RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Θέμα συζήτησης :
«Η Μεγάλη Εβδομάδα για μας ξεκίνησε την ημέρα της εισβολής» Ιερέας από το Κίεβο στο Ράδιο Θεσσαλονίκη (podcast)

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρχική / ΕΛΛΑΔΑ / «Η Μεγάλη Εβδομάδα για μας ξεκίνησε την ημέρα της εισβολής» Ιερέας από το Κίεβο στο Ράδιο Θεσσαλονίκη (podcast)

ΕΛΛΑΔΑ

22/04/202212:42

«Η Μεγάλη Εβδομάδα για μας ξεκίνησε την ημέρα της εισβολής» Ιερέας από το Κίεβο στο Ράδιο Θεσσαλονίκη (podcast)

Η εβδομάδα των Παθών ξεκίνησε στην Ουκρανία την ημέρα της εισβολής της Ρωσίας.

«Η Μεγάλη Εβδομάδα για μας ξεκίνησε την ημέρα της εισβολής» Ιερέας από το Κίεβο στο Ράδιο Θεσσαλονίκη (podcast)

Γράφει RTHESS NEWSROOM

 

Θεοδώρα Καρακιουλάχ ||karakioulach@gmail.com

Χιλιάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και μεγάλες πόλεις έχουν μετατραπεί σε ερείπια.
Η Μαριούπολη, η Μπούτσα και άλλες πόλεις έχουν μετατραπεί σε πόλεις φαντάσματα και χιλιάδες κάτοικοι έχουν γίνει πρόσφυγες.

 

Την Μεγάλη Εβδομάδα, οι ακολουθίες τελούνται κανονικά επισημαίνει στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τη δημοσιογράφο Θεοδώρα Καρακιουλάχ ο Κομάνων Μιχαήλ, έξαρχος του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ουκρανία και Προεστός του εν Κιέβο Πατριαρχικού Σταυροπηγίου, στην εκκλησία του Αγίου Ανδρέα.

 

«Η Μεγάλη Εβδομάδα σε εμάς άρχισε στις 24 Φεβρουαρίου, όταν έγινε η εισβολή στην Ουκρανία.
Ο κόσμος έχει ανάγκη από την εκκλησία και τώρα έρχεται πιο ευσυνείδητα».

 

Ο πάτερ Μιχαήλ στις προσευχές του εύχεται να τελειώσει ο πόλεμος
«ότι διαβάσαμε για τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο τώρα το ζω. Όχι βέβαια αυτή την καταστροφή που γίνεται στην Μπούτσα ή στην Μαριούπολη. Εδώ στο κέντρο του Κιέβου δεν ζούμε αυτή την καταστροφή αλλά όσοι άνθρωποι έρχονται μιλάνε μόνο για τον πόλεμο, για την νίκη της Ουκρανίας και ζητάνε από τον Θεό να γίνει γρήγορα. Το Πάσχα τους δίνει παρηγοριά.

 

Με σπουδές στην Αθήνα και με αρκετούς φίλους στην Ελλάδα, ο πάτερ Μιχαήλ με καταγωγή από την Ουκρανία, μιλάει αρκετά καλά την ελληνική γλώσσα. Χάνει τα λόγια του όμως όταν προσπαθεί να περιγράψει τον πόλεμο.

 

«Κάνω μια παράκληση στο θεό, να μην ζήσει κανείς τον πόλεμο. Όταν βλέπεις τα δάκρυα τον ανθρώπων στο μυαλό μου έρχεται μια επιθυμία, να μην ζήσει κανείς πόλεμο. Χάνω τα λόγια μου δεν μπορώ να το περιγράψω».

 

«Ευχαριστούμε τον ελληνικό λαό που βοηθάει του πρόσφυγες Ουκρανούς. Εγώ ξέρω την ζεστασιά των Ελλήνων για τι έζησα στην Ελλάδα».

 

Ακούστε όλο το απόσπασμα της εκπομπής στο podcast

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο RTHESS NEWSROOM

Η συντακτική ομάδα του Rthess.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΕΛΛΑΔΑ

7.5.202521:27

  Ένας άνδρας δέχτηκε άγρια επίθεση από σκύλο ενώ περπατούσε στην παραλία της Βουλιαγμένης. Αρχικά οι πληροφορίες ήθελαν την μητέρα του Στέφανου Τσιτσιπά, Τζούλια Σαλνίκοβα, να συνοδεύει τον σκύλο που έστειλε στο νοσοκομείο τον 71χρονο περαστικό. Η οικογένεια Τσιτσιπά για

ΕΛΛΑΔΑ

7.5.202520:47

  Λίγα 24ωρα μετά την έκρηξη στη Θεσσαλονίκη, που κόστισε τη ζωή στην 38χρονη δράστιδα, η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του 36χρονου συνεργού της που φέρεται να νοίκιασε το διαμέρισμα στην οδό Ολυμπίου Διαμαντή 20, όπου κατασκευάστηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός.

ΕΛΛΑΔΑ

7.5.202520:27

  Ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα οι αιτήσεις εγγραφής για τους βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη νέα σχολική χρονιά 2025 – 2026. Σύμφωνα με ανακοίνωση οι αιτήσεις εγγραφής θα μπορούν να γίνονται από την Τετάρτη 15

ΕΛΛΑΔΑ

7.5.202520:10

  Ιδιαίτερα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες καταγράφηκαν κατά τόπους το μεσημέρι της Τετάρτης 7/5 στην Κρήτη, όπου το θερμόμετρο ξεπέρασε τους 35 °C. Η μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στη Νεάπολη Λασιθίου (35.7 °C) και ακολούθησαν τα Φαλάσαρνα Χανίων (35.1 °C)

ΕΛΛΑΔΑ

7.5.202519:15

  Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια, ο καιρός την ερχόμενη εβδομάδα αλλάζει «πρόσωπο» με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση θερμοκρασίας και την αποχώρηση της αφρικανικής σκόνης. «O πολικός αεροχείμμαρος διώχνει την αφρικάνικη ζέστη και σκόνη και ρίχνει πάνω από

ΕΛΛΑΔΑ

7.5.202518:48

  Στιγμές αναστάτωσης εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι στο λιμάνι της Σκάλας Πάτμου, όταν ένας 34χρονος ημεδαπός έπεσε στη θάλασσα από το επιβατηγό- καταμαράν «ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ ΕΞΠΡΕΣ».   Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή, ο άνδρας είχε επιβιβαστεί προσωρινά στο πλοίο προκειμένου

Rthess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή