RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Θέμα συζήτησης :
«Προσπαθούν να βάλουν την Τουρκία από την πίσω πόρτα» – Μ. Κατρίνης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη (PODCAST)

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρχική / PODCASTS / «Προσπαθούν να βάλουν την Τουρκία από την πίσω πόρτα» – Μ. Κατρίνης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη (PODCAST)

PODCASTS

14/03/202510:27

«Προσπαθούν να βάλουν την Τουρκία από την πίσω πόρτα» – Μ. Κατρίνης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη (PODCAST)

Πρέπει να τοποθετηθεί δημόσια ο πρωθυπουργός για τη συμμετοχή της Τουρκίας στον ευρωπαϊκό αμυντικό μηχανισμό

«Προσπαθούν να βάλουν την Τουρκία από την πίσω πόρτα» – Μ. Κατρίνης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη (PODCAST)

Γράφει RTHESS NEWSROOM

 

Τη στάση της χώρας μας αλλά και της Ε.Ε σε σχέση με τη δημιουργία ευρωπαϊκού αμυντικού μηχανισμού και το ρόλο της Τουρκία, στηλίτευσε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο Μιχάλης Κατρίνης, βουλευτής Ηλείας και τομεάρχης Άμυνας του ΠΑΣΟΚ.

Πως γίνεται μία χώρα που δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο, να γίνεται ισότιμος συνομιλητής της Ευρώπης, αναρωτήθηκε ο κ. Κατρίνης, αναφερόμενος στην Τουρκία, στο τουρκολιβυκό μνημόνιο και στο καλώδιο σύνδεσης Ισραήλ- Κύπρου- Ελλάδος.

Κάλεσε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να τοποθετηθούν δημόσια επί του ζητήματος, υπογραμμίζοντας ότι η αποδοχή της Τουρκίας ως μέλος του ευρωπαϊκού αμυντικού μηχανισμού θα σημαίνει de facto νομιμοποίηση των αξιώσεων της Τουρκίας.

Επέκρινε την στάση της χώρας μας στις συνεννοήσεις για την επόμενη ημέρα του ουκρανικού. Τόνισε ότι η χώρα δεν καλείται στις συναντήσεις αντιθέτως καλείται η Τουρκία η οποία δεν εφάρμοσε κυρώσεις στην Ρωσία και δεν στήριξε την Ουκρανία.

“Αν κάποιοι νομίζουν ότι η Ελλάδα είναι μικρή χώρα και δεν μπορεί να έχει λόγο και δεν καλείται… τότε αυτό δεν είναι η σωστή πλευρά της ιστορίας” σημείωσε.

 

 

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο RTHESS NEWSROOM

Η συντακτική ομάδα του Rthess.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

PODCASTS

6.5.202511:52

  Ας δούμε πρώτα τη δική μας συμπεριφορά και μετά ας πάμε στα παιδιά… ο Λαζαρος Γρηγοριαδης υπαστυνόμος Β’ στην υποδιεύθυνση προστασίας ανηλίκων (τμήμα παραβατικότητας) μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη για τη μάστιγα της παραβατικότητας στις μικρές ηλικίες.      

PODCASTS

2.5.202510:19

  Για τις εξελίξεις στο ουκρανικό αλλά και στην περιοχή της Μεσογείου αναφέρθηκε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο διπλωματικός συντάκτης στην Εφημερίδα των Συντακτών, Γιώργος Καπόπουλος.     Rthess.gr · Ο δημοσιογράφος Γιώργος Καπόπουλος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5    

PODCASTS

29.4.202511:39

  Θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για να καταλήξουν στο πραγματικό αίτιο του μπλακ άουτ, δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο καθηγητής Χ. Δημουλιάς. Μίλησε για ένα ντόμινο διακοπών που άφησε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα της ιβηρική χερσόνησο. Χάθηκαν 10 με 15 GW.

PODCASTS

24.4.202511:39

  Το ζητούμενο, υπογράμμισε ο κ. Συρίγος, είναι πώς μπορεί να υπάρξει εκεχειρία άμεσα και πώς μπορεί να υπάρξει μία μόνιμη ειρήνευση. “Είχαμε μία πασχαλινή αλλά αμέσως μετά άρχισαν πάλι οι συγκρούσεις” ανέφερε. “Οι ΗΠΑ κατέθεσαν μία πρόταση λέγοντας περίπου

PODCASTS

15.4.202512:14

        Σφοδρά πυρά εξαπέλυσε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τα δημοσιεύματα για την «Ομάδα Αλήθειας» και τα πληρωμένα τρολ. «Ο κ. Μητσοτάκης ό,τι κατήγγειλε από τον Τσίπρα-Καμμένο τα ίδια κάνει», τόνισε ο πρόεδρος του

PODCASTS

10.4.202512:07

  Ο γεωπολιτικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης, φιλοξενήθηκε στην πρωινή εκπομπή του Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 με τον Στέφανο Διαμαντόπουλο.     Rthess.gr · Ο Σάββας Καλεντερίδης συγγραφέας και γεωστρατηγικός αναλυτής,     Κυριότερα σημεία της συνέντευξης Με πρωτοβουλία Ουάσιγκτον η συνάντηση

Rthess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

7.5.202512:42

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή