Ιστορικός ναός στην ανατολική Κίνα που είχε κατασκευαστεί το 1375 κατέρρευσε σαν τραπουλόχαρτο, παρότι είχε ανακαινιστεί πρόσφατα.
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 19 Μαΐου στο Φενγκγιάνγκ, όταν η στέγη του ναού υποχώρησε ξαφνικά, σε απόσταση αναπνοής από τουρίστες που βρίσκονταν στον χώρο. Σύμφωνα με την τοπική Υπηρεσία Πολιτισμού και Τουρισμού, η κατάρρευση σημειώθηκε γύρω στις 6:30 το απόγευμα, στην ανατολική πλευρά της οροφής. Ευτυχώς, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.
Βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τη στέγη να καταρρέει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, δημιουργώντας σύννεφα σκόνης, με τους επισκέπτες να τρέχουν έντρομοι να απομακρυνθούν.
The roof of a 650-year-old drum tower in Anhui China collapsed. It was built during the Ming Dynasty in 1375😬 pic.twitter.com/Mu2NQyMPMu
— kira 👾 (@kirawontmiss) May 21, 2025
Οι αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα, εκκένωσαν την περιοχή και απέκλεισαν την πρόσβαση στον ναό, ενώ συγκροτήθηκε ειδική επιτροπή για τη διερεύνηση των αιτιών του συμβάντος.
Ο ναός χρονολογείται από το 1375, κατά τη δυναστεία των Μινγκ και αποτελείται από μια υπερυψωμένη βάση και το κυρίως κτίσμα. Από το 1989, η βάση του ναού έχει αναγνωριστεί ως σημαντικό πολιτιστικό μνημείο της επαρχίας Ανχούι.
Η είδηση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς χρήστες να εκφράζουν οργή και απογοήτευση για το γεγονός ότι ένα τόσο ιστορικό μνημείο, το οποίο είχε μόλις ανακαινιστεί, κατέρρευσε τόσο γρήγορα.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.