RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Θέμα συζήτησης :
«Νέα απόπειρα παρακώλυσης και καθυστέρησης της ολοκλήρωσης του ΜΕΤΡΟ» – Κοινό μέτωπο κατά της νέας προσφυγής στο ΣτΕ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / «Νέα απόπειρα παρακώλυσης και καθυστέρησης της ολοκλήρωσης του ΜΕΤΡΟ» – Κοινό μέτωπο κατά της νέας προσφυγής στο ΣτΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/11/202122:41

«Νέα απόπειρα παρακώλυσης και καθυστέρησης της ολοκλήρωσης του ΜΕΤΡΟ» – Κοινό μέτωπο κατά της νέας προσφυγής στο ΣτΕ

Κοινή ανακοίνωση φορέων της Θεσσαλονίκης για το ζήτημα του Μετρό. 

«Νέα απόπειρα παρακώλυσης και καθυστέρησης της ολοκλήρωσης του ΜΕΤΡΟ» – Κοινό μέτωπο κατά της νέας προσφυγής στο ΣτΕ

Γράφει RTHESS NEWSROOM

Κοινή ανακοίνωση φορέων της Θεσσαλονίκης για το ζήτημα του Μετρό. 

Συνυπογράφουν την ανακοίνωση η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας / Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας και ο
Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

«Η νέα απόπειρα παρακώλυσης και καθυστέρησης της ολοκλήρωσης του ΜΕΤΡΟ συνιστά μια απολύτως καταδικαστέα τακτική που στρέφεται εναντίον της ίδιας της πόλης, των προοπτικών της, του περιβάλλοντος και των εισοδημάτων των πολιτών» αναφέρουν μεταξύ άλλων.

«Φτάνει πια! Η Θεσσαλονίκη δεν αξίζει τέτοια μεταχείριση» σημειώνουν.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση 

Με αγανάκτηση οι φορείς της πόλης ενημερωθήκαμε για τη νέα προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας σε βάρος του έργου του ΜΕΤΡΟ από τη γνωστή ομάδα πολιτών, με αίτημα και πάλι την άμεση αναστολή των εργασιών στον Σταθμό Βενιζέλου.

Είναι πλέον πασιφανές πως η εμμονική επιλογή δικαστικών εμπλοκών χωρίς όρια έχει σαφή και μοναδικό στόχο κάποιων την παρεμπόδιση των εργασιών ολοκλήρωσης του ΜΕΤΡΟ, την πρόκληση νέων δυσβάσταχτων καθυστερήσεων και εν τέλει την αμφισβήτηση του ίδιου του έργου που η πόλη της Θεσσαλονίκης αναμένει.

Χωρίς κανένα ουσιαστικό επιχείρημα, η εν λόγω ομάδα πολιτών επανέρχεται στην τακτική κωλυσιεργίας, επαναλαμβάνοντας θέσεις που η δικαιοσύνη έχει ήδη απορρίψει, αγνοώντας το δημόσιο συμφέρον και αδιαφορώντας για τη ζημία που προκαλεί στο κοινωνικό σύνολο, το οποίο στερείται της λειτουργίας του πιο σημαντικού μέσου μαζικής μεταφοράς της πόλης μας.

Η νέα απόπειρα παρακώλυσης και καθυστέρησης της ολοκλήρωσης του ΜΕΤΡΟ συνιστά μια απολύτως καταδικαστέα τακτική που στρέφεται εναντίον της ίδιας της πόλης, των προοπτικών της, του περιβάλλοντος και των εισοδημάτων των πολιτών.

Ειδικά η πρόσφατη προσφυγή, η οποία έρχεται μετά από μια εκκίνηση δικών σε άλλες βαθμίδες της δικαιοσύνης με εμφανή χαρακτηριστικά ρεβανσισμού, επιδιώκει να επιβληθεί ως κρατούσα η κάθε μειοψηφική άποψη, καθώς και να παρακαμφθεί η άποψη της πλειοψηφίας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της χώρας που έκρινε ως νόμιμη την επιλεγείσα τεχνική μέθοδο ολοκλήρωσης του έργου του ΜΕΤΡΟ.

Με άλλα λόγια, η ομάδα αυτή πολιτών όχι μόνο δεν σέβεται τη συλλογική βούληση της πόλης της Θεσσαλονίκης να αποκτήσει ένα υπερσύγχρονο μέσο μεταφοράς που θα αναβαθμίσει τις αστικές συγκοινωνίες, αλλά με πρόσχημα ένα υποκριτικό ενδιαφέρον για τα αρχαία περιφρονεί και στοιχειώδεις κανόνες δημοκρατίας. Για αυτούς νόμος είναι η βούλησή τους, οι εμμονές τους και οι σκοπιμότητές τους- η συντεταγμένη πολιτεία και η δικαιοσύνη πρέπει να υποτάσσονται σε αυτές. Φτάνει πια! Η Θεσσαλονίκη δεν αξίζει τέτοια μεταχείριση.

Όλοι οι φορείς της πόλης, με τη νόμιμη εντολή των πολιτών τους οποίους εκπροσωπούμε, εκφράζουμε αφενός την έντονη αποδοκιμασία προς αυτές τις μεθοδεύσεις και τους τακτικισμούς και αφετέρου τη στήριξη στις προσπάθειες άμεσης ολοκλήρωσης του έργου, χωρίς άλλες καθυστερήσεις και αναβολές. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η ασεβής αυτή απόπειρα εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης εις βάρος της πόλης και των πολιτών της θα πέσει στο κενό.

Φυσικά, ως θιγόμενοι φορείς της πόλης, με το έννομο συμφέρον που το Συμβούλιο της Επικρατείας μάς αναγνωρίζει, θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε το έργο του ΜΕΤΡΟ να παραδοθεί στους πολίτες, όπως τους αξίζει, σε πλήρη λειτουργία και με τα αρχαιολογικά ευρήματα στη θέση τους.

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο RTHESS NEWSROOM

Η συντακτική ομάδα του Rthess.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

8.3.202512:00

  Η Lynk & Co φέρνει στην Ευρώπη το επαναστατικό plug-in hybrid SUV, Lynk & Co 08, σηματοδοτώντας την αρχή μιας νέας εποχής βιώσιμης κινητικότητας. Κάνει την αμιγώς ηλεκτρική οδήγηση προσιτή σε όσους δεν είναι ακόμα έτοιμοι να δεσμευτούν σε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

5.3.202520:46

  Η Grand Automotive Hellas αποτελεί μέρος του Grand Automotive Group LLP, ενός εκ των κορυφαίων εισαγωγέων και αντιπροσώπων αυτοκινήτων σε 13 βασικές αγορές της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ο όμιλος διαχειρίζεται ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο 11 κορυφαίων μαρκών, παρέχοντας ποιοτικά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

5.3.202518:30

  Ο πρωτοπόρος του αυτοκινήτου και ιδρυτής της εταιρείας, Gottlieb Daimler, απεβίωσε στο Cannstatt πριν από 125 χρόνια, στις 6 Μαρτίου 1900, σε ηλικία μόλις 65 ετών. Ο Όμιλος Mercedes-Benz Group τιμά τα εξαιρετικά του επιτεύγματα για την εταιρεία και

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

4.3.202519:30

  Σε μια καθολική στροφή σε ότι αφορά τον τρόπο που προσεγγίζει την αγορά των compact SUV, η Citroën επανεφευρίσκει το C3 Aircross. Στην ευρωπαϊκή του παραλλαγή, αυτό το καινούργιο μοντέλο μοιράζεται την πλατφόρμα Smart Car με το πρόσφατο C3,

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

4.3.202518:30

  Η CUPRA κατέκτησε ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο στην εντυπωσιακή της πορεία, καθώς αναδείχθηκε ως η «Πιο Trendy Μάρκα της Χρονιάς» στα αναγνωρισμένα βραβεία Auto Motor und Sport Awards. Είναι η πρώτη φορά που η αντισυμβατική, συναισθηματική και ανατρεπτική μάρκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

3.3.202519:47

  Όταν η θερμοκρασία πέφτει χαμηλά τον χειμώνα και το χιόνι έρχεται να καλύψει τους δρόμους, η αυτονομία όλων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετά tips τα οποία μπορεί να ακολουθήσει κανείς για να έχει στο κρύο την καλύτερη

Rthess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

12.5.202521:15

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή