Αναμφίβολα, η ανάπλαση του εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου της ΔΕΘ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, είναι ένα έργο εμβληματικό για τη Θεσσαλονίκη, τους πολίτες και την οικονομία εν γένει.
Σύμφωνα με τον κ. Τζήκα, η πρώτη μελέτη του έργου ξεκίνησε το 2012, όπου και πάρθηκε η μεγάλη απόφαση. Ακολούθησε πρότυπος διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, όπου υποβλήθηκαν 116 προτάσεις από όλο τον κόσμο, προκρίθηκαν οι 15 και τελικά προτιμήθηκε 1.
Ο κ. Τζήκας κατέστησε σαφές ότι πέρυσι το καλοκαίρι ξεκίνησε η προμελέτη και εν συνεχεία οργανώθηκε το business plan με τα μοντέλα χρηματοδότησης. Χαρακτήρισε θέμα εβδομάδων την ανακοίνωση του χρηματοδοτικού σχήματος. Σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα της πλήρους ολοκλήρωσης της ανάπλασης, “ευελιπιστούμε οι κατασκευαστικές εργασίες να ξεκινήσουν στο τέλος του 2024 -αρχές 2025 και το πρώτο περίπτερο, δίπλα στο Παλέ ντε Σπορ, να εγκαινιαστεί το 2026, στα εκατοστά γενέθλια της Διεθνούς Έκθεσεως” “Ελπίζουμε μέχρι το 2028 να έχει ολοκληρωθεί όλο το συνεδριακό – εκθεσιακό – επιχειρηματικό κέντρο μαζί με το ξενοδοχείο και το υπόγειο πάρκινγκ με βάση τα σημερινά δεδομένα” επισήμανε ο κ. Τζήκας. “Πάνω από το 50% της έκτασης θα δοθεί για χρήση στην πόλη. Είναι ένα έργο πνοής”.
Σε σχέση με την φετινή 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί στο διάστημα 9-17 Σεπτεμβρίου 2023, τιμώμενη χώρα θα είναι η Βουλγαρία. “Είναι μια ευκαιρία να τονώσουμε τις επιχειρηματικές σχέσεις των δύο χωρών” δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΘ – Helexpo. Μεταξύ άλλων θα προβληθει ένα δείγμα της βουλγαρικής επιχειρηματικότητας και γαστρονομίας, θα υπάρχουν αφιερώματα στις νέες τεχνολογίες και στην ενέργεια, πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα και πολλά άλλα που είναι υπό διαμόρφωση. “Πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε την επισκεψιμότητα του 2022” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζήκας.
Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΣΟΥΡΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.