Ραγδαίες εξελίξεις στο ΝΒΑ, με έναν από τους πιο ιστορικούς οργανισμούς του πρωταθλήματος να αλλάζει χέρια.
Σύμφωνα με τον έγκριτο δημοσιογράφο Σαμς Σαράνια, η οικογένεια Μπας ήρθε σε συμφωνία για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών των Λος Άντζελες Λέικερς στον Μάρκ Γουόλτερ, Διευθύνοντα Σύμβουλο και Πρόεδρο της TWG Global.
Η συμφωνία μαμούθ αποτιμά την αξία του ιστορικού franchise στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που κατατάσσει τους Λέικερς στην κορυφή των ακριβότερων αθλητικών συλλόγων στον κόσμο.
Παρότι η οικογένεια Μπας παραχωρεί τον έλεγχο της ομάδας, η Τζίνι Μπας θα παραμείνει σε ενεργό ρόλο, συνεχίζοντας ως Κυβερνήτης (Governor) των Λέικερς.
Η σχέση των Λέικερς με την οικογένεια Μπας ξεκίνησε το 1979, όταν ο Τζέρι Μπας αγόρασε την ομάδα από τον Τζακ Κεντ Κουκ έναντι 67,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Υπό την ηγεσία του, οι Λέικερς γνώρισαν τεράστιες επιτυχίες και μετατράπηκαν σε μία από τις πιο εμβληματικές ομάδες στην ιστορία του ΝΒΑ. Μετά τον θάνατό του το 2013, η κόρη του Τζίνι ανέλαβε τα ηνία.
Με τη νέα αυτή σελίδα στην ιστορία των Λέικερς, μένει να φανεί ποια θα είναι η κατεύθυνση της ομάδας υπό την καθοδήγηση του Μάρκ Γουόλτερ.
Tα 11 πρωταθλήματα Λέικερς με την οικογένεια Μπας
Η άκρως πετυχημένη πορεία του Τζέρι και της Τζίνι Μπας στον προεδρικό θώκο των Λέικερς χάρισαν στον οργανισμό 11 πρωταθλήματα, το τελευταίο το 2020 στη «φούσκα» του Ορλάντο.
Πρωταθλήματα Τζέρι Μπας (10): 1980, 1982, 1985, 1987, 1988, 2000, 2001, 2002, 2009, 2010
Πρωταθλήματα Τζίνι Μπας (1) : 2020 (bubble)
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.