κανείς από την πρώτη στιγμή την εγκατάλειψη και την αδιαφορία όχι μόνο στις παλιές εγκαταστάσεις του ΕΟΤ αλλά και σε όλο τον περιβάλλοντα χώρο. Τα κτήρια έιναι σε άθλια κατάσταση, που θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο την σωματική υγεία αλλά και την υγιεινή. Τα πάντα είναι κατεστραμμένα και εκτεθειμένα στον οποιοδήποτε. Οι βανδαλισμοί και το πλιάτσικο που έχουν γίνει εκεί δεν έχει προηγούμενο. Παντού συναντάει κανείς μπάζα και σκουπίδια ότι έχει απομείνει από τα μισογκρεμισμένα κτήρια και τον εξοπλισμό των χώρων. Χαρακτηριστικό είναι οι μισογκρεμισμένοι τοίχοι σε όλα σχεδόν τα κτήρια σε συνδυασμό με τα άπειρα θραύσματα από τις τζαμαρίες, τις σπασμένες τουαλέτες και τα κόπρανα που υπάρχουν παντού. Ότι κατασκευή έχει γίνει στο παρελθόν έχει βανδαλιστεί, με σίδερα, ξύλα και μπετόν να απειλούν την σωματική ακεραιότητα του επισκέπτη. Χαρακτηριστική είναι η αφύλαχτη πισίνα που έχει γεμίσει με όμβρια νερά, σανίδια, πολυθρόνες και σκουπίδια ενώ παραπλεύρως παραμένουν ανοιχτές μεγάλες και βαθιές τρύπες στο έδαφος που φέρουν μηχανισμό για την τροφοδότηση νερού στην πισίνα. Φαίνεται ότι στο παρελθόν κάποιοι χρησιμοποίησαν τον χώρο ακόμα και ως καταφύγιο για αδέσποτα ζώα ενώ σήμερα εκμεταλλεύονται κάποια κτήρια ως αποθηκευτικό χώρο για την φύλαξη παραθεριστικού και αλιευτικού εξοπλισμού.
Άγονοι οι διαγωνισμοί
Τον Απρίλιο του 2013 το ακίνητο έκτασης 132,483 τμ περιήλθε στα χέρια του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε (ΤΑΙΠΕΔ). Από την δεκαετία του εβδομήντα το λειτούργησε ως κάμπινγκ ο Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού και τα τελευταία σχεδόν 20 χρόνια ρημάζει παρατημένο.
«Προηγήθηκαν δύο διαγωνισμοί από το ΤΑΙΠΕΔ πριν δυο χρόνια για να γίνουν τουριστικές κατοικίες. Δοθήκαν δυο προσφορές περίπου 5εκ ευρώ αλλά ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος από το ΤΑΙΠΕΔ γιατί τα ποσά ήταν μικρά» τονίζει στη TN ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης. «Όταν αναλάβαμε εμείς την διοίκηση, κάναμε εισήγηση στο ΤΑΙΠΕΔ να μην γίνουν τουριστικές κατοικίες, να παραμείνουν τα δέντρα μέσα στο χώρο και να μισθωθεί ως κάμπινγκ γιατί η περιοχή έχει πληθώρα κτηρίων, δεν χρειαζόμαστε άλλα, πρέπει να κρατήσει το ακίνητο τον χαρακτήρα του. Παρακάμψαμε και το πρόβλημα με την αλλαγή χρήσης γης γιατί για να παραμείνει ως κάμπινγκ δεν έπρεπε να ανήκει το ακίνητο στο σχέδιο πόλης». Ο δήμαρχος προσθέτει ότι επιθυμία της διοίκησης είναι να μην μείνει ανεκμετάλλευτο το ακίνητο γιατί με την μίσθωση θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και θα αναβαθμιστεί η περιοχή”.
Απο τα παγωμένα νερά του Έβρου περνούν παράνομα μεταναστές υπο τις οδηγίες διακινητών. Στο βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται μια ομάδα μεταναστών να περνά το ποτάμι και τον διακινήτη να τραβά σέλφι βίντεο και να το δημοσιοποιεί…
Σήμερα εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διακίνησης μεταναστών σε κρύπτες φορτηγών. Περισσότεροι απο 155 αλλοδαποί μεταφέρθηκαν απο την Τουρκία στη Θεσσαλονίκη .
Στον “πάγο” έχουν μπει οι οποίες διαδικασίες για την ασφαλτόστρωση του λιθόστρωτου δρόμου της Ελένης Ζωγράφου παρά τις συνεχείς κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες των εργαζομένων του νοσοκομείου ” Άγιος Δημήτριος”.
Η οδός Ελένης Ζωγράφου, μήκους περίπου 1,3 χιλιομέτρων – εκ των οποίων τα 700 μέτρα είναι μέχρι το νοσοκομείο – ανακατασκευάστηκε σε καλντερίμι από τον δήμο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της ανάπλασης της περιοχής γύρω από τα ιστορικά κοιμητήρια της Ευαγγελίστριας. Ωστόσο λόγω κακοτεχνίας ο δρόμος είναι εντελώς ακατάλληλος, κυρίως για τους ασθενείς που μεταφέρονται με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο, αλλά και για τους διανομείς, τους οδηγούς ταξί και τα λεωφορεία, τουριστικά και μη.
Όπως αναφέρει στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου “Άγιος Δημήτριος”, Στέφανος Χατζηλιάδης το “μπαλάκι ευθυνών” μεταξύ του Δήμου και της Εφορίας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης συνεχίζεται με τον ίδιο να μην ξέρει πλέον τι να κάνει και ποιον να πιστέψει.
“Για το συγκεκριμένο ζήτημα έχω κάνει τα πάντα. Εχω στείλει επιστολές και στην Εφορία Αρχαιοτήτων και έχω μιλήσει και με όλους τους αρμόδιους από τον Δήμο. Από τον Δήμο μας απάντησαν πως αν η εφορία αρχαιοτήτων δώσει την έγκριση θα έρθουν την επόμενη μέρα να ρίξουν άσφαλτο. Η εφορία με δική της επιστολή ουσιαστικά βγάζει ψεύτη τον Δήμαρχο και λέει ότι δεν είναι δική της ευθύνη, καθώς την ευθύνη για το είδος της πέτρας και την κακοτεχνία φέρει η αντιδημαρχία Θεσσαλονίκης, που είναι υπεύθυνη για τον δρόμο. Εγώ τώρα ποιον να πιστέψω;
Έχουμε τεράστιο πρόβλημα και κανείς δεν κάνει κάτι. Η διαδικασία έχει παγώσει. Τα ασθενοφόρα αναγκάζονται πλέον να κάνουν τον κύκλο για να μπουν στο νοσοκομείο. Επίσης έχουν μετατρέψει σε πάρκινγκ και το πάρκο που βρίσκεται εξω απο το νοσοκομειο και δεν χωράμε να περάσουμε. Μαζί μας σε όλον αυτόν τον αγώνα είναι και το σωματείο ιδιοκτητών ταξί Θεσσαλονίκης «Ο Ερμής», τα κόκκινα λεωφορεία που ανεβαίνουν το δρόμο και οδηγούν στα αξιοθέατα της πόλης, ο ΟΑΣΘ και οι ντελιβεραδες. Τι πρέπει δηλαδή να πεθάνει κάποιος για να καταλάβουν; “
- 1
- 2
- …
- 32
- Επόμενη Σελίδα
Ροή Ειδήσεων
- 1
- 2
- …
- 32
- Επόμενη Σελίδα