Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Θέμα συζήτησης :
Στους 24 οι νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές στη Νότια Κορέα

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Στους 24 οι νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές στη Νότια Κορέα

ΚΟΣΜΟΣ

26/03/202514:34

Στους 24 οι νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές στη Νότια Κορέα

Περισσότερα από 170.000 στρέμματα δάσους έχουν καεί – 24.000 κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους

Twitter
Φωτ. Twitter

Γράφει RTHESS NEWSROOM

 

Είκοσι τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις δασικές πυρκαγιές που μαίνονται από το Σαββατοκύριακο στη Νότια Κορέα, οι χειρότερες που έχουν καταγραφεί στη χώρα εδώ και δεκαετίες και οι οποίες έχουν προκαλέσει πρωτοφανείς ζημιές.

«Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 24 ανθρώπων από τις πυρκαγιές και 12 ακόμη είναι σοβαρά τραυματισμένοι», δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών, εξηγώντας ότι πρόκειται για «προσωρινούς αριθμούς».

Νωρίτερα σήμερα ένα ελικόπτερο που συμμετείχε στις επιχειρήσεις κατάσβεσης στο νοτιοανατολικό τμήμα της Νότιας Κορέας «συνετρίβη σε ορεινή περιοχή της κομητείας Ουισεόνγκ», ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία της επαρχίας Γκιεονγκμπούκ.

Ο πιλότος του ελικοπτέρου, που σκοτώθηκε στη συντριβή, περιλαμβάνεται στον απολογισμό των νεκρών που έχουν ανακοινώσει οι αρχές.

Μετά το περιστατικό αυτό η Δασική Υπηρεσία της Κορέας ανακοίνωσε ότι καθηλώνει στο έδαφος όλα τα πυροσβεστικά της ελικόπτερα.

Ο στόλος της Δασικής Υπηρεσίας, που αποτελείται από 48 ρωσικά ελικόπτερα, αντιμετωπίζει τεχνικά προβλήματα. Οκτώ είναι εκτός λειτουργίας από πέρυσι καθώς οι νοτιοκορεατικές αρχές δεν μπορούν να εισαγάγουν ανταλλακτικά από τη Ρωσία λόγω των κυρώσεων που της έχουν επιβληθεί για την εισβολή της στην Ουκρανία, είχε εξηγήσει ο Γιουν Ζουν- μπαϊεόνγκ, βουλευτής του Δημοκρατικού κόμματος, τον Οκτώβριο.

Από το Σαββατοκύριακο, χιλιάδες πυροσβέστες δίνουν μάχη για να κατασβέσουν περισσότερες από 10 δασικές πυρκαγιές οι οποίες έχουν ήδη καταστρέψει χιλιάδες στρέμματα.

Οι πυρκαγιές αυτές «έχουν προκαλέσει πρωτοφανείς ζημιές», δήλωσε ο μεταβατικός πρόεδρος της χώρας Χαν Ντουκ- σου, υπογραμμίζοντας ότι «εξελίσσονται με τρόπο που ξεπερνά τα υφιστάμενα προγνωστικά μοντέλα».

Ο Χαν αύξησε σήμερα στο μέγιστο το επίπεδο συναγερμού και προανήγγειλε «μια ολοκληρωμένη εθνική απάντηση».

Οι πυρκαγιές αυτές, που επιδεινώνονται από τις ξηρές συνθήκες και τους ανέμους, ανάγκασαν τις αρχές να προχωρήσουν στην απομάκρυνση σχεδόν 23.000 ανθρώπων από τις εστίες τους, ανάμεσά τους και χιλιάδες κρατούμενους σε φυλακές.

Οι νοτιοκορεατικές αρχές εξέδωσαν χθες Τρίτη το βράδυ έκτακτη προειδοποίηση για τους κατοίκους του ιστορικού χωριού Χαχόε. Αυτό το ιδιαίτερα τουριστικό μέρος, που περιλαμβάνεται στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομίας της Unesco, εξακολουθούσε να απειλείται σήμερα από τις φλόγες.

Περισσότερα από 170.000 στρέμματα δάσους έχουν καεί, επεσήμανε ο Χαν, κάνοντας λόγο για μια «κρίσιμη» κατάσταση. Πρόκειται για μεγαλύτερη έκταση από τα 160.000 στρέμματα που είχαν καεί τον Ιανουάριο στις καταστροφικές πυρκαγιές του Λος Άντζελες.

Για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών έχουν κινητοποιηθεί και εκατοντάδες στρατιώτες, ενώ ο αμερικανικός στρατός προσφέρει υποστήριξη με ελικόπτερα από τις στρατιωτικές του βάσεις στο νότιο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με τον υπηρεσιακό πρόεδρο της Νότιας Κορέας.

Οι στρατιώτες αυτοί προστίθενται στους περισσότερους από 6.700 πυροσβέστες που έχουν αναπτυχθεί, τα δύο πέμπτα των οποίων βρίσκονται στην περιοχή Ουισεόνγκ.

Η άνοδος της θερμοκρασίας, η αύξηση των καυσώνων και η μείωση των βροχοπτώσεων είναι μεταξύ των παραγόντων που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή και οι οποίοι φαίνεται ότι ευνόησαν την εξάπλωση των δασικών πυρκαγιών.

«Η περιοχή είχε έναν ασυνήθιστα ξηρό καιρό, με βροχοπτώσεις μικρότερες του μέσου όρου», αποκάλυψε ο Χαν Ντουκ-σου, ενώ υπογράμμισε ότι φέτος έχουν ξεσπάσει στο νότιο τμήμα της χώρας διπλάσιες πυρκαγιές σε σχέση με το 2024.

Η περσινή χρονιά ήταν η πιο ζεστή που έχει καταγραφεί ποτέ στη Νότια Κορέα, με την ετήσια μέση θερμοκρασία να φτάνει τους 14,5° Κελσίου, δύο βαθμούς πάνω από τον μέσο όρο των 30 προηγούμενων ετών, σύμφωνα με την κορεατική μετεωρολογική υπηρεσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο RTHESS NEWSROOM

Η συντακτική ομάδα του Rthess.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΚΟΣΜΟΣ

25.6.202514:47

  Το τραγούδι του 1980 από τους Vince Vance & the Valiants, που χρησιμοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος Nτόναλντ Τραμπ , ενώ η εκεχειρία Ισραήλ – Ιράν είχε ήδη τεθεί σε εφαρμογή – είναι μια έκδοση παρωδία του «Barbara Ann», ενός

ΚΟΣΜΟΣ

25.6.202512:48

  Αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε βέβαιος ότι «θα χτίσουμε τη σχέση μας» με το Ιράν εκτίμησε ότι «το τελευταίο πράγμα που θέλουν να κάνουν είναι να προχωρήσουν το πυρηνικό τους πρόγραμμα. Φανταστείτε να πουν μετά από όλα

ΚΟΣΜΟΣ

25.6.202509:40

  Ο Ντόναλντ Τραμπ διέψευσε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα αμερικανικών μέσων που υποστήριξαν ότι οι πρόσφατοι αμερικανικοί βομβαρδισμοί είχαν μόνο προσωρινό αντίκτυπο στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, επιβραδύνοντάς το κατά μερικούς μήνες το πολύ. Μέσω ανάρτησης στο Truth Social, πρόεδρος των

ΚΟΣΜΟΣ

25.6.202508:11

  Σε γραπτό του μήνυμα ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν χαρακτηρίζει το Ισραήλ κράτος «τρομοκράτη» που άρχισε τον πόλεμο και το Ιράν τον τελείωσε με επιτυχία. Επανέρχονται σταδιακά σε λειτουργία οι εναέριοι χώροι.     JUST IN: Iran President Announces

ΚΟΣΜΟΣ

25.6.202507:05

  Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης –επικαλούμενα πηγές τους ενήμερες σχετικά με την πρώτη αποτίμηση της υπηρεσίας πληροφοριών του Πενταγώνου–, ανέφεραν χθες Τρίτη πως οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί που διεξήγαγαν στρατηγικά βομβαρδιστικά των ΗΠΑ εναντίον τριών εγκαταστάσεων-κλειδιών του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν τα

ΚΟΣΜΟΣ

24.6.202521:02

  Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι δεν θέλει να δει «αλλαγή καθεστώτος» στο Ιράν που, όπως υποστήριξε, θα οδηγήσει σε χάος. Μιλώντας σε δημοσιογράφους επί του προεδρικού αεροσκάφους, καθ’ οδόν προς την Χάγη και τη σύνοδο

Rthess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή