RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Θέμα συζήτησης :
Έτσι θα λειτουργήσει το «Κινούμαι Ηλεκτρικά»

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρχική / AUTO MOTOSPORTS / Έτσι θα λειτουργήσει το «Κινούμαι Ηλεκτρικά»

AUTO MOTOSPORTS

09/06/202518:40

Έτσι θα λειτουργήσει το «Κινούμαι Ηλεκτρικά»

Οι επιχειρήσεις και τα νομικά πρόσωπα λαμβάνουν επιδότηση 3.000 ευρώ ανά αυτοκίνητο, ενώ στις περιπτώσεις που έχουν έδρα σε νησί, η επιδότηση αυξάνεται κατά +1.000 ευρώ.

Έτσι θα λειτουργήσει το «Κινούμαι Ηλεκτρικά»

 

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανακοινώνει τη συνέχιση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά-γ-κύκλος». Με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, το «Κινούμαι Ηλεκτρικά» δίνει και πάλι τη δυνατότητα στους πολίτες και τις επιχειρήσεις να αποκτήσουν ηλεκτρικό όχημα και να συμμετέχουν σε μια κοινή προσπάθεια: τη μετάβαση σε καθαρότερες, βιώσιμες και πιο ανθρώπινες πόλεις.

Η νέα προκήρυξη θα διαφοροποιείται από τις προηγούμενες καθώς εστιάζει στην ενίσχυση περισσότερων δικαιούχων. Η βασική επιδότηση ορίζεται στα 3.000 ευρώ ανά αυτοκίνητο, ενώ φτάνει τα 4.500 ευρώ εφόσον συνδυάζεται με απόσυρση παλιού και ρυπογόνου αυτοκινήτου. Στόχος είναι η στήριξη περισσότερων δικαιούχων και η προώθηση ηλεκτρικών οχημάτων μικρότερης αξίας, ώστε η ηλεκτροκίνηση να πάψει να είναι προνόμιο των λίγων.

Κεντρικά σημεία του νέου προγράμματος:

  • 3.000 ευρώ βασική επιδότηση για κάθε φυσικό πρόσωπο που αγοράζει ή μισθώνει αμιγώς ηλεκτρικό ΙΧ αξίας έως 50.000 ευρώ (ΛΤΠΦ).
  • +1.500 ευρώ με απόσυρση παλιού ρυπογόνου οχήματος.
  • +400 ευρώ για αγορά έξυπνου φορτιστή.
  • Επιπλέον μπόνους για:

–       ΑμεΑ: +1.000 ευρώ.

–       Νέους έως 29 ετών: +500 ευρώ.

–       Τρίτεκνες/πολύτεκνες οικογένειες: +1.000 έως 2.000 ευρώ.

Οι επιχειρήσεις και τα νομικά πρόσωπα λαμβάνουν επιδότηση 3.000 ευρώ ανά αυτοκίνητο, ενώ στις περιπτώσεις που έχουν έδρα σε νησί, η επιδότηση αυξάνεται κατά +1.000 ευρώ. Υποστηρίζεται και η αγορά οχημάτων επίδειξης (test drive) για αντιπροσωπείες.

Το πρόγραμμα καλύπτει επίσης:

  • Ηλεκτρικά δίκυκλα, τρίκυκλα και τετράκυκλα κατηγορίας L με επιδότηση από 700 έως 1.500 ευρώ.
  • Ηλεκτρικά ποδήλατα με επιδότηση έως 500 ευρώ.
  • Ηλεκτρικά αναπηρικά αμαξίδια.

Η έναρξη υποβολής νέων αιτήσεων θα ανακοινωθεί με Δελτίο Τύπου στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι ενέργειες για την ενίσχυση του δικτύου φόρτισης. Οι επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα σε συνδυασμό με τις προσφερόμενες κρατικές ενισχύσεις αναμένεται να αυξήσουν σημαντικά το δίκτυο φόρτισης τα επόμενα έτη,  υποστηρίζοντας την εξάπλωση της ηλεκτροκίνησης σε όλη τη χώρα.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών συνεχίζει να αναπτύσσει τις «πράσινες» μεταφορές με σεβασμό στον πολίτη και το περιβάλλον.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο Παντελής Τζερτζεβέλης

Ο Παντελής Τζερτζεβέλης γεννήθηκε το 1966 στην Θεσσαλονίκη, και από μικρή ηλικία, εντάχθηκε στον κόσμο της Περιπέτειας, καθώς αποτέλεσε μέλος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. Σε ηλικία 18 ετών, τέθηκε υπό την καθοδήγηση του αείμνηστου Φωτορεπόρτερ, Γιώργου Φουρκαλά, όπου δίπλα του μυήθηκε στην τέχνη της Αθλητικής φωτογραφίας, και καθημερινά κάλυπτε ρεπορτάζ για τις εφημερίδες «Μακεδονία- Θεσσαλονίκη, και Σπορ του Βορρά»! Λίγο αργότερα, και παράλληλα με σπουδές στο Πολυτεχνείο, παρακολούθησε 2ετή σχολή φωτογραφίας, και έναν χρόνο αργότερα την τριετή Σχολή Δημοσιογραφίας της ΑΚΤΟ. Για χρόνια, εργάστηκε σε περιοδικά και Εφημερίδες όπως οι Μακεδονικές Επιλογές, Το Auto Moto, ο Ταχυδρόμος, Το Traveller, το ΕΘΝΟΣ, η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΒΟΡΡΑΣ & ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ. Από το 2010 μέχρι το 2013, από την συχνότητα της ΕΡΤ3 εργάστηκε στην εκπομπή «Τα μπαγκάζια» και ταξίδευε τους ακροατές του μέσα από την Ραδιοφωνική εκπομπή του στον 102FM, στις εσχατιές της Εναλλακτικής Ελλάδας. Από το 2014 εργάζεται στον Όμιλο του ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και μέσα από την συχνότητα του πρώτου ραδιοφώνου της Βόρειας Ελλάδας, υπηρετεί σε καθημερινή βάση, τον κόσμο της Αυτοκίνησης, και των Εναλλακτικών Αποδράσεων. Επίσης για 10 συνεχή χρόνια υπηρετεί ως Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου του ιστορικού αγώνα Υπεραποστάσεων «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» επίσης της Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ και από το 2022 της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας. Για 4 συνεχή χρόνια αποτελεί μέλος του Press team της Cycling Greece. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, και της Παγκόσμιας ένωσης Δημοσιογράφων.

/ Δείτε ακόμα

AUTO MOTOSPORTS

9.6.202518:53

  H Volvo Cars αποκαλύπτει μία εξαιρετικά σημαντική βελτίωση στη ζώνη ασφαλείας. Η νέα ζώνη ασφαλείας πολλαπλής προσαρμογής είναι μία παγκόσμια τεχνολογική πρωτιά που αποσκοπεί στην περαιτέρω αναβάθμιση της ασφάλειας για όλους, σε πραγματικές συνθήκες κυκλοφορίας. Η νέα ζώνη ασφαλείας

AUTO MOTOSPORTS

8.6.202511:40

  Το Motor Festival, η κορυφαία διοργάνωση για τους λάτρεις της μηχανοκίνησης, ανεβαίνει στην Θεσσαλονίκη για μια εκρηκτική εμπειρία δράσης, θέαμα υψηλών στροφών και ατελείωτης αδρεναλίνης! Το φετινό Motor Festival καταλαμβάνει τον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ΔΕΘ και υπόσχεται

AUTO MOTOSPORTS

6.6.202515:00

  Σε μια ωραία παρουσίαση που έλαβε χώρα στην περιοχή της Αττικής η Italian Motion, παρουσίασε στον ειδικό τύπο το νέο και πολυαναμενόμενο,  FIAT Grande Panda το οποίο πλέον είναι διαθέσιμο για παραγγελίες στην ελληνική αγορά σε υβριδική και σε

AUTO MOTOSPORTS

4.6.202518:40

  Η Νικ. Ι. Θεοχαράκης ΑΕ είχε την τιμή να υποδεχτεί την περασμένη εβδομάδα το Συνέδριο της Nissan Europe για το 2025, το οποίο ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και με τις καλύτερες εντυπώσεις των συμμετεχόντων για την χώρα μας. Κατά

AUTO MOTOSPORTS

4.6.202518:00

  Με ένα σημαντικό ορόσημο στη σύγχρονη ιστορία της ηλεκτροκίνησης, η Volkswagen ανακοινώνει την παραγωγή ενός εκατομμυρίου αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων στο εργοστάσιό της στη Zwickau. Η μονάδα παραγωγής, η οποία λειτουργεί αποκλειστικά με προσανατολισμό την ηλεκτροκίνηση από το 2020, επιβεβαιώνει

AUTO MOTOSPORTS

4.6.202517:30

  Το PEUGEOT E-208 κατέκτησε την κορυφή των πωλήσεων στα 100% ηλεκτρικά μοντέλα της κατηγορίας B στην Ευρώπη το 2024. Για να συνεχίσει αυτήν την επιτυχία, η PEUGEOT παρουσιάζει μια σειρά αναβαθμίσεων. Πλέον, προσφέρει την καλύτερη ηλεκτρική αυτονομία στην κατηγορία

Rthess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή