RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Θέμα συζήτησης :
“Το 2028 αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο ανάπλασης της ΔΕΘ” σύμφωνα με τον Πρόεδρο – Τιμώμενη χώρα η Βουλγαρία φέτος (AUDIO)

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρχική / ΔΕΘ / “Το 2028 αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο ανάπλασης της ΔΕΘ” σύμφωνα με τον Πρόεδρο – Τιμώμενη χώρα η Βουλγαρία φέτος (AUDIO)

ΔΕΘ

14/07/202318:43

“Το 2028 αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο ανάπλασης της ΔΕΘ” σύμφωνα με τον Πρόεδρο – Τιμώμενη χώρα η Βουλγαρία φέτος (AUDIO)

Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη παραχώρησε συνέντευξη ο πρόεδρος της ΔΕΘ – Helexpo, Τάσος Τζήκας

“Το 2028 αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο ανάπλασης της ΔΕΘ” σύμφωνα με τον Πρόεδρο – Τιμώμενη χώρα η Βουλγαρία φέτος (AUDIO)

Γράφει RTHESS NEWSROOM

Αναμφίβολα, η ανάπλαση του εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου της ΔΕΘ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, είναι ένα έργο εμβληματικό για τη Θεσσαλονίκη, τους πολίτες και την οικονομία εν γένει.

Σύμφωνα με τον κ. Τζήκα, η πρώτη μελέτη του έργου ξεκίνησε το 2012, όπου και πάρθηκε η μεγάλη απόφαση. Ακολούθησε πρότυπος διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, όπου υποβλήθηκαν 116 προτάσεις από όλο τον κόσμο, προκρίθηκαν οι 15 και τελικά προτιμήθηκε 1.

Ο κ. Τζήκας κατέστησε σαφές ότι πέρυσι το καλοκαίρι ξεκίνησε η προμελέτη και εν συνεχεία οργανώθηκε το business plan με τα μοντέλα χρηματοδότησης. Χαρακτήρισε θέμα εβδομάδων την ανακοίνωση του χρηματοδοτικού σχήματος. Σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα της πλήρους ολοκλήρωσης της ανάπλασης, “ευελιπιστούμε οι κατασκευαστικές εργασίες να ξεκινήσουν στο τέλος του 2024 -αρχές 2025 και το πρώτο περίπτερο, δίπλα στο Παλέ ντε Σπορ, να εγκαινιαστεί το 2026, στα εκατοστά γενέθλια της Διεθνούς Έκθεσεως” “Ελπίζουμε μέχρι το 2028 να έχει ολοκληρωθεί όλο το συνεδριακό – εκθεσιακό – επιχειρηματικό κέντρο μαζί με το ξενοδοχείο και το υπόγειο πάρκινγκ με βάση τα σημερινά δεδομένα” επισήμανε ο κ. Τζήκας. “Πάνω από το 50% της έκτασης θα δοθεί για χρήση στην πόλη. Είναι ένα έργο πνοής”.

Σε σχέση με την φετινή 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί στο διάστημα 9-17 Σεπτεμβρίου 2023, τιμώμενη χώρα θα είναι η Βουλγαρία. “Είναι μια ευκαιρία να τονώσουμε τις επιχειρηματικές σχέσεις των δύο χωρών” δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΘ – Helexpo. Μεταξύ άλλων θα προβληθει ένα δείγμα της βουλγαρικής επιχειρηματικότητας και γαστρονομίας, θα υπάρχουν αφιερώματα στις νέες τεχνολογίες και στην ενέργεια, πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα και πολλά άλλα που είναι υπό διαμόρφωση. “Πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε την επισκεψιμότητα του 2022” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζήκας.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΣΟΥΡΑΣ

 

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο RTHESS NEWSROOM

Η συντακτική ομάδα του Rthess.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΔΕΘ

13.4.202515:31

  Ολοκληρώνεται σήμερα 13 Απριλίου η μεγαλύτερη υπαίθρια αγορά της Θεσσαλονίκης, το Flea Market Thessaloniki, στον εμβληματικό προαύλιο χώρο της ΔΕΘ, κάτω από το περίφημο Τόξο. Από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι και τις 21:00 κοινό κι ανεξάρτητοι δημιουργοί και

ΔΕΘ

10.4.202520:35

  Στη στενή συνεργασία των δύο χωρών αναφέρθηκαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας και ο αναπληρωτής υπουργός Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης Πολωνίας Michal Kolodziejczak, οι οποίοι, μαζί με τον επιτετραμμένο της πρεσβείας Wojciech Ponikiewski, εγκαινίασαν το περίπτερο

ΔΕΘ

30.1.202520:36

  «Δεν λύνονται τα προβλήματα των αγροτών ούτε με συνθήματα, αλλά ούτε και με μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις» είπε από το βήμα των εγκαινίων της έκθεσης Zootechnia ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Τσιάρας. Ο Υπουργός από τη ΔΕΘ επισήμανε ακόμη ότι «τα

ΔΕΘ

16.11.202417:42

  Έντονο διεθνές ενδιαφέρον είχε η 39η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού και Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού, PHILOXENIA HOTELIA, με εμπορικούς επισκέπτες από 36 και πλέον χώρες, αλλά και επιχειρηματικές αποστολές από Βουλγαρία, Βόρεια Μακεδονία και Κόσοβο. Ο ενισχυμένος εξωστρεφής χαρακτήρας της έκθεσης σηματοδοτείται

ΔΕΘ

13.11.202418:14

  Καταλύτης για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, την ποιότητα ζωής των πολιτών της, αλλά και την ανταγωνιστικότητα του εθνικού εκθεσιακού φορέα θα είναι η ανάπλαση του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου. Το εμβληματικό αυτό έργο, που έχει μπει πλέον στις «ράγες» μετά

ΔΕΘ

10.11.202415:42

  Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, συνέλαβαν στις 9 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, δύο άτομα, τα οποία κατηγορούνται κατά περίπτωση ότι, ως μέλη εγκληματικής ομάδας, διεθνικού χαρακτήρα, δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή, κατοχή και διακίνηση

Rthess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή